Prima Pagina WhatsApp Messenger WhatsApp si Facebook – Manipularea cu Furtuna

WhatsApp si Facebook – Manipularea cu Furtuna

WhatsApp si Facebook au fost folosite ca platforme de manipulare in masa a oamenilor speriati de furtuna care urma sa loveasca Bucurestiul in 20 septembrie.

WhatsApp si Facebook au fost ieri principalele unelte ale celor care au facut o foarte frumoasa si lunga manipulare cu furtuna care trebuia sa loveasca Bucurestiul in cursul serii. Totul a pornit de dimineata, cand primarul Gabriela Firea anunta ca o furtuna se apropie si ca scolile se inchid mai devreme, iar de aici WhatsApp si Facebook au fost impanzite de mesaje apocaliptice privind fenomenul meteorologic.

WhatsApp si Facebook au fost practic furtuna in sine, pentru ca mesajul de avertizare de dimineata s-a transformat intr-un adevarat uragan de stiri false propagate prin platformele de socializare. Mai jos aveti unul dintre mesajele care circula ieri pe WhatsApp la foarte multa lume, insa a existat si foarte multa manipulare pe Facebook cu privire la Furtuna din Bucuresti, fara ca lumea sa caute informatii oficiale.

WhatsApp si Facebook au propagat atat de multa frica in randul oamenilor incat la ora 5 Bucurestiul era blocat mai ceva decat in mod normal, oamenii fugind spre scoli si apoi spre case. Problema informatiilor false propagate pe WhatsApp si Facebook a devenit atat de mare incat pana si primaul Gabriela Firea a spus la televizor ca va face plangere panala impotriva celor care au luat mesajul ei “de bun” si l-au raspandit “in gura mare” pe intregul internet.

WhatsApp si Facebook – manipularea cu furtuna

WhatsApp Facebook Manipularea Furtuna

WhatsApp si Facebook au devenit de mult metodele principala de a raspandi informatii false in strainatate, ba chiar acum cateva saptamani am vazut cat de naivi sunt romanii care vor Samsung Galaxy S8. In cazul furtunii din Bucuresti, WhatsApp si Facebook s-au dovedit a fi o metoda ideala de a speria populatia si de a o intoarce impotriva autoritatilor care au anuntat o apocalipsa care nu a mai venit in tot orasul si nu a fost mai intensa decat alte furtuni din anii anteriori.

WhatsApp si Facebook sunt platforme foarte bune pentru a raspandi informatii, atat timp cat ele sunt reale, dar in cazul de fata ele au fost folosite in alte scopuri. Problema este ca oamenii nu se invata si nu inteleg ca nu tot ceea ce apare pe WhatsApp si Facebook “se mananca” si cad de fiecare data in “plasa” stirilor si a informatiilor false fara sa incerce sa isi puna vreodata intrebari privind veridicitatea datelor.

WhatsApp si Facebook ar putea fi folosite de autoritati pentru a trimite informatii utile cetatenilor, dar dupa ceea ce s-a intamplat ieri, multi vor privi cu neincredere alte mesaje similare. Asta e si a doua mare problema, pentru ca oamenii nu vor mai avea aceeasi incredere in autoritati, din cauza celor care i-au manipulat pe WhatsApp si Facebook, iar in viitor ar putea lua in ras avertizari care s-ar putea transforma in realitate.

Voi ce parere aveti despre ceea ce s-a intamplat ieri ?

 • Mircea

  Ce parere sa avem… unii vor zice ca Apple e de vina…. altii ca Samsung….

 • iullian

  Masonii sunt de vina 😂😂

 • ibadea

  A fost un mare kkt, o vijelie ca multe altele de pana acum, pe seama careia unii s-au distrat, iar multimea s-a imbulzit sa ajunga acasa. Mai bine zis, un test de manipulare, “ce fac vacile cand sunt speriate”. Era simplu, vine furtuna, te pui la adapost, trece in 15-20 min apoi iti continui activitatea. Dar la noi e invers, inchidem totul mai devreme si trimitem lumea acasa, toti gramada, iar ca sa fie in ciuda, trimitem echipe pe teren sa taie toti copacii care prezinta probleme de ani de zile. Sa fim seriosi, e ca in povestea, sariti ca vine lupu …. si lupu nu era gata

 • kla

  Daca dura mai mult de 3 minute piatra, sa va vad atunci ce ziceati

 • Alin Maciu

  A fost o vijelie, noi nu traim in Miami. Astea sunt niste prostii, sa-nchizi scolile la 5. Hai ma, ma lasi cu proasta ta. Pai ce furtuna venea de ridica scoala cu totul? Cadrul didactic tinea elevii in clasa in cazul in care era pauza si afara era “taifun”. Era simplu ca buna ziua. Dar bine, ce sa faci cu toti neispravitii, astia de prin institutii nu sunt buni nici la coada vacii.

 • dany

  srb , dupa ce o analizat bine situatia o zis in sinea lui : superb; ma mir ca nu a si scris-o

 • Mircea Radulescu

  Băsescu e de vină tot timpul 🙂