iPhone 8 – 6 Diferente Mari fata de iPhone 7

iPhone 8 si 6 diferente mari fata de iPhone 7 care motiveaza upgrade-ul de la vechiul la noul model de telefon produs de catre compania Apple anul acesta.

iPhone 8 a fost prezentat de catre Apple saptamana trecuta si foarte multa lume vede in noul telefon doar un iPhone 7 cu o carcasa din sticla si alte “briz-brizuri” care nu sunt importante. Apple vede in iPhone 8 o evolutie pentru seria sa de telefoane mobile si nu a ales sa creasca “decat” cu 50 de dolari, 70 de euro, pretul de vanzare pentru noua serie, dubland spatiul de stocare disponibil pentru el.

iPhone 8 aduce o serie de schimbari fata de iPhone 7, iar in acest articol voi vorbi despre 6 dintre cele mai importante dintre ele. Daca veti cumpara iPhone 8 si iPhone X, sau va ganditi sa ramaneti la iPhone 7, sau iPhone 7 Plus, este bine sa stiti care sunt diferentele fata de seria actuala a companiei Apple si ce veti primi daca veti achizitiona noile modele care sunt mai scumpe pentru ca asa vrea compania Apple.

Noul ecran True Tone al iPhone 8

iPhone 8 vine cu un nou ecran True Tone pe care compania Apple l-a preluat din tabletele iPad Pro pentru a oferi o experienta de utilizare superioara pentru iPhone. Vorbim despre un ecran True Tone care ajusteaza in mod automat luminozitatea si culorile ecranului iPhone 8 in functie de mediul ambienta, iPhone 7 avand ceva similar, dar net inferior, prin functia Night Shift, diferentele dintre tehnologii fiind majore.

iPhone 8 ecran True Tone iPhone 7

iPhone 8 nu aduce alte noutati pentru ecran fata de iPhone 7 separat de tehnologia True Tone, asa ca nu veti avea parte de alte imbunatatiri, deci ar fi bine sa fiti pregatiti pentru asta.

Incarcarea wireless prin Tehnologia Qi

iPhone 8, la fel ca iPhone 8 Plus si iPhone X, are incarcare wireless implementata de catre compania Apple prin tehnologia Qi, atat de populara in telefoanele Android. iPhone 7 nu are incarcare wireless in vreun fel, sau altul, asa ca aveti parte de un mod complet nou de a va incarca telefoanele incepand cu iPhone 8, compania Apple implementand si suport pentru orice fel de incarcatoare wireless Qi.

iPhone 8 incarcare wireless iPhone 7

iPhone 8 se poate incarca wireless la maxim 7.5W, iar incarcatoarele Qi sunt ieftine si disponibile inclusiv in unele restaurante, asa ca va veti putea incarca telefoanele in foarte multe locuri cand aveti nevoie.

Noul chip A11 Bionic extrem de performant

iPhone 8 are deasemenea implementat un nou chip A11 Bionic prin care compania Apple ofera performante cu peste 70% mai bune fata de seria iPhone 7. Vorbim despre o crestere enorma in performante pentru iPhone 8 fata de iPhone 7, iar asta veti vedea in principal in jocuri, procesare de filme, sau poze, navigare pe internet, descarcare si instalare de aplicatii, transfer de date in calculatoare si nu doar atat.

iphone 8 A11 bionic iPhone 7

iPhone 8 este, impreuna cu iPhone 8 Plus si iPhone X, cel mai performant telefon mobil de pe planeta, seria iPhone 7 fiind lasata cu mult in urma de catre Apple. Era normal sa vedem o schimbare atat de dramatica in performantele iPhone 8 in comparatie cu cele ale seriei iPhone 7, compania Apple imbunatatind in mod constant performantele telefoanelor, dar acum totul este dus la superlativ.

Incarcare rapida, cu unele conditii

iPhone 8, impreuna cu iPhone 8 Plus si iPhone X, face parte din prima serie de telefoane Apple care ofera un sistem de incarcare rapida pentru clienti. Seria iPhone 7 nu are asa ceva implementat de catre Apple, insa pentru a va bucura de ceea ce ofera iPhone 8 pentru incarcare rapida veti avea nevoie de un asemenea cablu si un asemenea incarcator, asa ca va trebui sa mai faceti investitii.

iPhone 8 incarcare rapida iPhone 7

iPhone 8 se poate incarca pana la 50% in doar 30 de minute multumita noii tehnologii pe care compania Apple o ofera pentru clientii sai si care nu exista in iPhone 7. Cat de eficienta este aceasta tehnologie vom afla dupa ce iPhone 8 si iPhone 8 Plus vor fi lansate oficial, dar cred ca Apple nu minte si functia merge asa cum trebuie.

Camera mai buna si nu prea

iPhone 8 are o camera mai buna decat cea din iPhone 7, cel putin teoretic, pentru ca specificatiile tehnice nu prea sugereaza asta la o prima vedere. iPhone 8 are aceeasi camera de 12 megapixeli cu deschidere f/1.8, ca iPhone 7, dar este capabil sa inregistreze filme in format 4K la 60 FPS si slow motion in format 1080p la 240 FPS, dar asta nu are legatura directa cu calitatea acestor inregistrari.

iPhone 8 Camera iPhone 7

iPhone 8 vine totusi cu un nou procesor de imagine implementat de Apple, acesta fiind capabil sa ofere culori mai naturale, mai intense, imagini mai clare si mai luminoase. Totul este facut multumita software-ului implementat in acest nou procesor de imagine din iPhone 8, care nu exista in iPhone 7, dar desi Apple spune ca are si un nou senzor de imagine in camera, ramane de vazut daca asta se confirma.

Carcasa din sticla, noua culoare, eliminarea altora si minim 64 GB

iPhone 8 va avea deasemenea o serie de schimbari care impreuna reprezinta ceva important, dar nu neaparat de unele singure. iPhone 8 va avea o carcasa din sticla, din nou, aceasta fiind cea mai rezistenta folosita vreodata intr-un telefon mobil, conform companiei Apple, o noua culoare auriu ruginie fiind ascunsa sub ea, in timp ce culorile jet black, negru mat si auriul standard sunt complet eliminate.

iPhone 8 carcasa sticla iPhone 7

iPhone 8 va avea deasemenea minim 64 GB spatiu de stocare, compania Apple dubland practic spatiul de stocare fata de iPhone 7, iar asta pentru ca intreaga serie este vanduta in acest mod.

iPhone 8 mai are si alte diferente fata de iPhone 7, insa acestea sunt cele mai importante dintre ele.

14 COMENTARII

  1. Eu trec de la 6 la 8. Vineri ajunge, de-abia aștept. Bineînțeles că iPhone 6, cu care nu am avut absolut nicio problemă în 2 ani de utilizare intensă, îl va prelua soția care momentan beneficiază de un 4s de 4 ani care încă funcționează perfect.

  2. Oricum odată la 2 ani, investiția nu e mare, anul trecut am sărit peste iPhone 7. Și cel mai sărac samsonist dacă pune 2€/zi timp de 2 ani își poate lua ultimul model de iPhone și cel mai scump ca să între în rând cu lumea civilizată

  3. In aceeasi situatie sunt si eu. Folosesc de 2 ani un iPhone 6. Ideea e ca l-am lasat pe iOS 8 si merge impecabil, dar deja ma limiteaza OS-ul la insalarea de aplicatii si cei 16GB au devenit insuficienti. Pentru mine, iPhone 8 e un upgrade major din toate punctele de vedere, inafara de design-ul frontal, dar ma resemnez. Mi se pare exorbitant pretul pentru iPhone X, in conditiile in care lansarea de anul viitor, cel mai probabil, ii va injumatati valoarea, daca nu si mai rau. M-am invatat minte oricum si o sa incerc sa-l schimb in fiecare an, deoarece pierzi prea mult la el daca il tii.