iPhone X – Samsung Castiga mai Mult decat cu Galaxy S8

iPhone X genereaza incasari mai mari pentru Samsung decat Samsung Galaxy S8, diferenta fiind uriasa in banii pe care ii face compania coreeana.

iPhone X aduce incasari mai mari pentru Samsung decat Samsung Galaxy S8 in ceea ce priveste productia de componente pentru productia celor doua telefoane mobile. Conform unor informatii furnizate astazi de catre o companie americana specializata pe analizarea productiei de telefoane mobile, Samsung catiga cu 4 miliarde de dolari mai mult din productia componentelor pentru iPhone X decat pentru Samsung Galaxy S8.

iPhone X are o serie de componente produse de catre compania Samsung, printre care ecranul sau memoria NAND pentru spatiul de stocare, Samsung Galaxy S8 avand ceva mai multe. Desi Samsung castiga bani producand aceste componente prin vanzarea Samsung Galaxy S8, ceea ce incaseaza de la Apple pentru componentele folosite in iPhone X intrece sumele pe care le castiga pentru componentele din propriile telefoane mobile.

iPhone X are vanzarile in urmatorii 2 ani estimate la 130 de milioane de unitati, in timp ce Samsung Galaxy S8 va genera vanzari de doar 50 de milioane de unitati in aceeasi perioada. Pentru aceste vanzari ale iPhone X, compania Samsung ar urma sa incaseze cam 130 de dolari pentru componentele produse pentru fiecare telefon, in timp ce in cazul Samsung Galaxy S8 va incasa 202 dolari pentrucomponente.

iPhone X – Samsung castiga mai mult decat cu Galaxy S8

iPhone X si diviziile Samsung care produc componente pentru tlefoane mobile ar urma sa transforme cele doua companii in cele mai profitabile de pe planeta pentru anul 2017, excluzand bancile din China. iPhone X va genera profit limitat pentru compania Apple din cauza lansarii intarziate, insa cei de la Samsun castige sume mari debani pentru componentele create pentru diversi producatori de telefoane mobile.

iPhone X va aduce foarte multi bani companiei Samsung in urmatorii 2 ani, diferenta de 4 miliarde fiind doar fata de ceea ce produce Samsung pentru Samsung Galaxy S8. In realitate, de pe urma iPhone X Samsung va castiga peste 10 miliarde de dolari in urmatorii 2 ani, iar daca includem seria iPhone 8 si alte modele de telefoane Samsung, atunci coreenii vor incasa in realitate mult mai mult.

“Counterpoint expects Apple will sell 130 million iPhone X units, earning Samsung $110 on each through the summer of 2019, while Galaxy S8’s global sales are expected to be 50 million, earning Samsung $202 each from components such as displays and chips in its first 20 months of sales, according to estimates based on a projected bill of materials. The Counterpoint analysis includes parts sales from Samsung Electronics plus two Samsung affiliates that make batteries and capacitors.”

iPhone X va genera si mai multi bani pentru compania Apple in cursul anului 2018, iar asta daca Apple va putea acoperi cererea de pe pietele globale. Combinand vanzarile pentru iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X, compania Apple poate inregistra incasari de peste 300 de miliarde de dolari in cursul anului 2018, dar totul depinde de capacitatea americanilor de a acoperi cererea imensa care va fi pentru telefoane anul viitor, iar acest lucru va fi extrem de greu de realizat, conform analistilor.

iPhone X Samsung Castiga Galaxy S8

12 COMENTARII

  1. Ce te mira “Manu”? Este o alta greșeală ca multe altele . Nu prea se da importantă aici la lucrurile de genul asta .

  2. Tocmai ce am venit de la Apple Store, am achiziționat Apple Care pentru MacBook și dacă tot eram am cerut niște informații pentru iPhone X. I-am întrebat dacă pot veni pe data de 3 să văd noul iPhone și să îl achiziționez de la ei dacă mă hotărăsc. Dar m-au sfătuit să fac precomandă online pe data de 27 pentru că sunt șanse foarte mari ca sa nu mai fie disponibil in magazin. Mi-au spus că foarte multă lume vine și întreabă de iPhone X și că iPhone 8/Plus se vinde foarte prost din această cauză, că mulți așteaptă modelul nou. Adevărul este că nici nu prea era lume in magazin, 5-6 persoane și vre-o 9 angajați. Unul dintre băieți mi-a spus că el o să facă precomandă online că sa fie sigur că apucă. Avea iPhone 7. Chiar vor fi așa limitate stocurile?

  3. O sa vina vremea când Samsung nu o sa mai producă telefoane premium pentru ca oricum sunt pe locul doi tot timpul, va fi cu mult mai rentabil sa furnizeze componente celor de la Apple 🙂

  4. Da, iar cererea e foarte mare. Partenerii Apple s-au plans ca lumea nu vrea iPhone 8, nu e un secret asta, chiar si din Romania am auzit acelasi lucru.

  5. Iti dai seama, s-a schimbat complet toata ideea articolului, daca nu ti-ai dat seama din prima ca era vorba de 50 de milioane, cum am scris mai sus pentru iPhone X, inseamna ca e greu, daca ti-ai dat, doar trollezi ca sa te afli in treaba.
    Toata lumea greseste, de la mare, la mic. Cum te comporti cand raportezi asta, e alta discutie.

  6. Chiar unul din băieți mi-a spus că în cazul lui și al multora cu iPhone 7, iPhone 8 nu prea are rost. Deci până la urmă toți se plâng că iPhone X este scump dar chiar și așa, toți îl așteaptă.

  7. dupa cum ziceam, cred ca dupa prima ora de la desch precomenzilor de pe site’ul apple..com dupa o ora deja nu mai poti primi pe data de 3 Noiembrie

  8. daca o ora va fi prea mult, atunci in RO nu va mai veni nicio bucata…..asa cum a fost si cu iphone 7 plus…o sa fie trist