iPhone X – Cum se Pronunta Corect Denumirea ?

iPhone X are o denumire destul de inteligent aleasa de catre compania Apple si este bine sa stii cum se pronunta corect numele noului model de iPhone.

18

iPhone X a fost prezentat oficial de catre compania Apple in cursul zilei de ieri si am vazut-o scrisa inca din weekend, dupa ce iOS 11 a a aparut in versiune GM pentru a dezvalui toate noutatile. Desi putini credeau ca iPhone X va fi denumirea aleasa de catre compania Apple pentru noul model de telefon, ei bine iata ca ea este reala, dar nu se pronunta chiar asa cum se scrie, Apple oferindu-i o cu totul alta conotatie.

iPhone X este o denumire scrisa asa cum o vedeti, insa compania Apple a ales sa o pronunte iPhone ten, iPhone zece pentru ca vorbim despre versiunea aniversara a iPhone. X-ul din denumirea iPhone X este cifra romana 10 si este tratata ca atare de catre compania Apple pentru a da importanta unui model al iPhone care a fost lansat la 10 ani distanta de telefonul care a schimbat lumea smartphone pentru totdeauna.

iPhone X – cum se pronunta corect denumirea ?

iPhone X nu este primul produs al Apple care are litera X in denumire, sistemul de operare mac OS avand-o folosita timp de cativa ani de zile de catre cei din Cupertino. Totusi, desi angajatii Apple ar trebui sa fie obisnuiti cu denumirile de acest gen, unii au pronuntat in mod eronat numele iPhone X in perioada de testare a telefoanele in camera special amenajata de catre Apple pentru asta.

iPhone X cu denumirea gresita pronuntata de catre angajatii companiei Apple nu are prea mari sanse de a avea denumirea pronuntata corect de catre utilizatorii obisnuiti. Totusi, este bine sa stiti ca iPhone X se pronunta de fapt iPhone ten, iPhone zece, chiar daca denumirea in sine este scrisa cu literea X, care reprezinta in realitate cifra romana 10, folosita inteligent de catre Apple aici.

iPhone X Pronunta Corect Denumirea