Google Pixel 2 – Tehnologia Lipsa din iPhone X

Google Pixel 2 are o tehnologie in premiera mondiala care ar fi trebuit implementata si in iPhone X, daca Apple ar fi colaborat cu operatorii telecom.

Google Pixel 2 are o tehnologie ce lipseste din iPhone X, dar care a fost implementata de catre compania Apple in Apple Watch 3 anul acesta si care va fi extinsa la alte produse in viitor. Google Pixel 2 a fost prezentat aseara de catre compania Google impreuna cu Google Pixel 2 XL, telefoanele avand destul de multe noutati interesante, unele dintre ele chiar in premiera pentru telefoane mobile, unele dintre ele mai bune decat ale iPhone.

Google Pixel 2 este primul telefon al companiei Google care are un eSIM integrat, deci utilizatorii nu sunt nevoiti sa introduca o cartela SIM normala in el, ci aleg din meniul telefonului operatorul dorit, ceva ce iPhone X ar fi trebuit sa aiba. Multumita acestor eSIM, utilizatorii Google Pixel 2 se vor putea conecta la retelele GSM la fel de usor precum la cele Wi-Fi, ceva ce multi si-ar fi dorit in iPhone X.

Google Pixel 2 are suport eSIM pentru unii parteneri ai companiei Google, clientii acestora trebuind doar sa aleaga abonamentul propriu din meniul de setari al telefonului si nimic mai mult. Alegerea abonamentului potrivit se face dupa conectarea cu numele de utilizator in website-ul operatorului cu care este folosit Google Pixel 2, conexiunea GSM fiind activata instant, iar Apple ar fi vrut sa ofere ceva similar in iPhone X.

Google Pixel 2 – tehnologia lipsa din iPhone X

Google Pixel 2 are integrat suport atat pentru cartelele nano SIM standard, cat si pentru eSIM, iar asta deoarece exista putini operatori care ofera suport pentru ele. Apple a reusit sa convinga marii operatori de telefonie mobila din SUA sa ofere suport eSIM pentru Apple Watch 3, insa Google Pixel 2 nu il are deocamdata, desi il va avea, acesta fiind unul dintre motivele pentru care iPhone X nu are tehnologia.

Google Pixel 2 nu putea fi lansat doar cu suport pentru eSIM deoarece cumpararea sa in SUA nu ar fi permis folosirea intr-o alta tara unde tehnologia nu are suport de la operatori. In aceasta idee, nici Apple Watch 3 nu a fost lansat decat in unele tari in care Apple a colaborat cu operatorii telecom pentru suport eSIM, Google Pixel 2 urmand a avea parte de acelasi lucru, in contrast cu ceea ce avem pe iPhone X.

“This means you no longer need to go to a store to get a SIM card for wireless service, wait a few days for your card to arrive in the mail, or fumble around with a bent paper clip to coax your SIM card into a tiny slot. Getting wireless service with eSIM is as quick as connecting your phone to Wi-Fi.”

Google Pixel 2 aduce o mica revolutie pentru telefoanele mobile multumita acestor cartele eSIM, insa ele sunt deocamdata foarte departe de a deveni un standard in industrie. Totusi, este imbucurator sa vedem ca Google Pixel 2 adopta tehnologii noi care vor fi esentiale pentru smartphone-uri in viitor, compania Apple dorind de ani de zile sa ofere suport de acest gen pentru iPhone.

Google Pixel 2 Tehnologia iPhone X

18 COMENTARII

  1. Eu credeam că, chestia care trebuia implemnetată în iPhone X trebuia să fie chestia cu stabilizarea optică și electronică în același timp și efectul de bokeh cu o singură cameră.

  2. da,dar asta probabil este viitorul, in 2018 probabil vom avea 3x zoom optic. Conteaza daca iti place sa faci poze, conteaza mult zoom optic+OIS

  3. Mai ales că Apple împreună cu un operator din România au făcut această funcționalitate (alegerea abonamentului din meniul telefonului și afișarea consumului tot acolo).

  4. da dar la noii în romania va veni cel mai probabil pe canal neoficial dar cel mai probabil magazinul respectiv care îl va comercializat va oferi garanție pentru el.