Prima Pagina iPhone X iPhone X Genereaza Profit MIC pentru Apple

iPhone X Genereaza Profit MIC pentru Apple

iPhone X genereaza profit mai mic pentru Apple decat modelele anterioare din cauza costului mare de productie, conform analistilor asiatici.

iPhone X genereaza profit mai mic pentru Apple decat s-ar astepta multi dintre cei care considera ca pretul de vanzare de 1150 de euro este mult prea mare pentru telefon. Informatia este furnizata de catre un analist care sustine ca pretul total al componentelor pentru iPhone X, combinat cu toate costurile adiacente, ar reduce substantial profitul pe care cei din Cupertino il genereaza din vanzarea telefonului.

iPhone X ar genera pentru Apple profit mai mic decat orice alt model de iPhone aflat in vanzare la compania americana, iar asta este o afirmatie foarte curajoasa. iPhone X are costul de productie estimat la 420 de dolari in momentul de fata, aproape dublu fata de cel al iPhone 7, insa si pretul final de vanzare este cu peste 50% mai mare, deci Apple nu pierde bani din vanzarea noului sau telefon.

iPhone X cu acest pret de vanzare care este cu “doar” 50% mai mare decat cel al iPhone 7, ar avea de fapt un cost de componente estimat la 581 de dolari, nu 420 cum s-a spus saptamana trecuta. Diferenta este una foarte mare intre cele doua costuri estimate pentru componentele iPhone X, iar daca ar fi adevarata, atunci ar sustine afirmatiile analistului si Apple ar castiga intr-adevar mai putini bani din vanzare acestlui telefon.

iPhone X genereaza profit mai mic pentru Apple

iPhone X cu un cost de productie atat de mare ar lasa compania aproape fara profit, daca luam in calcul toate costurile adiacente dezvoltarii si lansarii unui asemenea produs. Practic, Apple ar ramane cu 418 dolari la vanzarea fiecarui iPhone X, iar din acestia, profitul ar reprezenta mai putin de o treime, pentru ca nimeni nu ia in calcul costurile care sunt necesare pentru a dezvolta si sustine produsele.

iPhone X cu un cost de productie de 581 de dolari per unitate pare putin credibil decat daca luam in calcul pretul standard de vanzare al componentelor. Totusi, din moment ce Apple obtine reduceri substantiale pentru componentele folosite in produsele sale, costul de productie de 420 de dolari per unitate al iPhone X pare mult mai credibil si mai aproape de realitate, chiar daca nu este exact.

“The starting price of the new flagship iPhone X is about 50% more than the $650 starting price of last year’s iPhone 7 [but] the components cost an estimated $581, up from $248 for components in the iPhone 7, according to Susquehanna International Group. The gap suggests Apple’s profit margins on the new device are slimmer than on existing lines.”

iPhone X genereaza cel mai probabil profit mai mic de marja de 35% – 40% per unitate vanduta, cum se intampla la restul modelelor, dar diferenta cel mai probabil nu este mare. iPhone X creste pretul mediu de vanzare al iPhone peste valoarea de 800 de dolari, in functie de numarul de unitati vandute, dar asta vom afla abia in luna ianuarie a anului viitor, dupa ce vor fi anuntate vanzarile primului trimestru fiscal cu telefonul pe piata.

iPhone X Genereaza Profit Apple

 • Bogdan Marian

  iphone x va avea vanzari cam slabe prețul cam mare nu se prea justifica la concurența gasești același specificați daca nu mai bune la un preț mult mai mic.

 • Andrei

  Abia aștept sa-l cumpăr!!!

 • George 89

  Prețul mare își spune cuvântul în ambele cazuri (final și total componente)
  Ma întreb ce sa r întâmpla dacă Apple ar folosii componente de ultima generație ca ceilalți producători Android? Probabil ca ar rămâne fără profit din start

 • George 89

  Nimeni nu sa inghesuit la variantele scumpe de iphone de a lungul anilor, asa ca era cam de așteptat
  Oricum Apple va trebuii sa își mai pună pofta de profit în cui, pentru ca competiția puternica își spune cuvântul și va trebuii sa mai crească costul de producție dacă vrea sa fie aproape de ceilalți producători Android și implicit în top… Pentru ca Huawei ia întrecut, poate ii întrece și Xiaomi și Apple va fii pe locul 4

 • amfetamin

  Și care componenta a lui iPhone X ti se pare ca nu ar fi de ultima generație?

 • nicolae

  iPhone X de vânzare pe olx:))oare de unde le are ?:/

 • George 89

  Display ul și camera de ex

 • iAdi

  O sa fie intr-adevar primul iphone cu vanzari slabe

 • Mircea

  George 89, dacă te tot chinui cu diacriticile și virgulele îți spun ca mai importante sunt cratimele de exemplu ” nu sa înghesuit…” se scrie nu s-a înghesuit … și asta nu e prima data, ca altfel nu-ți atrăgeam atenția, merci de înțelegere.

 • amfetamin

  L-ai văzut live și display-ul e spălăcit? Ai văzut pozele făcute cu el pe un PC și sunt jalnice? Ca nu înțeleg.

 • Alin Maciu

  Iphone X este scump, asta este un adevar. Insa, componentele sunt de top. Incepem in primul rand cu sistemul biometric. Sa nu sariti ca are si galaxy S8, acel sistem este altceva. Iti face o poza si aia a fost tot, aici vorbim de altceva. Cat de bine o sa functioneze, ramane de vazut. In alta ordine de idei sunt primii cu un astfel de sistem avansat. Mai apoi camerele principale capabile de a filma 4k la 60 fps, primii pe piata. Continuam cu microprocesorul care dupa cum bine stim este din nou primul ca si performanta. Exista si minusuri de acest lucru trebuie ca orice posibil client sa fie constient, ca este sau nu fan apple. Eu zic sa asteptam totusi acest terminal pe piata si atunci o sa vedem de ce este in stare.

 • Neacsu Razvan

  sa il scumpeasca,sa nu dea faliment…

 • George89

  Cu siguranță display ul nu e cel de CE N8, iar camera a aceiași de de i7 Plus, doar ca Apple a mai adăugat un OIS

 • George89

  Nu ma chinui și ma interesează prea puțin

 • George89

  Componentele sunt de top, dar nu no 1, când Apple va avea ce au ceilalți producători Android atunci sa vezi distracție cu profitul Apple… Dar sa o luam pe rand
  1. Vom vedea cât de bun e acest FACE ID
  2.4k la 60 fps? Te rog Sony are 4k la 120 fps

 • Alin Maciu

  Si care-i ala de filmeaza 4k la 120Fps. Nu intelegi ca Iphone X este primul care filmeaza 4k la 60 fps?
  “Componentele sunt de top, dar nu no 1” care sunt alea? Am impresia ca voi aici cumparati doar specificatii atat, nimic mai mult.