Facebook Fura Functia Majora a iPhone X

Facebook fura functia majora a iPhone X care permite recunoasterea faciala a utilizatorilor, reteaua de socializare urmand a oferi o optiune speciala cu ea.

Facebook fura functia majora a iPhone X, compania americana intentionand sa le ofere clientilor posibilitatea de a isi utiliza fata in noi moduri incepand de anul acesta. Mai exact, conform unor informatii aparute in cursul zilelor trecute, cei de la Facebook testeaza un sistem de securitate bazat pe scanarea fetei utilizatorului, asa cum ofera iPhone X prin sistemul Face ID ce urmeaza sa fie oferit in noiembrie.

Facebook vrea sa ofere recunoasterea faciala ca sistem de recuperare a conturilor pierdute, sau furate de hackeri, Face ID din iPhone X fiind gandit usor diferit. Facebook testeaza deocamdata intregul sistem si il va oferi optional pentru utilizatorii interesati sa se bucure de el, el urmand a fi oferit in tandem cu sistemul de autentificare in 2 pasi folosind numere de telefon si SMS-uri, deci diferit fata de ce exista in iPhone X.

Facebook va oferi aceasta masura suplimentara de recuperare a unui cont atunci cand nu avem acces la telefon, sau email, scanarea fetei oferind acces in cont, asa cum iPhone X ofera acces la date. Facebook sustine ca scanarea fetei se va face in timpul procesului de recuperare a unui cont, iar cei care vor fi familiarizati cu scanarea facuta de catre iPhone X vor avea o treaba mai usoara si familiara.

Facebook fura functia majora a iPhone X

Facebook a anuntat inca de anul trecut ca dezvolta functii bazate pe recunoastere faciala, stiind probabil ca iPhone X urmeaza sa ne aduca un sistem similar de securitate. Facebook face recunoastere faciala pentru poze de chiar mai mult timp, compania laudandu-se cu un procent de acuratete de 97%, poate chiar mai buna decat cea pe care o va avea iPhone X dupa ce va fi lansat de catre compania Apple.

Facebook va avea totusi o problema cu pacalirea sistemului sau de securitate bazat pe recunoastere faciala, in contrast cu ceea ce a anuntat Apple pentru iPhone X. Stim deja ca telefoanele Android pot avea sistemele de acest gen pacalite cu simple poze, Samsung trecand deja prin probleme de acest gen, asa ca Facebook va trebui sa creeze un sistem performant pentru a evita aceste probleme care nu vor exista pentru iPhone X.

“We are testing a new feature for people who want to quickly and easily verify account ownership during the account recovery process. This optional feature is available only on devices you’ve already used to log in. It is another step, alongside two-factor authentication via SMS, that were taking to make sure account owners can confirm their identity. It is another step, alongside two-factor authentication via SMS, that we’re taking to make sure account owners can confirm their identity.”

Facebook testeaza acest sistem in momentul de fata in vederea lansarii, iar dupa aparitia iPhone X ar putea fi extins si grupul de utilizatori care s-ar putea bucura de functie. iPhone X va face recunoasterea faciala mai simpla si mai familiara pentru multa lume, iar cei de la Facebook intentioneaza a profite de asta pentru a imbunatati semnificativ securitatea conturilor utilizatorilor sai de pe glob.

Facebook Functia iPhone X