Apple Watch 3 are Safir de Proasta Calitate

Apple Watch 3 are safir de proasta calitate folosit pentru a ii proteja ecranul, testarea acestuia demonstrand materialul inferior utilizat de catre Apple.

Apple Watch 3 cu carcasa din otel inoxidabil sau ceramica este singurul model de Apple Watch care are ecranul protejat cu sticla de safir, compania Apple folosind totusi un material de slaba calitate care poate fi zgariat mult mai usor decat ceasurile elvetiene non-intelignte.

Apple Watch 3 cu carcasa din ceramica este testat in clipul video de mai jos pentru a ni se arata cat de rezistent este ecranul sau protejat cu safir, iar din pacate materialul utilizat de Apple are o calitate inferioara celui folosit pentru un ceas Tissot de 300 de dolari.

Apple Watch 3 cu carcasa din ceramica are un pret de vanzare de 1300 de dolari, fara taxe, in SUA, deci este foarte scump, insa safirul nu este atat de pur pe cat ar trebui sa fie, asa ca se zgarie mai usor decat safirul folosit in ceasurile elvetiene, dar companiei Apple nu-i prea pasa.

Apple Watch 3, care poate fi precomandat de aici, nu este primul model de ceas inteligent al Apple care are un safir impur folosit pentru protejarea ecranului, compania Apple continuand sa foloseasca acest material inca de acum mai bine de 1 an de zile si cu siguranta nu se va opri, cel mai probabil din ratiuni financiare, sau poate din lipsa de parteneri cu productie pe masura nevoilor sale.

49 COMENTARII

  1. Asta pt cei ce credeau ca apple minte si nu stiu prea multe si ramaneau mascati cand le ziceam ca apple foloseste safir dar nu pur. doar in home button

  2. Dacă ai citi specificațiile produselor Apple de pe pagina lor oficială ai vedea că Apple minte. La iPhone de exemplu la specificațiile camerei spune așa: “Sapphire crystal lens cover”. Deci Apple ne spune că folosește safir. Dacă ar fi cinstiți ne-ar spune că folosesc o corcitură ieftină de safir care are o rezistenta puțin mai mare decât cea a unei sticle normale. Sau să o numească naibii sticlă și gata, că nu m-ar deranja. Mai mult mă deranjează să îmi spună că e safir dar în realitate nu e. Sau să facă ca producătorii Android, cum ei nunesc acea sticla Gorilla Glass, ei sa o numească, nu știu, Godzila Glass.

  3. Îmi pare rău de tine că ți se pare normală situația asta. Apple este precum un țigan spoitor care îți vinde un inel de aur, dar când colo este un inel de cupru, și doar spoit cu aur.
    Este anormal ca un producător să îți vândă un produs cu materiale de proastă calitate, dar să pretindă contrariul.

    Îmi aduc aminte de veșnicul “materiale de calitate” pe care îl foloseau unii când vorbeau despre iPhone vs orice alt Android.
    Îmi aduc aminte cum pretindea Apple că pentru ei, ceea ce contează “the most” este experiența utilizatorului. Așa e oare?

  4. Daca ai stii cum merge legea globala, apple nu poate fi trasa la raspundere, nu scrie ca foloseste safir pur,asa cum nu spune nici ca fol amestec. Orice aparat detecteaza safir,deci este safir. Ca se folosesc,ca multi altii,ce fac bani astfel de micile chichite este altceva.
    Daca tu poti demonstra ca Apple minte si ca acolo nu exista safir deloc atunci esti un om mare

  5. omule, asta e legea si asa este rationamentul. Apple nu minte spunand ca foloseste safir pur DAR in acelasi timp nu te anunta ca NU foloseste safir pur…

  6. dupa mine, ar trebuie sa specifice exact, iar legile sa fie mai exacte cand vine vorba de specificatii. Si sa oblige sa spuna exact ce este, pana la cele mai mici detalii si compozitii..dar nah

  7. Deci daca ai un inel de cupru suflat cu aur poți să il vinzi lu SRB ca fiind de aur, că el nu se supără și îl cumpără. Că doar el nu gândește ca noi, săracii.

  8. Și nu te-ar deranja daca cineva ar vrea să îți vândă un inel suflat cu aur ca fiind unul de aur? Că doar nu specifică că e aur 100% si puțin aur are acolo, deci nu poți să zici că te păcălește.

  9. nu uita, cand cumperi bijuterii, se testeaza daca este aur, de cate carate, daca este aur solid si nu suflat etc , se cantareste etc

  10. la aur exista categorii etc, la safir nu prea exista, din aceasta cauza Apple a specificat clar de ex la Apple watch edition ca este vorba de solid gold 18K…dar la safir ce sa spuna? half sapphire ? yeah right, ce sunt prrosti?

  11. NU, APple procedeaza asa cum procedez si eu, merge pe lege..daca legea imi permite sa trag niste denumiri ceva mai pompoase si sa aplic jumatati de masura cand vine vorba de calitate pt profit…Inca 1data, am zis ca LEGILE sa fie mai exacte, sa nu lase loc de interpretari

  12. Am mai spus-o și o mai spun: Apple face produse pentru a produce bani, nu sa se urce în top. Dacă ei vin cu materiale premium, scumpe, evident că le scade profitul. Ei vin cu materiale la limita inferioara, intratat cât să nu bată la ochi, arunca niște specificații generale pentru a nu fi data in judecata, și cer o cărămidă de bani. Ce naiba va mirați atât când citiți știri din astea, nu v-ați obișnuit încă? Cât despre srb, nu ii mai cereți părerea că el e oricum o cauza pierduta. El nu gândește cu creierul, Apple gândește prin creierul lui. Cred că e un cyborg care e controlat de la distanta de niște ingineri de la Apple, pentru a face propaganda. El e doar o marioneta, e un argat al Apple. El nu are cum să aibă o opinie subiectivă, nu ai observat in tot acest timp? Dacă îmi e scârbă de ceva pe acest forum, îmi e scârbă de pupaturile in fund pe care le dă srb astora de la Apple prin comentarii. În rest atmosfera e ok.

  13. Eu înțeleg că din punct de vedere legal ei procedează corect, că nu sunt tâmpiți să se bage singuri în procese, dar din punct de vedere moral, încearcă cumva să păcălească consumatorul.

  14. Aici da, ai perfecta dreptate, legislația trebuie schimbată. Apple ca oricare alta firmă este pe piață pentru a face bani. Și cum legislația lasă loc de interpretare ei profita de acest lucru.

  15. da, tocmai ce ti-am scris mai sus, ca din punct de vedere moral/etic, NU procedeaza ok fata de utilizatori si ar trebui sa specifice ca nu este safir pur si ca exista posibilitatea sa apara zgarieturi, asa cum au facut-o cu ip 7 jet black de au anuntat, acolo au procedat corect

  16. da. Deci macar sunt chit, undeva “uita sa specifice” anumite calitati ale unei componente in defavoarea utilizatorului, iar in alta parte “uita sa specifice” anumite calitati ale unei componente in favoarea Apple si al calitatii produsului “home button sapphire”

  17. acuma sincer sa zic, merita sa zica ca pot exista posibile zgarieturi ca nu este folosit safir pur. de ce zic ca acuma? pt ca de la iphone 6 in sus, camera este iesita putin, deci acea protectie de “half sapphire” este prima la contactul cu masa/birou etc cand asezi telefonul

    Daca era camera integrata in carcasa CHIAR nu era o problema de etica bla bla bla…dar avand acest design, era frumos din partea lor, sa anunte

  18. Sau poate că s-au încurcat și nu mai știu unde au pus safir și unde safir de proasta calitate. Și în loc să treacă la specificatiile butonului safir, au trecut la camera.

  19. poate si asta…dar inca 1data, in ambele locatii este f important, dar totusi la camera este nr 1 pt ca de fiecare data cand pui telefonul pe masa, cu acea portiune atingi …asa cu butonul home nu prea….dar si la butonul home e f ok safirul pt ca nu se zgaraie astfel incat sa nu mai mearga senzorul de amprenta

  20. Păi cum la iPhone X au scos butonul home, ar fi trebuit să folosească acea bucățică de safir la camera de pe spate. Acum așteptăm testele și cu iPhone X. Poate acolo nu va fi aceasta problema, deși mă îndoiesc.

  21. Pacat, dar asa e. E clar ca srb e informat.. dar problema e incoerenta in gandire. Si aici ma refer la dublul standard ce il are fata de apple vs. celelalte companii. Cand ma gandesc la cei ca el, imi imaginez babele alea ce pupa icoanele.. cam asta fac cei ce idolatrizeaza apple: cred in apple fara a mai avea ratiune. Sper ca logica si ratiunea sa invinga!!
    Critica e constructiva. Idolatria, destructiva! Numai bine idevice, nb! ?

  22. Mie îmi place ca se bate cu pumnii în piept ca Apple scoate produsele cele mai bune, ca ne oferă doar materiale de calitate, și după spune ca de fapt Apple lupta doar pentru profit. Dar mna, păreri schimbate radical a avut și în cazul ecranelor samsung, încărcării rapide etc. Când implementează Apple, ii plac aceste schimbări

  23. HTC și Xiaomi au folosit safir pur. Pe Apple nu mai dau 2 cenți. Mi-au ajuns “inovațiile” lor de când am deținut primul iPhone și până la iPhone 6 Plus. La iPhone singura chestie bună e iOS-ul, atât.

  24. “Sapphire crystal lens cover” nu înseamnă că este acoperit cu un strat de safir? Același lucru scrie și despre un ceas de-ale mele, despre care știu, și se vede prin reflecția albăstruie, că sticla este acoperită cu un strat chimic de safir. Ceea ce cred eu este că sticla camerei de pe spate este acoperită, nu făcută in întregime din safir, de aceeași și cuvântul “cover”, care înseamnă a acoperi.

  25. Înseamnă că acea lentilă, cameră, este protejată de o sticlă de safir. Deci trebuie sa fie safir. Despre camera spune că este acoperita de safir nu despre sticlă. Nu știu ce ceasuri ai tu dar ceasurile Tissot care costa de la 300€ in sus, au safir pur. Nu am mai auzit până acum de ceea ce spui tu, de sticlă acoperita cu un strat chimic de safir.

  26. Daca ar fi fost doar acoperit, ar fi spus “coated”. In schimb, e vorba despre o folie de safir care protejeaza ecranul. Telefoanele au sticla, la Apple Watch-urile astea e safir.