iPhone X Face ID – Probleme Privind Securitatea

iPhone X are ridicate primele probleme privind securitatea Face ID de catre un senator american care vrea sa stie cum a gandit Apple totul pentru clienti.

iPhone X a avut Face ID prezentat in cursul conferintei de marti de catre compania Apple cu un esec in ceea ce priveste scanarea fetei si deblocarea telefonului. Totusi, nu doar acel esec ridica foarte multe semne de intrebare cu privire la Face ID, ci si ideea in sine de a scana fata unui utilizator pentru a debloca iPhone X, sau a autoriza platile, ori a permite accesul la diverse date si functii ale telefonului.

iPhone X are Face ID pus in discutie de catre un senaotr american care cere mai multe detalii cu privire la masurile de securitate luate pentru a proteja datele inregistrate de catre sistem. Acesta se teme ca Apple ar putea inregistra in serverele sale imagini cu fetele utilizatorilor dupa ce acestea au fost inregistrate in Face ID pentru iPhone X si le-ar putea oferi autoritatilor americane la cerere.

iPhone X face modele 3D in adancime ale fetei umane cu noua sa camera TrueDepth, acestea fiind folosite pentru a face o recunoastere faciala cat se poate de exacta. Fara o asemenea functionalitate, Face ID din iPhone X ar putea fi deblocat chiar si cu un selfie, lucru pe care nimeni nu si-l doreste, insa senatorul american vrea mai multe detalii cu privire la functionalitatea sistemului.

iPhone X Face ID – probleme privind securitatea ridicate in SUA

iPhone X ar putea ajuta Apple sa profite de pe urma fetelor inregistrate, conform senatorului, acesta trimitand o serie de 10 intrebari catre Apple cu privire la Face ID. Separat de problemele de securitate si intimitate, senatorul se intreaba daca nu cumva Face ID este si un sistem rasist care nu va face distinctie intre diversele tipuri de oameni de pe planeta, iar un iPhone X rasist ar fi o mare problema pentru Apple.

iPhone X a avut Face ID “antrenat” pentru recunoastere faciala cu 1 miliard de imagini folosite de catre compania Apple, iar senatorul vrea sa stie de unde au venit ele. Realitatea este ca Apple ar fi putut prelua imagini in baza functiei Portret pe care a implementat-o in versiune beta, sau le-ar fi putut prelua din iCloud fara ca nimeni sa tie, asa ca toate aceste intrebari privind iPhone X si securitatea Face ID nu-si au rostul.

“Apple itself could use the data to benefit other sectors of its business, sell it to third parties for surveillance purposes, or receive law enforcement requests to access it facial recognition system – eventual uses that may not be contemplated by Apple customers.”

iPhone X nu putea fi lansat cu vreo functie noua fara ca cineva sa se dea in spectacol in SUA si sa puna intrebari stupide de acest gen, iar senatorul Al Franken este acea persoana. Compania Apple va trebui sa ii raspunda senatorului si sa il linisteasca privind iPhone X si Face ID, altfel risca sa fie chemata intr-o comisie juridica a Senatului american pentru a da explicatii oficiale cu privire la noua functie.

iPhone X Face ID Probleme Privind Securitatea

9 COMENTARII

  1. Asta este și ideea ! Pana acum ne-au luat amprentele și acum o sa aibă și imaginea fiecăruia ! In caz de ilegalitați deja au doua posibilități de a identifica infractorii !!!

  2. “Every time Franken has to question security on everything Apple does. Every time. He’s a great guy but seems to waste his energy on this each time.

    Franken questioned the security of:

    Apple Pay

    Touch ID

    Siri

    iOS 4

    Location Services”