Apple Watch 3 – Pot Folosi 4G si in Romania ?

Apple Watch 3 va avea o functie 4G care va permite folosirea internetului si apelarea fara ajutorul unui iPhone, dar in Romania ea va fi indisponibila la inceput.

Apple Watch 3 are drept noutate centrala conectivitate 4G LTE pe care compania Apple a implementat-o in ceas pentru a-i oferi independenta fata de iPhone pentru o varietate de functii. Apple Watch 3 are o cartela eSIM integrata, adica un SIM electronic ce este de fapt un chip special care contine informatii ce-i permit ceasului inteligent sa se conecteze la unele retele de telefonie mobila de pe planeta.

Apple Watch 3 are practic un chip sudat pe placa de baza care inlocuieste o cartela SIM standard, acesta avand dimensiuni cu mult mai mici, dar oferind aceleasi functii. Apple a ales aceasta solutie cu eSIM pentru a nu creste dimensiunile Apple Watch 3, dar asta vine cu o serie de limitari in ceea ce priveste compatibilitatea ceasului cu retelele de telefonie mobila de pe planeta, iar mai jos vedeti de ce.

Apple Watch 3 – nu va avea functia 4G activa in Romania de la lansare

Apple Watch 3 va putea fi folosit oriunde pe planeta, insa conectivitatea 4G va fi disponibila doar petnru un numar limitat de operatori de telefonie mobila din 8 tari. SUA, Canada, Australia, China, Japonia, Marea Britanie, Germania si Franta sunt tarile in care Apple a colaborat cu unii operatori de telefonie mobila pentru a aduce suport pentru Apple Watch 3, in restul tarilor ceasul neputand fi utilizat cu functia 4G.

Apple Watch 3 in aceste tari va avea abonamente speciale la operatori, care variaza intre 5 lire si 10 dolari, care-i vor permite sa functioneze in tandem cu abonamentul de telefonie al unui iPhone. Apple Watch 3 va prelua de acolo internetul necesar pentru a functiona, contra unui cost lunar, dar pana cand operatorii din Romania vor avea suport pentru ceas, nu veti putea folosi functia 4G si in tara noastra.

Apple Watch 3 4G tari

22 COMENTARII

  1. Deci dacă nu pot sa folosesc 4G in România , practic nu am De ce sa iau Apple watch 3 cu cellular data , și sa iau unul normal , nu ?

  2. Dar presupun ca anul acesta o sa isi revina, deci o sa fie acelasi nr si o sa platim in plus, daca eu am cartela trebuie sa trec la abonament ?

  3. Dacă in Franța au partener Orange, foarte probabil in timp scurt vor oferi și in România funcționalitatea 4g pe Apple Watch.

  4. nu. MOMENTAN nu il poti folosi pana nu se intelege Apple cu vodafone si orange. Daca vrei cellular poti astepta pana se lanseaza in RO

  5. Deci la primavara..e clar. Si la primavara te intrebi daca nu e bine sa mai stai pana toamna sa iei ceva imbunatatit?? usor usor scap de investitii anul asta

  6. Off doamne. In Germania tocmai cu chiflele de la Telekom?? Nu puteau sa colaboreze si ei cu Vodafone sau Lebara sa testam si noi, astia mai amarati, functionalitatea.

  7. Exista serviciul, dar cu numar diferit. Orange avea pachetele pantera la care mai puteai adauga un nr. doar pentru internet si consuma din acelasi resurse. Tehnic se poate, dar sigur vor evita isteria ca cineva iti cloneaza cartela si vorbeste de pe numarul tau. Romanul nu este pregatit pt asa ceva. Asa ca cel mai probabil vei primii un alt numar legat la resursele din pachetul tau. Nu a inventat Apple roata, pe smart watch samsung functioneaza de ceva timp.

  8. daca habar nu ai de nimic, de ce te tot bagi in seama? samsung a bagat e-sim de 3 ani. ei au facut ca cele 8 tari sa ofere suport pentru e-sim. in Romania nu o sa-l bage in viitorul apropiat. Srb, esti prost natural !

  9. Calm, ca esti bolovan. eSim ala se conecteaza de vodafone/orange la nr tau perosnal.
    Calm, am omaneii mei ce stiu mai bine de la vodafone decat un copil mic pe nume Booboo
    Viitorul apropiat..ce inseam a ? Urmatorii 2 ani? Aha

  10. Apropo de iphone x. unde ai visat ecran super amoled 4k? e un amoled din prima generatie de la Samsung, de acum 4 ani. E dapasita si de asta le-au vandut display-ul asta :))))) dar, deh…. Apple e inventatorul gaurii din covrig :)))) a inventat si incarcarea wireless , dupa 9 ani , lol. macar de inventau si eu un dial-pad ca la samsung, o functie de blocat apelurile cu numar ascuns, o aplicatie serioasa call recorder, nu marlaniile alea din appstore, un buton virtual de back si multe chestii marunte, ca sa-ti faca viata mai usoara …. esti piftie srb, la fel ca si iphone ! :)))

  11. stiu mai bine decat tine ce inseamna e-sim. am avut gear, s2 si s3. sunt inutile in romania. si asa vor fii in urmatorii ani. dar tu esti prost oricum. si cu e-sim si fara

  12. Quickmobile au deja precomanda inclusiv la cele cu Cellular. Ar trebui sa afiseze pt necunoscatori ca il cumpara degeaba cu cellular.