iPhone X Genereaza Profit MIC pentru Apple

iPhone X genereaza profit mai mic pentru Apple decat modelele anterioare din cauza costului mare de productie, conform analistilor asiatici.

iPhone X genereaza profit mai mic pentru Apple decat s-ar astepta multi dintre cei care considera ca pretul de vanzare de 1150 de euro este mult prea mare pentru telefon. Informatia este furnizata de catre un analist care sustine ca pretul total al componentelor pentru iPhone X, combinat cu toate costurile adiacente, ar reduce substantial profitul pe care cei din Cupertino il genereaza din vanzarea telefonului.

iPhone X ar genera pentru Apple profit mai mic decat orice alt model de iPhone aflat in vanzare la compania americana, iar asta este o afirmatie foarte curajoasa. iPhone X are costul de productie estimat la 420 de dolari in momentul de fata, aproape dublu fata de cel al iPhone 7, insa si pretul final de vanzare este cu peste 50% mai mare, deci Apple nu pierde bani din vanzarea noului sau telefon.

iPhone X cu acest pret de vanzare care este cu “doar” 50% mai mare decat cel al iPhone 7, ar avea de fapt un cost de componente estimat la 581 de dolari, nu 420 cum s-a spus saptamana trecuta. Diferenta este una foarte mare intre cele doua costuri estimate pentru componentele iPhone X, iar daca ar fi adevarata, atunci ar sustine afirmatiile analistului si Apple ar castiga intr-adevar mai putini bani din vanzare acestlui telefon.

iPhone X genereaza profit mai mic pentru Apple

iPhone X cu un cost de productie atat de mare ar lasa compania aproape fara profit, daca luam in calcul toate costurile adiacente dezvoltarii si lansarii unui asemenea produs. Practic, Apple ar ramane cu 418 dolari la vanzarea fiecarui iPhone X, iar din acestia, profitul ar reprezenta mai putin de o treime, pentru ca nimeni nu ia in calcul costurile care sunt necesare pentru a dezvolta si sustine produsele.

iPhone X cu un cost de productie de 581 de dolari per unitate pare putin credibil decat daca luam in calcul pretul standard de vanzare al componentelor. Totusi, din moment ce Apple obtine reduceri substantiale pentru componentele folosite in produsele sale, costul de productie de 420 de dolari per unitate al iPhone X pare mult mai credibil si mai aproape de realitate, chiar daca nu este exact.

“The starting price of the new flagship iPhone X is about 50% more than the $650 starting price of last year’s iPhone 7 [but] the components cost an estimated $581, up from $248 for components in the iPhone 7, according to Susquehanna International Group. The gap suggests Apple’s profit margins on the new device are slimmer than on existing lines.”

iPhone X genereaza cel mai probabil profit mai mic de marja de 35% – 40% per unitate vanduta, cum se intampla la restul modelelor, dar diferenta cel mai probabil nu este mare. iPhone X creste pretul mediu de vanzare al iPhone peste valoarea de 800 de dolari, in functie de numarul de unitati vandute, dar asta vom afla abia in luna ianuarie a anului viitor, dupa ce vor fi anuntate vanzarile primului trimestru fiscal cu telefonul pe piata.

iPhone X Genereaza Profit Apple