iPhone X – Face ID Tine Productia in Loc

iPhone X are productia ingreunata de catre Face ID, noua camera TrueDepth avand unele componente produse cu mare dificultate de catre partenerii Apple.

iPhone X are productia ingreunata din cauza Face ID, componentele pentru sistemul de recunoastere faciala facand “viata grea” pentru compania Apple in toamna acestui an. Astazi o celebra publicatie americana spune ca Romeo si Julieta sunt de vina pentru productia ingreunata a iPhone X, iar aici ne referim la numele de cod pentru doua componente majore care sunt incluse in camera TrueDepth a noului telefon.

iPhone X are o camera TrueDepth formata dintr-o multitudine de senzori, acestia fiind utilizati pentru crearea unei reprezentari 3D foarte exacte a fetei noastre. Face ID din iPhone X este atat de avansat incat nu poate fi pacalit nici cu masti, Apple creand unele cu ajutorul expertilor de la Hollywood, iar totul este realizat multumita acestor componente de ultima generatie integrate in camera TrueDepth.

iPhone X are printre noii senzori ai camerei TrueDepth un proiector de puncte si o camera cu infrarosu, acestea fiind componentele Romeo si Julieta care au probleme. Se pare ca Romei e mai greu de asamblat decat Julieta, iar din aceasta cauza Apple nu poate integra suficient de multe camere TrueDepth in iPhone X pentru a-si creste productia in vederea lansarii care este programata pentru a avea loc pe data de 3 noiembrie.

iPhone X – Face ID tine productia in loc

iPhone X se foloseste de proiectorul de puncte pentru a proieta 30.000 de puncte pe fetele utilizatorilor in momentul in care se incearca recunoasterea faciala. Camera cu infrarosu este folosita pentru a scana fata utilizatorului, implicit si acele puncte, ea permitand inclusiv deblocarea iPhone X in timpul noptii, deci una fara alta nu pot functiona acele componente, la fel ca Romeo si Julieta.

iPhone X are denumirile alese foarte bine pentru aceste componente, deoarece ele sunt interdependente unele de celelalte, iar acum tin in loc productia celor de la Apple. Era de asteptat ca dintr-o camera atat de complexa precume ste cea TrueDepth sa iasa nu doar tehnologii foarte bune, ci si multe probleme de productie, iar asa iPhone X va fi disponibil in cantitati insuficiente pentru a acoperi cerere de pe piata.

“Apple Inc. has hit another production snag on its new iPhone X, say people familiar with the situation—this time over a pair of components dubbed Romeo and Juliet. The star-crossed complication is adding to concerns about extended shortages when sales begin in early November.”

iPhone X a avut in ultimele zile prezentate in detaliu motivele pentru care este produs cu atat de mare dificultate, ca si cum Apple ar vrea sa ne pregateasca pentru ceea ce va veni. In baza a ceea ce stim acum, iPhone X ar putea fi disponibil in maxim 12 milioane de unitati in ziua lansarii, dar nimeni nu stie daca aceasta cifra este reala, sau estimata gresit de catre analisti pentru a mai linisti utilizatorii.

iPhone X camera 3D Face ID

2 COMENTARII

  1. Dumnezeule mai crede cineva toate aceste bazaconii? Auzi acolo proiectorul “Romeo Fantastic”. Pe bune acum deja orice componentă amână lansarea acestui asa numit telefon revoluționar. Ce urmează, sa auzim ca speakerele “Florin Salam & Salam Victoria” ; sau tranzistorii “Guță & Minune” periclitează producția?