iPhone X – De ce este Lansat Tarziu de Apple

iPhone X este lansat tarziu de catre Apple, iar analistii incearca sa explice motivele care stau la baza problemelor pe care le are compania americana.

iPhone X este lansat tarziu de Apple, foarte multa lume fiind luata prin surprindere de faptul ca noul telefon va fi pus in vanzare abia pe data de 3 noiembrie. Zvonurile aparute inaintea conferintei pentru prezentarea iPhone X si iPhone 8 dadeau de inteles ca Apple va pune in vanzare noul telefon chiar din septembrie, insa el va ajunge in mainile unora dintre clienti abia din 3 noiembrie, stocurile pentru el fiind oricum extrem de limitate.

iPhone X are explicata de catre jurnalistii americani problema mare de productie pe care Apple o intampina in momentul de fata, iar asta desi compania are o experienta foarte mare in domeniu. Mai exact, iPhone X este doar unul dintre modelele iPhone lansate in cei 10 ani de existenta ai seriei, iar in acest timp multi s-ar fi asteptat ca Apple sa stie cum sa gandeasca o lansare astfel incat ea sa fie facuta fara probleme.

iPhone X are una dintre cele mai mari probleme in estimarea cererii pe care telefonul o va avea, compania Apple judecand totul si in baza pretului de vanzare. Se pare ca Apple nu a putut judeca suficient de bine cererea cu suficient de mult timp inainte, astfel ca acum productia iPhone X sufera pentru ca partenerii sai n-au putut produce suficient de multe componente la timp pentru a asigura o lansare perfecta.

„Apple may well be facing its biggest demand-forecasting challenge since the original iPhone. While Apple has empirical data on demand for new iPhones, it’s harder to know what proportion of orders will be for the iPhone X versus its somewhat less pricey new siblings, the iPhone 8 and 8 Plus. In addition, many analysts are predicting this could be a “super cycle” of upgraders who have been holding out for a complete redesign—leading to a sales surge like the one caused by the 2014 launch of the iPhone 6.”

iPhone X – de ce este lansat tarziu de Apple

iPhone X sufera cel mai probabil si de pe urma perfectionismului companiei Apple, cei din Cupertino avand obiceiul de a face schimbari importante pentru structura telefoanelor inainte de lansare. Mai exact, Apple este cunoscuta pentru faptul ca uneori finalizeaza dezvoltarea produselor chiar inainte ca ele sa intre in productie, iar iPhone X ar putea suferi din cauza unor schimbari de ultim moment.

iPhone X chiar si cu un singur surub schimbat in carcasa sa ar fi putut da „peste cap” intregul proces de productie si stim ca Foxconn are probleme foarte mari de productie. Separat, intervine si problema componentelor care se gasesc extrem de greu de catre compania Apple pentru productia iPhone X, partenerii asiatici dand inca de acum cateva luni de inteles ca nu pot indeplini cerintele Apple.

„Even relocating a single screw can have consequences for the dimensions, placement and performance of dozens of other components, says Chetan Sharma, a mobile-industry consultant. A yearly refresh of its phone line leaves only a few months in each design cycle to bring a device out of the lab and onto the factory floor.”

iPhone X a fost anuntat inca de atunci ca urmand a fi lansat cu intarziere din cauza problemelor cu productia componentelor si asta pare sa se adevereasca. Practic, estimarea gresita a cererii, perfectionismul Apple si problemele cu productia componentelor sunt cel mai probabil principalele motive din cauza carora iPhone X este lansat cu foarte mare intarziere, dar asta nu ne ajuta cu nimic.

iPhone X lansat tarziu Apple

Articolul precedenteMAG – Reduceri de 1050 LEI la iPhone SE
Articolul următoriOS 11 – Pe ce iPhone si iPad il Poti Instala
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.