iPhone X – De ce este Lansat Tarziu de Apple

iPhone X este lansat tarziu de catre Apple, iar analistii incearca sa explice motivele care stau la baza problemelor pe care le are compania americana.

iPhone X este lansat tarziu de Apple, foarte multa lume fiind luata prin surprindere de faptul ca noul telefon va fi pus in vanzare abia pe data de 3 noiembrie. Zvonurile aparute inaintea conferintei pentru prezentarea iPhone X si iPhone 8 dadeau de inteles ca Apple va pune in vanzare noul telefon chiar din septembrie, insa el va ajunge in mainile unora dintre clienti abia din 3 noiembrie, stocurile pentru el fiind oricum extrem de limitate.

iPhone X are explicata de catre jurnalistii americani problema mare de productie pe care Apple o intampina in momentul de fata, iar asta desi compania are o experienta foarte mare in domeniu. Mai exact, iPhone X este doar unul dintre modelele iPhone lansate in cei 10 ani de existenta ai seriei, iar in acest timp multi s-ar fi asteptat ca Apple sa stie cum sa gandeasca o lansare astfel incat ea sa fie facuta fara probleme.

iPhone X are una dintre cele mai mari probleme in estimarea cererii pe care telefonul o va avea, compania Apple judecand totul si in baza pretului de vanzare. Se pare ca Apple nu a putut judeca suficient de bine cererea cu suficient de mult timp inainte, astfel ca acum productia iPhone X sufera pentru ca partenerii sai n-au putut produce suficient de multe componente la timp pentru a asigura o lansare perfecta.

“Apple may well be facing its biggest demand-forecasting challenge since the original iPhone. While Apple has empirical data on demand for new iPhones, it’s harder to know what proportion of orders will be for the iPhone X versus its somewhat less pricey new siblings, the iPhone 8 and 8 Plus. In addition, many analysts are predicting this could be a “super cycle” of upgraders who have been holding out for a complete redesign—leading to a sales surge like the one caused by the 2014 launch of the iPhone 6.”

iPhone X – de ce este lansat tarziu de Apple

iPhone X sufera cel mai probabil si de pe urma perfectionismului companiei Apple, cei din Cupertino avand obiceiul de a face schimbari importante pentru structura telefoanelor inainte de lansare. Mai exact, Apple este cunoscuta pentru faptul ca uneori finalizeaza dezvoltarea produselor chiar inainte ca ele sa intre in productie, iar iPhone X ar putea suferi din cauza unor schimbari de ultim moment.

iPhone X chiar si cu un singur surub schimbat in carcasa sa ar fi putut da “peste cap” intregul proces de productie si stim ca Foxconn are probleme foarte mari de productie. Separat, intervine si problema componentelor care se gasesc extrem de greu de catre compania Apple pentru productia iPhone X, partenerii asiatici dand inca de acum cateva luni de inteles ca nu pot indeplini cerintele Apple.

“Even relocating a single screw can have consequences for the dimensions, placement and performance of dozens of other components, says Chetan Sharma, a mobile-industry consultant. A yearly refresh of its phone line leaves only a few months in each design cycle to bring a device out of the lab and onto the factory floor.”

iPhone X a fost anuntat inca de atunci ca urmand a fi lansat cu intarziere din cauza problemelor cu productia componentelor si asta pare sa se adevereasca. Practic, estimarea gresita a cererii, perfectionismul Apple si problemele cu productia componentelor sunt cel mai probabil principalele motive din cauza carora iPhone X este lansat cu foarte mare intarziere, dar asta nu ne ajuta cu nimic.

iPhone X lansat tarziu Apple

33 COMENTARII

  1. Mi se pare ciudat ca doar Apple are problemele astea. Niciun alt producator nu se plange intr-atat si nu gaseste scuze precum face Apple cu stocurile si/sau cu lansarile tarzii. Apple nu e o companie de garaj, ci e unul dintre cei mai mari producatori hardware si software. Nu are nicio scuza. De fapt asta e o strategie: trag de timp sa vanda cat iPhone 8 pot nerabdatorilor. De-asemenea, si partea cu stocurile insuficiente e o strategie si anume principiul raritatii: cu cat un produs e mai rar, cu atat va fi dorit mai mult. Asta si justifica in mintea consumatorilor pretul mai mare al produselor. Apple ne joaca pe degete.

  2. Niciun alt producator nu vine la fel de multe telefoane premium ca Apple. Nici Samsung nu are parte de lansari de genul, vinde de vreo 5 – 7 ori mai putin ca Apple la lansare.

  3. Exact! Vinde mai mult si se asteapta sa vinda mult mai mult, dar nu se pregateste pentru asta. Nu ti se pare ciudat? DIn nou, vorbim despre Apple aici, nu despre Allview sau eBoda. Dupa cum am spus, e o strategia asta: cu cat chestia noua si lucioasa e mai rara si greu de gasit, cu atat o vrei mai tare si esti dispus sa dai mai multi bani pe ea.

  4. orice produs nou, prefer sa fie testat si lansat cu intarziere decat sa il testeze doar 1 luna de zile si sa vina cu probleme mai ales hardware ce nu pot fi rezolvate nici prin soft update

  5. Ce gluma buna. Tu testezi telefonul si restul care il cumpara fix in data lansarii. Se stie deja sa nu cumperi iPhone in primele luni, fiindca vine cu tot soiul de probleme.

  6. adica sunt sigur ca tot asamblul iphone x componentele in carcasa+soft au inceput sa fie testate in august
    Deci tu preferi sa apara pe sept pe 22 in acest caz? nu, plz prefer in noiembrie dupa ce a mai fost testat inca 1 luna in plus, si sa vina chiar si cu iOS11.1

  7. La fel cum a fost testat iPhone 7 la care-i bazaie procesorul?
    La fel cum a fost testat iPhone 6s cu touch id care se supraincalzeste? Sau iPhone 6s Plus cu pata pe ecran?
    La fel cum a fost testat iPhone 6 care nu mai stiu ce probleme a avut la lansare si i-a trebuit update de iOS?

    Tu-ti dai seama ca daca se descopera probleme hardware nu mai au fizic timp sa le repare si sa schimbe intreg procesul de productie, nu? In Romania, oricum nu apare la timp, asa ca involuntar imi iau iPhone dupa cel putin 2 luni, in care, poate, repara greseli care pot aparea pe linia de productie.

  8. Eu n-am treaba cand lanseaza si din punctul meu de vedere cu cat le testeaza mai mult, cu atat mai bine. Doar ca nu cred c-o fac. Cred ca se joaca cu noi, atata tot.

  9. mai bn nu il mai scot deloc la vanzare.sa vezi toti snobii,cocalari si pitipoance cum se sinucid in masă. ei ptr asta exista, aifon si feisbuc.

  10. ” iPhone X has not been authorized as required by the rules of the Federal Communications Commission. This device is not, and may not be, offered for sale or lease, or sold or leased, until authorization is obtained. “

  11. Când iPhone susține 60% din vânzările unei companii ca Apple, cu siguranță acea companie ar trebui să își programeze mai bine producția și disponibilitatea produselor.

    Aceeași poveste, an de an: stocuri foarte mici :)) Desigur că în spatele motivului ăstuia se ascunde explicația unui eventual eșec în vânzări: dacă iPhone X se va vinde prost, Apple va spune că de fapt cererea a fost enormă, dar au vândut puțin pentru că nu au avut disponibil.

    De ce a comandat Apple un volum de 70 milioane de ecrane OLED, dacă ei nu pot produce decât 10.000/zi?

  12. Ba nu e complex deloc un iPhone. Smartphone-ul are vreo 20 componente, fără piese in mișcare. O mașină are zeci de mii de piese, diferența de complexitate între cele două produse fiind colosală.

    Eu mă refer la defecte care afectează întreaga serie, așa zisele “gate-uri”. A fost greșeală de design: antena 4S, vopseaua pe 5/5S, carcasa îndoită la 6, ecranele Mac, etc.
    Dacă ar fi afectat câteva unități, era de înțeles, dar așa…

    PS: nu înțeleg de ce ești așa îngăduitor cu defectele iPhone, dar în același timp foarte critic cu bateria Note 7…

  13. Dacă nu băga Samsung ecranul ăla în S8 nu pupam noi iPhone X anul ăsta, sau cel puțin nu în forma asta. E clar că i-a forțat Samsung să ajungă la zi cu tehnologia.

    Plus de asta, cine îi obligă să înceapă producția la jumate lui august și nu mai devreme? Eu se țigănesc cu producătorii la câțiva cenți până în ultima clipă și apoi că au probleme cu stocurile. Cum ziceau și cei de mai sus: pute tare a mânărie ca să vândă mai scump

  14. Ii obliga, testele …Apple face teste și iar teste cu mult timp înainte de lansare la Sistem și device, nu sunt cârnați precum alții cărora le explodează bateriile de au retras seria de pe piața

  15. Da testele alea de siguranță la Apple care au transformat seria iphone in cea mai exploziva din lume și nesimțirea cu care tratează totul dând vina exclusiv pe clienți, pur și simplu nu își asuma nici o responsabilitate… Pai e frumos asa?

  16. ingaduitor cu ce defecte?? Eu nu am defecte cu ele,daca altii fac bentest sau alte kkturi gata?! Eu am avut grija de ele,fara nicio problema, inafara de iphone 6s care a fost chimbat in 24h. Si nu a fost o problema generala
    Samsung iti ofera acuma posibilitatea sa dezactivezi butonul bixby
    HAAHAHHHAHAHAHAHAHAHAH, deci nu pot face altceva cu el DAR el e tot acolo chiar daca nu face nimic. OAMENI TAMPITI CU TURMA LOR