iPhone X a Afectat Dramatic Vanzarile iPhone 8

iPhone X a afectat dramatic vanzarile iPhone 8, insa nu si pe cele ale Apple Watch 3, telefonul convingand multe persoane sa il astepte pana in noiembrie.

iPhone X a afectat dramatic vanzarile iPhone 8, iar asta este vizibil in precomenzile inregistrate pana acum pentru noua serie de telefoane care au fost puse in vanzare. iPhone X va fi pus in vanzare de catre compania Apple pe data de 3 noiembrie, in timp ce iPhone 8 si iPhone 8 Plus sunt disponibile pentru precomanda din 15 septembrie, cu lansare in data de 22 septembrie in zeci de tari de pe glob.

iPhone X a afectat serios vanzarile seriei iPhone 8, iar la un weekend distanta de oferirea lor spre precomanda, noile telefoane pot fi in continuare precomandate cu livrare in 22 septembrie. Europa este continentul in care iPhone 8 si iPhone 8 Plus sunt cele mai ignorate acum de catre clientii companiei Apple, multi dintre cei care ar fi cumparat acest telefon asteptand acum iPhone X in noiembrie.

iPhone 8, spre deosebire de alte modele ale iPhone, nu genereaza probleme de acoperire a cererii pentru Apple, iar asta din cauza iPhone X. Daca in mod normal Apple avea nevoie de 3 – 6 saptamani pentru a acoperi cererea pentru un nou model al iPhone dupa lansare, in cazul iPhone 8 si iPhone 8 Plus aceasta perioada este redusa la 1 – 2 saptamani, iPhone X fiind telefonul care a redus cererea pentru iPhone 8.

iPhone X a afectat dramatic vanzarile iPhone 8

iPhone X a fost vazut din prima zi ca motivul principal pentru care iPhone 8 si iPhone 8 Plus un vor fi cumparate de catre clienti si asta se dovedeste a fi 100% adevarat. Compania Apple s-a pregatit cu siguranta pentru acest lucru si se astepta in mod cert la faptul ca iPhone X va fi cautat de mai multe persoane decat iPhone 8 si iiPhone 8 Plus, iar acum are timp sa-si ajusteze productia pentru el.

“Historically, it takes 3-6 weeks or more to ship new iPhone models after they are available for preorder, due to initial tight supply and robust demand. However, our latest review indicates it will take less than 1-2 weeks for the iPhone 8. We believe this is because there is a strong likelihood that iPhone X demand will cannibalize iPhone 8 pre-orders”

iPhone X nu afecteaza totusi cererea pentru Apple Watch 3 LTE, acest model parand sa aiba parte de precomenzi foarte bune la compania Apple. S-ar parea ca Apple Watch 3 LTE inregistreaza precomenzi cu 70% – 80% mai mari decat cele ale modelului fara LTE din cauza diferentei de pret de “doar” 70 de dolari intre modele, iar aici iPhone X se va potrivi perfect cu acest nou model de smartwatch al Apple.

“Before the media event, we forecasted the production weighting of the GPS + Cellular version would be 30-40%. However, the pre-order website shows shipments of this version are taking much longer than those of the GPS version (3-4 weeks, from shipments launch day of September 22). We estimate the preorder weighting of the GPS + Cellular version is 80-90%.”

iPhone X Afectat Dramatic Vanzarile iPhone 8

iPhone X aduce Apple intr-o situatie inedita pentru ca in istoria sa, compania Apple nu a mai lansat trei noi modele ale iPhone deodata. In aceasta dee, era de asteptat ca unele sa aiba vanzari mai mari decat altele, iar iPhone X in ciuda pretului de vanzare cu 50% mai mare decat cel al iPhone 8, pare sa fie foarte cautat de catre foarte multi clienti, care spera sa-l cumpere ieftine cu abonamente de telefonie mobila.

13 COMENTARII

  1. Era cat se poate de clar ca ip8 nici nu va exista in fata utilizatorilor Apple, utilizatorii Apple sunt premium si vor doar produse de ultima generatie, ip8 este si va fi cel mai renegat ip din toate timpurile.

  2. Eu zic ca motivul vânzărilor mici nu e iPhone X. Mai degrabă, cred că lumea rămâne la 6s sau 7 pentru că 8 nu are mare lucru în plus. Nu cred că vor fi prea multi oameni care vor da 1000$ pe un telefon.

  3. @Zaone, permite-mi să te corectez: eu cred că iPhone X ar trebui mai de grabă comparat cu iPhone 8 Plus, nu cu 8. Iar aici vorbim de o diferență de preț de 26%. In cazul ăsta mulți ar prefera să dea cei 240€ in plus și să achiziționeze ceva nou, deoarece iPhone 8 Plus, iPhone 7 Plus…sunt cam tot pe acolo. Practic Apple a lansat acum un model de iPhone și nu trei modele, cele două fiind o actualizare ale modelelor precedente. Acum rămâne de văzut și vânzările iPhone X. Dar eu cred că se va vinde mult mai bine ca 8/8Plus.

  4. hmm, si eu la inceput am crezut ca iPhone X este mai spre plus, dar clar nu. Probabil la anul o sa avem iPhone 5.8″ edge to edge(ce inlocuieste iphone 6-8 )
    si iPhone Plus de 6.3″ edge to edge (ce va inlocui iphone plus 6-8)
    1)iPhone X nu va avea bateria variantei Plus,pana si apple o compara cu iphone7
    2)iPhone X nu are Plus UI

    Si nu m-ar mira iPhone Plus edge to edge de la anul sa aduca multe UI din ce ofera iPAD cu iOS11..