Facebook, WhatApp, YouTube – Aplicatiile Populare pe Telefoane

Facebook, WhatApp si YouTube sunt cele mai populare aplicatii pentru telefoanele mobile, conform unui nou studiu publicat in cursul zilelor trecute direct din SUA. In imaginea de mai jos puteti vedea o comparatie intre cele mai folosite aplicatii de catre utilizatorii de telefoane mobile din SUA, Facebook, WhatsApp si YouTube fiind in topul celor mai folosite multumita functiilor pe care le ofera pentru utilizatori.

Facebook este de departe cea mai folosita aplicatie, cu 53% dintre utilizatori deschizand-o zilnic, WhatsApp ocupand pozitia a doua cu 44%, YouTube a treia cu 35%. YouTube are concurenta mare din partea Snapchat, care pe locul 4 aduna 34%, insa WhatsApp si Facebook se afla la o distanta confortabila in fata aplicatiei dezvoltate de catre compania Google, dar si in fata celei Snapchat.

Facebook are WhatsApp si Instagram in primele 5 cele mai utilizate aplicatii pentru telefoane mobile, YouTube si Snapchat fiind “outsiderii” in aceasta comparatie. Facebook si WhatsApp au peste 40% din procentaj pentru fiecare dintre ele, in timp ce YouTube, Snapchat si Instagram sunt foarte aproape cu 33% – 35%, cei de la Twitter nefiind chiar atat de departe, dar segmentand topul de restul.

Facebook, WhatApp, YouTube – aplicatiile populare pe telefoane

Facebook WhatsApp YouTube aplicatii populare

Facebook aduna de 2 ori mai multe utilizari zilnice decat Tumblr, Reddit, Periscope sau Pinterest, WhatsApp aflandu-se intr-o situatie relativ similara, YouTube fiind totusi departe. Facebook, WhatsApp si YouTube aduna impreuna peste 4 miliarde de utilizatori activi lunar in intreaga lume si peste 200 de milioane de americani care le acceseaza in fiecare zi, deci e normal sa fie in topul celor mai populare.

Facebook a investit masiv in WhatsApp si Instagram, iar Google in YouTube, platforma video fiind cea de-a doua din lume ca numar de utilizatori in momentul de fata. Doar Facebook are mai multi utilizatori activi lunar decat YouTube, iar WhatsApp si Facebook Messenger se plaseaza pe pozitia a treia in topul oficial, asa ca vorbim despre suprematia celor de la Facebook in ceea ce priveste aplicatiile penru telefoanele mobile.

Facebook, WhatsApp si YouTube sunt extrem de populare inclusiv in alte tari de pe glob, insa e greu de spus daca in afara SUA procentele sunt identice, sau macar similare pentru servicii. Chiar si asa, Facebook controleaza prin WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger multe miliarde de oameni, asa cum Google prin YouTube si Google Search face ceva similar in momentul de fata, iar nimic nu pare sa se schimbe prea curand la nivel global.