Apple Watch – cate Unitati s-au Vandut in 2 ani

Apple Watch a inregistrat vanzari colosale in cei 2 ani si jumatate de disponibilitate pe piata, iar Apple a avut incasari peste asteptarile initiale.

Apple Watch este cel mai popular smartwatch lansat vreodata, el inregistrand in ultimii 2 ani si jumatate vanzari uriase si generand incasari colosale pentru compania Apple. Apple Watch a fost lansat in primavara anului 2015 si pana acum ceasul inteligent a inregistrat vanzari de 33 de milioane de unitati, plus incasari de 12 miliarde de dolari, mai mult decat orice alt produs similar lansat de alti producatori.

Apple Watch are 33 de milioane de unitati vandute in 2 ani si jumatate, insa doar in ultimele 12 luni a inregistrat 15 milioane dintre ele, deci vanzarile se accelereaza. 5 miliarde de dolari este suma veniturilor generate de catre Apple Watch pentru compania Apple in aceasta perioada, deci produsul este unul foarte cautat si de aceea este rege in piata ceasurilr inteligente de mai bine de un an.

Apple Watch – cate unitati s-au vandut in 2 ani

Apple Watch are aceste cifre de vanzarie estimate de catre analistul roman Horace Dediu, el afirmand ca acum Apple vinde mai multe ceasuri decat Rolex. Apple s-a laudat pe 12 septembrie ca are cel mai vandut ceas din lume, iar aici nu vorbim doar despre cele inteligente, ci despre toate ceasurile, Apple Watch reusind sa depaseasca in vanzari ceasurile elvetiene clasice, lucru pe care nimeni nu-l credea posibil.

Apple Watch Unitati Vandut 2 ani

Apple Watch are succe si mai mare decat produsele Rolex, aceste avand nevoie de 112 ani pentru a ajunge in topul celor mai vandute ceasuri de pe glob. Apple Watch a avut nevoie de doar 2.5 ani, asa ca are potential de crestere la fel de mare precum iPhone, dar desigur ca trebuie sa raportam totul la piata smartwatch pentru ca interesul pentru aceste produse este mai mic decat pentru telefoane.

Apple Watch 3 a fost lansat recent de catre compania Apple si poate fi precomandat de aici din Romania.

“We know that Rolex produces about 1 million watches a year and we also know that Rolex had sales of $4.7 billion in 2016. The average revenue per watch was therefore about $4,700. My estimate has been that Apple sold about 15 million Watches in the last 12 months at an average price of about $330. This puts the Apple Watch revenue run rate at $4.9 billion, indeed above Rolex.”