iPhone X – Apple Explica Esecul Penibil al Face ID

iPhone X are explicat momentul penibil in care Face ID a refuzat sa functioneze, Apple incercand sa clarifice situatia pentru fanii din intreaga lume.

iPhone X a avut parte de un moment penibil in conferinta pentru prezentarea sa si a iPhone 8, mai exact Face ID esuand in incercarea de a-l identifica pe Craig Federighi, care prezenta functia. Puteti vedea in clipul video de mai jos momentul, iPhone X refuzand sa faca recunoasterea faciala prin Face ID pentru Craig Federighi pentru ca telefonul fusese fie repornit, fie neutilizat pentru o perioada lunga de timp.

iPhone X a fost ironziat si criticat intens in ziua care a trecut de atunci, situatia devenind atat de serioasa incat compania Apple s-a vazut nevoita sa ofere o explicati epentru incident. Cei de la Apple au explicat ca acel iPhone X a fost manipulat de multiple persoane inainte ca acea deblocare prin Face ID sa fie incercata de catre Craig Federighi si de aceea a fost afisat meniul pentru introducerea codului de acces.

iPhone X are pentru Face ID, la fel ca pentru Touch ID, un sistem de siguranta care cere introducerea unui cod de acces dupa multiple incercari nereusite de autentificare. In aceasta idee, dupa ce multiple persoane ar fi luat acel iPhone X in mana pentru a-l aseza in diverse pozitii si Face ID nu a reusit sa identifice vreuna dintre ele, a fost automat activat sistemul de siguranta care impunea introducerea codului de acces.

iPhone X – Apple explica esecul penibil al Face ID

iPhone X care a esuat in autentificarea cu Face ID a fost inlocuit cu o alta unitate care se fala pe mansa, iar aceasta a facut autentificarea imediat pentru vicepresedintele senior al Apple. Explicand situatia, un reprezentant al Apple a afirmat ca Face ID a functionat fara probleme, pentru ca iPhone X are masuri de securitate care se declanseaza in anumite momente, iar totul a functionat asa cum trebuie.

iPhone X poate functiona cum trebuie pentru recunoasterea faciala prin Face ID, insa cei care au vazut momentul au ramas cu impresia ca sistemul este un esec. Realitatea este ca multi care privesc in mod negativ Face ID nu vor fi convinsi de aceasta explicatie pe care compania Apple a oferit-o pentru situatia neplacuta din conferinta pentru prezentarea iPhone X, insa probabil in timp se vor convinge de utilitatea sistemului.

“People were handling the device for stage demo ahead of time and didn’t realize Face ID was trying to authenticate their face. After failing a number of times, because they weren’t Craig, the iPhone did what it was designed to do, which was to require his passcode.Face ID worked as it was designed to.”

iPhone X are un Face ID care a fost laudat de catre jurnalistii care au testat telefoanele dupa conferinta, in toate demonstratiile sistemul functionand fara probleme. In aceasta idee, explicatia celor de la Apple este nu doar logica, ci si reala, mai ales ca pe ecranul acelui iPhone X se vedea foarte clar faptul ca Face ID fusese dezactivat, deci e clar ca problema nu a fost la recunoastere, ci una de securitate.

59 COMENTARII

  1. v-am zis, se vede cine stie cum se comporta iOS cu securitatea biometrica. Si mie mi se intampla daca uit sa inchid display in buzunar, cand il scot trebuie sa bag parola din cauza ca incearca sa se deblocheze de peste 5 ori

  2. Ce explicație prostească… Prima oara nu i-a recunoscut fața, l-a lăsat în jos și după l-a deblocat, a doua oară din nou nu i-a recunoscut fața și i-a apărut parola, iar după a 3a încercare i-a recunoscut-o (fără să bage parola). Mie când nu îmi recunoaște de 3 ori la rând amprenta îmi apare acel ecran în care să bag parola (însă eu tot mai pot folosi TouchID), și după alte 2 dăți sunt obligat să folosesc numai TouchID. Minciuni tipic apple

  3. il lasa jos si ia altul…iPhone X care a esuat in autentificarea cu Face ID a fost inlocuit cu o alta unitate care se afala pe masa, iar aceasta a facut autentificarea imediat….vizioneaza ..citeste si apoi comentezi

  4. Știe că se află în buzunar datorită senzorului de proximitate, și nici senzor amprente nici ecranul nu se activează. Chiar așa se numește funcția, mod buzunar

  5. Cunosc extrem de bine sistemul de securitate. La ce capital are apple ar fi trebuit ca din prima să meargă, să fie pregătit acel device cu câteva ore înainte. Ca au fost multe persoane care au umblat la el sau nu, tot fail rămâne. Dacă se întâmpla asta la Samsung, sigur erau comentarii pe aici împotriva lor.

  6. Oricum, e clar.
    Samsung cu strb mare – Apple copiază
    Samsung cu oferta de marketing 1 + 1 gratis – Apple copiază
    Samsung cu recunoaștere facială – Apple bifat
    Ecran tip Samsung – Apple bifat.
    Și cică tot Samsung copiază de la Apple. ???

  7. Aloooo, este un ecran Samsung, dar nu de anul asta, sau de anul trecut….sau macar de acum 2 ani ??? E un Oled, Super cRetina ??? se va rezolva asta cu fail face id, printr-un update, cel mai probabil atunci cand se va putea folosi si wireless charge ? pana atunci, succes la cumparat noul iPhone 4s ???

  8. da SRB tu mereu îi lauzi pe ce-i de la apple cand o dau în bara le iei apararea ca norocul ca ala mai avea un telefon de rezerva pentru prezentare.

  9. da dar el a încercat o data apoi nu i-a mers dupa a încercat cu un telefon de rezerva deci acea marja de eroare de 1 la 1000000 e reala eu am avut iphone și nu am pațit faze de astea.

  10. Oricum, va fi o reală problemă faptul că poți înregistra o singură față, asta mai ales pentru piți de România. Se schimbă complet atunci când se machiază ?

  11. bla bla bla, lasa ca samsung poate fi pacalit in realitate cu poze, dar in keynote nu au avut nicio problema. Prefer realitatea decat comercialitatea si marketingul…tiganii nu stiu asta

  12. stii ce imi place, ca daca cineva isi beleste ochii in telefonul tau vei stii imediat, faptul ca poti sa inregistrezi doar un face, ca daca ai ochii inchisi nu se activeaza. deja e mai complex decat touch id

  13. Pai pentru o conferință asa importanta în care lansau un iPhone aniversar, ce naiba au păzit de nu se asigurau sa totul e ok?

  14. Cât de prosti puteți fi unii dintre voi ! Nu gândiți deloc voi ăștia cu samsung , atât de bătuți in cap sunteți , încât v-i se explica situația și voi tot prosti Rămâneți . Idioților !!!

  15. De ce zici că dacă se intampla la Samsung era plin de comentarii împotriva lor? Ți se pare că împotriva Apple nu sunt comentarii din această cauză? Intră pe toate blogurile și canalele de tehnologie să vezi. Numai de asta se vorbește, de cum s-au făcut de râs.

  16. Chiar si tu crezi ce spui nu ? Si eu am avut un s6 si cu tot cu functia aia ma trezeam ca suna pe la cineva sau aplicatii deschise asa ca lasati-va cu androidul vostru!

  17. la faceID, se pare ca daca display este deschis in 5 sec se pare ca citeste de 2 ori, deci posibil in 10 secunde deja face 4 scanari si deja iti cere parola

  18. Prietene, aici nu e problema de săraci…tu nu înțelegi ca doar semnul de pe spate face banii…eu am avut IPhone 7 si IPhone 6 si am fost dezamăgit. Pe telefoane Apple au de munca. In schimb acum merg pe Android…cu Huawei P10 si sunt foarte mulțumit. Diferența de preț vreo 200 Euro cu aproximativ aceleași caracteristici. Si apropo IPhone 7 mi s-a blocat… in schimb “jos pălăria la tablete pentru Apple” folosesc un IpadPro si sunt foarte mulțumit. Tu chiar nu înțelegi ca un telefon a ajuns sa coste cât un laptop?

  19. Ce semn de pe spate? Semn de exclamare? Semn de viraj la stanga? Doamne este normal sa fie saraci oamenii ce nici macar sa se exprime nu pot
    Cel mai ieftin mac nou este 1300$ fara taxe..iar iphone x are performante demne

  20. Așa o fi, dar Samsung trebuie să fie penibili pe durata întregului eveniment ca să echivaleaze cu cele 5 secunde de penibil Apple.

  21. hai hai…las-o moarta
    in alta ordine de idei, uite ce imi zice omu cand i-am zis ce mi-ai recomandat tu: “Nu merge asa sa primești apeluri de pe cartela 2,chiar dacă ești în conversație pe cartela 1…intraa casuta Orange si primesti mesaj cam la 1 minut ca ai fost apelat .Pentru proba m-am sunat eu pe mine de pe un sim pe altul si suna ocupat sau daca sun de pe simul invers intra mesagerie vocala…

  22. Esti un pic in confuzie. Ceea ce au “pacalit” aia la samsung este recunoasterea faciala…la samsung iris scanner este unbeatable si merge flawless…a venit un update si au mai incercat baietii sa pacaleasca din nou recunoasterea faciala si nu a mai mers…asa ca…

  23. Da ,deja la note 8 nu prea mai merge pacalit nic face recon,ideea e ca la samsung sunt doua chestii separate,iris si face recon, apple le-acombinat sa fie mai usor si mai sigur

  24. Srb. Chiar esti un nesimțit. Cine te-a educat, sa debitezi mizerii de astea? O fi Becali vre-un geniu inteligent, conform teoriei tale?
    Crezi ca eticheta iti creează un statut?
    Ca ai bani, sau doar spui, nu iti conferă decât statutul de om bogat. Punct.
    Rahaturile astea de gageturi, ca sunt Apple sau orice altceva, nu iti conferă nici un statut, cu excepția clubului unde il trantesti ostentativ pe masa. Si asta nu tine decât Aici, pe tărâmul mioritic unde încă este la moda sa încerci sa epatezi.
    Oricum îmi pierd timpul degeaba pe aici, în loc să aflu detalii importante si probleme specificate de utilizatori, vad doar mitocaniile scrise de unii care cred ca daca au Iphone sunt automat si “domni”.
    Si Da, am 7 plus si ma gandesc la un X, de aia ma uit pe aici, nu sa vad mizeriile scrise de unii care cred ca sunt buricul targului cand tin un Apple in buzunar.

  25. Da gigi becali este inteligent,nu ai cum sa stii sa faci bani daca esti bolovan. Ca nu stie sa se poarte si este mitocan este altceva
    Nu mai ataca ca sa nu faci puncte rosii pe fata

  26. Pai zici ca pierzi timpul pe aici, adica tii un monolog dar pierzi o groaza de timp sa scrii acest comentariu lung
    Yeah baby,ipocrit la maxim

  27. Oile cu bani de la tatuca și mamuca sunt prea behaite ca sa priceapa chestii de genu. Ce s a întâmplat pe scena a fost un fail. Nu ăsta I baiu, tehnologia e noua și în curs de perfectionare. Problema e groapa aia de sus din ecran și modul în care o ignora iOS u. Jony Ive e făcut praf în State pentru noul design, atat de revistele de specialitate cât și de ziariștii f cunoscuți fani iPhone. Ori groapa aia nu va putea fi astupat decât la anul, odata cu noul model…