Google Licentiaza Brevetele HTC, preia Angajati

Google licentiaza brevete de inventie ale HTC si preia o parte dintre angajatii companiei taiwaneze intr-o tranzactie mica pentru importanta situatiei.

Google si HTC au anuntat astazi un acord foarte interesant in baza caruia americanii licentiaza portofoliul de brevete de inventie a taiwanezilor, deci au acces la toata proprietatea lor intelectuala. Mai mult decat atat, angajatii HTC care au dezvoltat telefoanele Google Pixel vor fi transferati catre Google, deci vor continua sa dezvolte telefoanele sub conducerea directa a companiei americane de acum.

Google plateste 1.1 miliarde de dolari pentru licentiere si preluarea angajatilor celor de la HTC, insa nu se specifica si pe ce perioada de timp se acorda licenta. E posibil ca licenta sa fie acordata pentru doar unul, sau 2 ani, in functie de importanta tehnologiilor pe care cei de la HTC le au brevetate, iar Google ar putea plati taxe de licentiere pentru telefoane dupa expirarea acordului anuntat astazi de catre ambele companii.

Google va prelua 2000 de angajati ai companiei HTC, deci o parte din divizia care dezvolta telefoane mobile pentru taiwanezi, miscarea fiind una foarte importanta. Dupa transferul acestor angajati, HTC va mai ramane cu putin peste 2000 de oameni care lucreaza in cercetare si dezvoltare, plus design industrial, deci practic jumatate dintre angajatii companiei sunt cumparati de catre Google cu 1.1 miliarde de dolari.

Google licentiaza brevetele HTC, preia angajati

Google este la cea de-a doua tentativa de a deveni un producator de smartphone-uri, compania achizitionand Motorola acum cativa ani doar pentru a vinde divizia mobila catre cei de la Lenovo. Cumparand acum o buna parte din divizia mobila a celor de la HTC, compania Google se va concentra pe dezvoltarea de telefoane mobile, iar taiwanezii vor face acelasi lucru cu angajatii ramansi la companie.

Google a platit 12.5 miliarde de dolari pentru Motorola si doar 1.1 miliarde pentru HTC, deci vorbim despre o achizitie extrem de ietina a unor oameni foarte talentati. HTC a fost intotdeauna laudata pentru inovatiile din telefoanele sale mobile, insa in ultimii ani nu a reusit sa ajunga in fata celor de la Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo, etc, dar poate ca Google va reusi sa o faca singura.

“București, 21 septembrie 2017 – Google și HTC Corporation au anunțat astăzi un acord definitiv în cadrul căruia anumiți angajați HTC – dintre care mulți lucrează deja împreună cu Google pentru a dezvolta smartphone-urile Pixel – se vor alătura companiei Google. Ca parte a tranzacției, HTC va primi 1,1 miliarde USD cash din partea Google. Separat, Google va primi o licență non-exclusivă asupra proprietății intelectuale (IP) a HTC.”

Google devine acum competitoare directa cu Apple, Samsung si restul producatorilor de smartphone-uri, asa cum se intampla si dupa ce a cumparat motorola. Ce va reusi sa faca Google cu noii angajati preluati de la HTC ramane de vazut, asa ca va fi interesant sa descoperim ce produse interesante va mai anunta compania americana in urmatorii ani pentru clienti si cat de utile, sau competitive vor fi ele.

Google Licentiaza Brevete HTC Angajati