iPhone – Hackerii iti pot Controla Telefonul prin Wi-Fi

iPhone a dezvaluit un nou exploit care le permite hackerilor sa ne controleze telefoanele de la distanta prin intermediul retelelor Wi-Fi malitioase.

iPhone are dezvaluit de Google un exploit extrem de periculos care permite controlarea completa a telefoanelor companiei Apple de catre hackeri fara a avea acces fizic la dispozitive. iPhone 7 si vechile modele de telefoane ale companiei Apple sunt afectate de catre acest exploit, elexistand in chip-urile Wi-Fi ale Broadcom, vulnerabilitatea nefiind complet noua, dar afectand inclusiv iOS 10.3.3, unde alta a fost blocata.

iPhone a avut o vulnerabilitate similara, numita BroadPwn, blocata in iulie de catre compania Apple, insa alta a fost prezentata intr-o conferinta BlackHat 2017 chiar in cursul acestei saptamani. Ea a fost descoperita de catre echipa de securitate a celor de la Google si afecteaza nu doar iPhone, ci si telefoanele Android care au chip-uri Wi-Fi Broadcom, dar Apple a blocat-o deja in iOS 11 pentru noi.

iPhone – Hackerii iti pot Controla Telefonul prin Wi-Fi

iPhone poate fi controlat in totalitate data se conecteaza la o retea Wi-Fi malitioasa care exploateaza aceasta vulnerabilitate, hackerii putand rula cod nesemnat in telefoane fara ca noi sa stim. In baza acestui cod nesemnat poate fi facut absolut orice in telefoanele noastre si totul fara ca noi sa ne putem proteja intr-un fel, sau altul, de hack, pentru ca nici macar nu vom sti ca el ne afecteaza.

iPhone este afectat doar daca nu ruleaza iOS 11, pentru ca Apple a blocat vulnerabilitatea, deci toate modelele care ruleaza iOS 10.3.3, sau mai vechi, pot fi controlate in totalitate de catre hackeri fara sa stim. Vulnerabilitatea a fost dezvaluita acum pentru ca Apple a rezolvat problema in iOS 11, iar cei de la Google vor oferi actualizari de securitate care vor securiza si telefoanele Android, in urma iPhone.

iPhone Hackeri ControlTelefon Wi-Fi