iOS 11 – Pregateste iPhone si iPad de Instalare

iOS 11 necesita pregatire pe iPhone si iPad pentru a face o instalare fara probleme in momentul in care actualizarea va fi disponibila pentru toata lumea.

iOS 11 necesita pregatirea iPhone si iPad pentru instalarea actualizarii ce urmeaza sa fie oferite pentru sistemul de operare al companiei Apple incepand din aceasta seara. V-am spus deja cand se lanseaza iOS 11 si stiti pe la ce ora sa il asteptati, dar inainte de asta este bine sa stiti cum trebuie sa va pregatiti telefoanele pentru a instala asa cum trebuie actualizarea fara a risca sa va compromiteti datele.

iOS 11 este o actualizare majora pe care compania Apple o va oferi pentru iPhone si iPad incepand de astazi, ea fiind una dintre cele mai importante lansate in ultimii ani de catre americani. Iata ce trebuie sa faceti pentru a va pregati de lansarea iOS 11, totul plecand de la ideea ca ati verificat in prealabil compatibilitatea iOS 11 cu iPhone si iPad.

Backup, backup, backup, cu iCloud sau iTunes

iOS 11 NU trebuie instalat in iPhone, sau iPad, fara a face in prealabil un backup cu ajutorul iCloud, sau iTunes, pentru a fi siguri ca nu pierdeti datele in cazul in care apar probleme. In trecut au existat diverse probleme cu actualizarile pentru iOS care au blocat iPhone sau iPad in timpul instalarii si a fost nevoie de restore pentru a finaliza procesul, asa ca un backup va poate scuti de extrem de multe batai de cap.

iOS 11 poate fi instalat fara probleme daca faceti intai un backup prin iCloud din Settings > iCloud > Backup, Configurari > iCloud > Backup. Acolo aveti si optiuni pentru ceea ce doriti sa fie salvat in acel backup, puteti alege ce va intereseaza sa salvati, asa ca veti sti si ce veti putea regasi in telefoane in cazul in care veti fi nevoiti sa va folositi de backup daca procedura de instalare a iOS 11 esueaza.

iOS 11 backup icloud

 

Pentru a instala iOS 11 puteti face backup datelor din telefoanele voastre si prin intermediul iTunes, dar intai trebuie sa conectati iPhone sau iPad la calculator. Dupa aceea, faceti click pe iconita iDevice-ului vostru din partea superioara a iTunes, si in meniul central veti avea optiunea de a face backup local in calculator, sau direct in iCloud, oricare dintre optiuni fiind buna daca intampinati probleme la instalarea iOS 11.

iOS 11 backup iTunes

iOS 11 v-ar putea forta sa stergeti toate datele din iPhone sau iPad, asa ca separat de backup, va recomand sa salvati pozele si clipurile video intr-un calculator, pentru ca daca nu folositi iCloud Photo Library, Libraria Foto iCloud, atunci ele vor fi sterse in caz de restore.

Elibereaza spatiu din iPhone sau iPad

iOS 11 va necesta pentru instalare pe iPhone si ipad pana in 2 – 3 GB de spatiu liber, asa ca asigurati-va ca il aveti in iDevice-urile voastre. Pe iPhone 7 Plus iOS 11 mi-a cerut minim 2 GB de spatiu pentru a face instalarea, insa in cazul altor modele ale iPhone, in special cele cu ecrane mai mici, cantitatea de spatiu necesara pentru instalare va fi mai mica, dar nu va pot spune exact cu cate sute de MB.

iOS 11 pentru iPad Pro 12.9 inch ar putea avea nevoie de 3 GB de spatiu, sau chiar mai mult, pentru instalare, asa ca ar fi bine sa-i aveti disponibili. Daca nu aveti spatiu liber disponibil pe iPhone sau iPad, atunci instalarea iOS 11 nu va avea loc, sistemul de operare putand recomanda stergerea temporara a unor aplicatii pentru a face instalarea, ele refiind instalate automat dupa finalizarea procesului.

O conexiune buna de internet

Instalarea iOS 11 va necesita descarcarea unui fisier de dimensiuni mari, minim 1 GB pentru iPhone sau iPad, asa ca asigurati-va ca aveti o conexiune de internet buna. Fie ca vorbim despre Wi-Fi sau LAN, adica daca faceti update prin iPhone si iPad, sau calculator, asigurati-va ca aveti suficienta latime de banda pentru descarcarea actualizarii la iOS 11.

Minim 50% baterie, sau o sursa de energie

iOS 11 nu va fi instalat daca nua veti minim 50% din baterie disponibila pe iPhone sau iPad, compania Apple implementand aceasta restrictie pentru ca procesul sa nu se intrerupa din lipsa de energie si produsele sa ramana blocate. Daca aveti baterie putina, dar o sursa de energie la indemana, puteti conecta iPhone sau iPad la un incarcator, iar instalarea iOS 11 va incepe fara probleme.

Rabdare, rabdare si iar rabdare

iOS 11 este asteptat de catre extrem de multi utilizatori ai iPhone sau iPad, iar toti se vor grabi sa faca instalarea imediat ce apare actualizarea. In aceasta idee, e posibil ca iOS 11 sa se descarce foarte greu din serverele companiei Apple, asa ca trebuie sa aveti rabdare, instalarea in sine putand dura pana la 15 minute in functie de tipul de iDevice pe care il aveti.

Articolul precedentiPhone 8 si iPhone 8 Plus unboxing in Imagini
Articolul următorGoogle Pixel 2 – Functia Noua in Lupta cu iPhone X
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.