Samsung Galaxy Note 8 – impresiile mele

Samsung Galaxy Note 8 a ajuns la iDevice.ro, iar in acest articol va impartasesc impresiile mele in legatura cu cel mai nou smartphone premium al Samsung.

Samsung Galaxy Note 8 este cel mai nou smartphone premium lansat de catre compania Samsung, el fiind disponibil oficial in Romania de la jumatatea lunii trecute si multumita celor de la Orange am avut ocazia de a il testa. Samsung Galaxy Note 8 este disponibil pentru achizitie in oferta celor de la Orange in aceasta pagina, iar in cele ce urmeaza sa voi povesti experienta mea cu el.

Un Samsung Galaxy S8 Plus in design, si multe altele

Samsung Galaxy Note 8 este practic un Samsung Galaxy S8 Plus cu un ecran cu doar 0.1 inch mai mare si o carcasa ale carei colturi nu sunt la fel de rotunde. Spun asta pentru ca toti cei care au avut ocazia de a vedea ambele telefoane au vazut cu siguranta faptul ca smartphone-urile au design aproape identic, acele colturi facand telefonul mai greu de folosit cu o singura mana, aceasta fiind oricum foarte dificila din cauza ecranului cu diagonala mare.

Samsung Galaxy Note 8 impresiile mele

Samsung Galaxy Note 8 are un ecran cu 0.1 inch mai mare decat Samsung Galaxy S8 Plus, dar are rezolutie si tehnologii identice, diferenta in numarul de pixeli per inch fiind atat de mica incat nici nu conteaza. Samsung Galaxy Note 8 nu are buton Home fizic, are cititorul de amprente tot in carcasa, are deasemenea iris scanner si ecran curbat spre marginile exterioare ale carasei, exact ca modelele din primavara.

Samsung Galaxy Note 8 are atat de multe puncte similare cu fratele sau mai mic incat va recomand sa cititi al meu review Samsung Galaxy S8 Plus de  pentru a vedea ceea ce trebuie sa stiti despre design, ecran, software, cititorul de amprente, iris scanner, camera frontala etc. Samsung Galaxy Note 8 vine cu un Android imbunatatit si alte cateva functii software noi, mai putin importante pentru multi, dar baza vine de la S8 Plus.

Performante mai bune si nu prea

Samsung Galaxy Note 8 are exact aceleasi procesoare precum Samsung Galaxy S8 Plus, Qualcomm Snapdragon 835 si Exynos 8895. Spre deosebire de telefoanele din primavara, Samsung Galaxy Note 8 are totusi 6 GB RAM integrati de catre cei de la Samsung, iar aici vorbim despre o diferenta mare, dar nu in puterea de procesare, ci in multitasking si adminsitrarea aplicatiilor din fundal.

Samsung Galaxy Note 8 impresii performante

Samsung Galaxy Note 8 poate tine mai multe aplicatii deschise in fundal multumita celor 6 GB RAM, cu 2 GB mai mult decat in cazul Samsung Galaxy S8, iar asta conteaza foarte mult. Diferenta data de implementarea a inca 2 GB RAM in Samsung Galaxy Note 8 este atat de mare incat telefonul este mai rapid decat iPhone 8 Plus, iar asta aduce in sfarsit performante foarte bune pentru telefoanele coreenilor.

Samsung Galaxy Note 8 este in sfarsit un smartphone Android cu performante bune, dar asta pana cand sistemul de operare incepe sa devina greoi, asa cum se intampla in general cu Android. Ca sa fiu sincer, mi s-a parut surprinzator si ca punctajul din Geekbench este mai mare decat ceea ce s-a vazut in primele teste, el apropiindu-se de 7000 de puncte, totusi cu peste 3000 de puncte mai mic decat al iPhone 8 si iPhone 8 Plus, desi in viata reala multitasking-ul distruge diferenta.

Camera noua face toti banii

Samsung Galaxy Note 8 impresiile camera

Samsung Galaxy Note 8 vine cu o noua camera duala care, din punctul meu de vedere, “face toti banii” si trebuia sa ajunga in telefoanele Samsung inca din primavara. Vorbim despre o camera duala formata dintr-un senzor de imagine de 12 pixeli cu stabilizare optica si deschidere f/1.7, plus un al doilea senzor tot de 12 megapixeli, dar cu zoom optic de 2x si deschidere f/2.4.

Samsung Galaxy Note 8 cu aceasta camera duala face poze foarte bune, comparabile cu cele ale seriei iPhone 8, fiecare dintre telefoane avand punctele sale forte si slabe. Parerea mea este Samsung Galaxy Note 8 are o camera mai buna decat cea a Samsung Galaxy S8 Plus si puteti face o comparatie intre pozele de aici si cele din acel review-ul anterior pentru a va convinge.

Samsung Galaxy Note 8 are deasemenea integrata si o noua functie similara celei Portret din iPhone 7 Plus, dar vine cu o schimbare extrem de utila. Mai exact, Samsung Galaxy Note 8 permite ajustarea nivelului de blur care este aplicat pentru fundalul pozelor, astfel ca putem alege cat de bine se vad elementele din fundal chiar atunci cand facem pozele, ideea companiei fiind una foarte buna.

Samsung Galaxy Note 8 face poze mai bune decat iPhone 7 Plus, iar integrarea optiunii de a ajusta nivelul de blur face intreaga experienta excelenta. Combinand asta si cu faptul ca aplicatia Camera a Samsung Galaxy Note 8 permite efectuarea de setari avansate pentru inregistrarea de poze si clipuri video, in final avem o experienta mai buna decat in cazul iPhone.

Samsung Galaxy Note 8 are cea mai buna camera implementata intr-un telefon al companiei Samsung si asta ar trebui sa convinga orice fan sa il cumpere. Daca pozele vi se par a nu avea calitate excelenta, sa stiti ca vina nu este a Samsung Galaxy Note 8, ci a compresiilor facute la publicare si randarea paginii.

Autonomia bateriei

Samsung Galaxy Note 8 vine cu o baterie mai mica decat cea implementata in Samsung Galaxy S8 Plus, iar asta genereaza o reducere cu pana la o ora a autonomiei. Desigur ca vorbim despre experienta diferita in functie de ceea ce faceti pe telefoane, iar cei 300 mAh in minus intre bateriile celor doua telefoane duc Samsung Galaxy Note 8 intr-un dezavantaj.

Samsung Galaxy Note 8 are totusi o baterie care nu explodeaza in timpul incarcarii, iar aici vorbim despre o mare problema rezolvata de catre compania coreeana. Samsung Galaxy Note 8 nici nu se incalzeste extrem de mult in timpul folosirii, deci teoretic nici n-ar trebui sa existe vreodata probleme cu bateriile, pana acum neaparand vreun caz care sa confirme existenta unor probleme la fel de mari precum cele de anul trecut.

Concluzii

Samsung Galaxy Note 8 impresii stylus

Samsung Galaxy Note 8 este un smartphone foarte interesant, poate unul dintre cele mai bune facute vreodata de catre compania Samsung, dar duce lipsa de schimbari fata de seria dedicata utilizatorilor obisnuiti. Samsung Galaxy Note 8 este un telefon gandit in principal pentru segmentul business, bun pentru productivitate, bun pentru desenat cu stylusul, dar cam mare si greoi pentru un om normal.

Samsung Galaxy Note 8 nu are cele mai bune performante pentru un telefon mobil, este prea mare pentru a avea un design exceptional, dar are o camera excelenta si un ecran pe masura. Samsung Galaxy Note 8 are totusi si o mare problema, pentru ca pretul de 4500 de LEI din Romania il aduce unui potential clienti dificultati in a gasi motive suficiente pentru a cheltui acesti bani pe acest model in locul Samsung Galaxy S8 Plus.

Samsung Galaxy Note 8 fata de Samsung Galaxy S8 Plus, din punct de vedere al unui client obisnuit, are drept singure avantaje importante camera si cei 2 GB RAM suplimentari. Diferenta este de 600 de LEI intre cele doua telefoane si, ca sa fiu sincer, nu prea merita pentru ca Samsung Galaxy Note 8 e mai greu de folosit, desi are o camera mai buna si mai mult RAM, dar totul depinde de consumatori.

Samsung Galaxy Note 8 este un smartphone gandit pentru un segment restrans de clienti ai companiei Samsung, dar ei se pot descurca mai bine cu un Samsung Galaxy S8 Plus si un stylus.