iPhone 8 si iPhone X – Limitarile Impuse de Intel

iPhone 8 si iPhone X au limitari impuse de catre cei de la Intel prin modemurile GSM pe care Apple a ales sa le foloseasca in telefoanele din acest an.

iPhone 8 si iPhone X au limitari impuse de Intel, compania americana avand din nou o putere mare asupra unora dintre functiile pe care noile telefoane ale Apple le ofera. iPhone 8 si iPhone X folosesc modemuri GSM produse de catre Qualcomm si Intel, iar asta a dus la limitari destul de serioase in ceea ce priveste atat suportul pentru benzile GSM, cat si pentru vitezele de navigare pe internet pe care le ofera telefoanele.

iPhone 8 si iPhone X au in primul rand limitate vitezele de navigare pe internet din cauza modemurilor Intel, modelul XMM 7480 fiind integrat de catre compania Apple in unele modele, cel Qualcomm X16 fiind regasit in altele. iPhone 8 si iPhone X au vitezele de navigare pe internet limitate la 600 Mbps pentru ca modemurile Intel nu ofera suport pentru viteze gigabit, desi cele Qualcomm au suport pentru asta, compania Apple evitand sa integreze si antenele GSM pentru retele cu asemenea viteze.

iPhone 8 si iPhone X au in continuare limitat suportul de agregare pentru echipamentele de retea ale operatorilor de telefonie mobila. iPhone 8 si iPhone X cu modemuri Qualcomm X16 au suport de agregare 4X pentru un total de 80 MHz, in timp ce modemurile Intel ofera suport pentru un total de doar 60 MHz, deci vorbim despre o alta limitare foarte importanta care exista si din acest punct de vedere.

iPhone 8 si iPhone X – limitarile impuse de Intel

iPhone 8 si iPhone X au totusi prin aceste modemuri o imbunatatire serioasa fata de cele implementate in modelele anterioare, desi exista aceste limitari. iPhone 8 si iPhone X radiaza mai putin utilizatorii care fac apeluri telefonice sau folosesc internetul, iar aceasta este o imbunatatire extrem de importanta deoarece iPhone 8 Plus emite radiatii de sub 1 SAR, iar asta conteaza foarte mult pentru sanatatea noastra.

iPhone 8 si iPhone X au deasemenea autonomie cel putin la fel de buna pentru navigare pe internet si apeluri telefonice multumita acestor noi modemuri. Desi iPhone 8 si iPhone X au baterii mai mici decat predecesoarele lor, noile modemuri consuma mai putina energie, deci autonomia nu a scazut, iar acesta este un avantaj major pentru cei care folosesc in mod constant functiile GSM.

iPhone 8 si iPhone X au modemuri Qualcomm si Intel cu aceste limitari pentru ca Apple vrea sa scape de prima companie, dar Intel nu-i poate indeplini toate cerintele. In aceasta idee, Apple foloseste o combinatie de modemuri in iPhone 8 si iPhone X, iar in Europa vom avea modemurile Intel, asa cum s-a intamplat si anul trecut, deci ele vor avea limitarile despre care v-am vorbit mai sus.

iPhone 8 iPhone X limitari intel

Articolul precedentiOS 11.0.1 – Descarca ipsw pentru iPhone si iPad
Articolul următorApple TV 4K a fost Dezasamblat, iata Noutatile
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.