Google e Aproape de a Finaliza Achizitia HTC

Google este foarte aproape de a finaliza achizitia diviziei mobile a companiei HTC, fuziunea urmand a fi anuntata in cursul zilei de maine de companii.

Google este aproape de a finaliza achizitia HTC, cele doua companii fiind in proces de negociere de cateva luni de zile, insa totul pare sa se apropie de final. Google este, aparent, in stadiul final al negocierilor pentru a cumpara divizia de telefoane mobile a taiwanezilor de la HTC, iar asa s-ar transforma intr-un adevarat producator de telefoane mobile, asa cum si-a si dorit acum cativa ani cand a cumparat Motorola.

Google urmeaza sa aiba achizitia anuntata de catre cei de la HTC, probabil, intr-un eveniment care este programat joia aceasta, compania organizand si o sedinta cu angajatii inaintea ei. Printre punctele de discutie ale acestei sedinte pe care HTC o va face cu angajatii se numara si vanzarea diviziei mobile catre compania Google, asa ca s-ar putea sa aflam toate detaliile atunci.

Google a finalizat discutiile pentru achizitia HTC, daca joi taiwanezii isi vor anunta angajatii, iar acum aflam doar ca totul este pregatit pentru a fi anuntat oficial. Daca discutiile s-au terminat, Google si HTC ar trebui doar sa mai semneze actele inainte ca achizitia sa fie anuntata in mod public in cursul zilei de maine, iar asa compania din Mountain View ar urma sa concureze mai serios cu cei de la Apple.

Google e aproape de a finaliza achizitia HTC

Google ar dori sa cumpere numai divizia mobila a celor de la HTC, lasand divizia care dezvolta produse de realitate augmentata in mana taiwanezilor in continuare. Exista posibilitatea ca Google sa cumpere toata compania HTC, insa totul depinde de suma pe care ar trebui sa o plateasca pentru a deveni din nou in mod oficial producator de telefoane mobile, asa cum a fost dupa achizitia Motorola.

Google si HTC nu au negat vreodata ca sunt in discutii pentru o posibila fuziune, a cel putin unei divizii, asa ca s-a dorit ca speculatiile sa ramana in presa. Acum se pare ca totul este pregatit pentru finalizare si vorbim despre o noua lovitura surprinzatoare facuta de catre Google, care ar putea “baga in pamant” si HTC, dupa ce a reusit sa faca asta cu Motorola, compania nefiind nici macar la Lenovo mai puternica decat inainte de a fi integrata in Google.

“Alphabet Inc.’s Google is close to acquiring assets from Taiwan’s HTC Corp., according to a person familiar with the situation, in a bid to bolster the internet giant’s nascent hardware business. By owning a manufacturer outright, Google could gain tighter control over production of its new Pixel smartphone and other devices, helping it ramp up sales.”

Google cu diviza HTC isi va putea dezvolta in voie telefoanele din seria Pixel si va putea optimiza Android mult mai bine pentru hardware-ul telefoanelor. Desigur ca totul depinde de cat de bine se vor integra angajatii celor de la HTC in compania Google, insa primii pas par a fi fost facuti, asa ca ramane doar sa vedem ce se va intampla in cursul zilei de maine.

Google Finaliza Achizitia HTC

3 COMENTARII

  1. sunt șanse marii ca HTC sa aiba soarta motorola mai ales daca le sare iarași în cap samsung,Lg,sony și ce-i lalați producatori ca le face google concurența directa.