iPhone 8 si iPhone X suporta Tehnologia EVS

iPhone 8 si iPhone X au suport pentru tehnologia EVS de ultima generatie, ea fiind o mare surprinza oferita de catre compania Apple dupa lansarea oficiala.

iPhone 8 si iPhone X au suport pentru tehnologia EVS din partea companiei Apple, cei din Cupertino evitand sa ofere informatii cu privire la acest lucru pana acum. iPhone 8 si iPhone X au practic suport pentru urmatoarea generatie de apeluri voce HD, EVS fiind denumirea pentru Enhanced Voice Services, adica succesoarea tehnologiei oferite acum pentru apelurile voce de inalta calitate.

iPhone 8 si iPhone X pot face fara problema apeluri voce HD folosind retelele 4G LTE ale momentului, insa se pare ca vor putea face si apeluri EVS in viitor. Apple a implementat suport pentru apeluri voce HD inca din iPhone 6, iar acum ofera suport si pentru tehnologia EVS, care va inlocui apelurile voce HD, insa abia in momentul in care operatorii o vor oferi in intreaga lume, deci nu chiar in curand.

iPhone 8 si iPhone X au in momentul de fata suport pentru acest standard in reteaua EE a operatorului de telefonie mobila din Marea Britanie, ea fiind formata din Orange si O2. Daca Orange are suport pentru tehnologia EVS in Marea Britanie, atunci exista sanse ca si in Romania sa putem folosi iPhone 8 si iPhone X cu aceasta tehnologie, dar nu se stie daca in 2017, 2018, sau undeva la o data ulterioara.

iPhone 8 si iPhone X suporta tehnologia EVS

iPhone 8 si iPhone X au acest suport pentru tehnologia EVS confirmata si de catre presedintele retelei de telefonie mobila KDDI din Japonia, acesta fiind partener al Apple. In aceasta idee, este foarte clar ca iPhone 8 si iPhone X au tehnologia EVS implementata si ramane doar ca operatorii sa o activeze pentru clienti, astfel incat acestia sa se bucure de cele mai clare apeluri telefonice posibile.

iPhone 8 si iPhone X au prin tehnologia EVS crescuta de la 7 kHz la 14.4 kHz raza apelurilor voce, separat cresterea calitatii, fiind redusa si sansa ca apelul sa se intreripa in timpul convorbirii. In Marea Britanie aceasta functie a iPhone 8 si iPhone X este promovata cau denumirea Enhanced HD Voice, deci nu EVS, iar in ROmania am putea vedea un branding de genul voce HD+, sau cine stie ce denumire va fi gasita.

“According to Engadget Japan, Mr. Takashi Tanaka, the President of KDDI, said in the exclusive interview with him that iPhone 8 has voice sound codec “EVS” function.”

iPhone 8 si iPhone X au o tehnologie de ultima generatie care va face posibila efectuarea de apeluri voce de calitate foarte inalta, deci vorbim despre o experienta mult imbunatatita. Sper ca tehnologia EVS, sa fie implementata cat mai curand in Romania si sa ne putem bucura de ea chiar cu iPhone 8 si iPhone X, insa ramane de vazut daca operatorii din tara noastra vor decide sa investeasca in tehnologie.

iphone 8 iphone x evs

10 COMENTARII