iPhone X – Gesturile Control Center, Siri si Altele

iPhone X are noi gesturi pentru Control Center, Siri, inchiderea aplicatiilor, multiasking, activarea Apple Pay si alte functii care se bazau pe Butonul Home.

iPhone X are nou gesturi pentru a accesa Control Center Siri, pentru a inchide aplicatiile, sau pentru a accesa task switcher-ul cu aplicatiile deschise in fundal de catre noi. iPhone X este primul model de iPhone al companiei Apple care este lansat fara un buton Home, asa ca existenta acestor gesturi este obligatorie pentru ca utilizatorii sa poata controla telefonul in viata de zi cu zi, dar o vor face intr-un mod complet nou.

iPhone X ne va permite de acum sa inchidem aplicatiile cu o simpla glisare facuta pe ecran de jos in sus, aplicatia fiind imediat trimisa in fundal de catre noi. Adio apasarea vreunul buton, sau vreun alt chin pentru inchiderea aplicatiilor, iPhone X simplificand extrem de mult inchiderea aplicatiilor, asa cum faceau unele tweak-uri pentru terminalele care aveau jailbreak, Apple preluand ceva foarte bun aici.

iPhone X vine deasemenea cu un nou gest pentru accesarea aplicatiilor deschise in fundal, acesta fiind deasemenea bazat pe o glisare facuta de jos in sus in partea inferioara a ecranului. Diferenta fata de inchiderea aplicatiilor pentru acest gest sta in faptul ca pe iPhone X trebuie sa tragem degetul de jos pana la jumatatea ecranului fara a il ridica de pe ecran, iar task switcher-ul va fi afisat imediat.

iPhone X – Gesturile Control Center, Siri si Altele

iPhone X vine cu un nou gest pentru Control Center, acesta nemaiputand fi activat in modul normal deoarece asa se inchid aplicatiile, as ca se va folosi “urechea” dreapta a ecranului. Mai exact, o glisare de sus in jos facuta pe partea dreapta sus a ecranului va activa automat Control Center pe iPhone X pentru a controla functiile pe care le avem disponibile pentru acest sistem.

iPhone X are pentru Siri posibilitatea de a il controla direct prin butonul lateral, apasarea acestuia activand automat asistentul personal pentru a-i rosti comenzile. In aceeasi masura, dubla apasare a butonului lateral al iPhone X va activa si sistemul Apple Pay pentru a face rapid plati mobile, totul fiind mult mai simplu de utilizat decat in cazul vechilor modele de iPhone ale companiei Apple.

iPhone X are foarte multe gesturi noi pentru ca eliminarea butonului Home a fortat compania Apple sa se foloseasca de ele in locul butoanelor fizice pentru foarte multe functii. Ca sa fiu complet sincer, noile gesturi au fost laudate de catre cei care au avut ocazia de a testa iPhone X pana in prezent, asa ca sunt sigur ca si mai multa lume va aprecia cu adevarat schimbarile dupa lansarea iPhone X.