iPhone X – Functia Vedeta nu-i va fi Copiata

iPhone X nu va avea functia vedeta copiata prea curand de catre producatorii de telefoane Android din cauza problemelor de productie pentru camera.

iPhone X nu va avea functia vedeta copiata prea curand in telefoanele Android, iar asta din cauza unei probleme care afecteaza acum si compania Apple. iPhone X are o multitudine de inovatii implementate de catre compania Apple, iar una dintre el este camera TrueDepth folosita pentru Face ID, aceasta neputand fi copiata prea curand de catre producatorii de smartphone-uri Android, in propriile telefoane.

iPhone X foloseste pentru camera TrueDepth o serie de senzori 3D care sunt produsi in cantitati extrem de mici de catre partenerii Apple, tinand productia telefonului “in loc” la Foxconn. Partea proasta pentru Apple este ca iPhone X nu poate fi produs in cantitati suficient de mari pentru a acoperi cererea de pe piata, dar partea buna este ca nici competitorii celor de la Apple nu vor putea cumpara componente pentru propriile telefoane.

iPhone X are cumparata de catre compania Apple vasta majoritate a productiei pentru acesti senzori 3D dedicati camerei TrueDepth, iar partenerii sai nu vor putea livra componente producatorilor Android pana in 2018. Asta inseamna ca telefoane ca Samsung Galaxy S9, si orice se va mai lansa in prima parte a anului 2018, nu vor beneficia de functii similare precum Face ID din iPhone X pentru ca nu vor exista componente pentru ele.

iPhone X – functia vedeta nu-i va fi copiata

iPhone X va avea deasemenea probleme foarte mari de productie pana in primavara anului 2018 din cauza acestor probleme cu fabricarea componentelor pentru camera TrueDepth. Xiaomi si Vivo sunt primele companii care si-au aratat intentia de a copia functia Face ID din iPhone X chiar anul acesta, insa din lipsa de componente nu o vor putea oferi pana, cel mai devreme, la jumatatea anului 2018.

iPhone X nu are functiile camerei TrueDepth si pentru camera duala verticala, insa producatorii de telefoane Android vor sa le aduca inclusiv pentru camera principala de anul viitor. Nu se stie deocamdata ce fel de functii noi fata de iPhone X vor producatorii de telefoane Android sa implementeze pentru camerele principale cu acesti noi senzori 3D, insa vom afla cu siguranta la inceputul anului viitor despre ele.

“China smartphone vendors such as Xiaomi, Oppo, and Vivo are also reportedly scheduled to launch new models with 3D sensing function in the fourth quarter of 2017. But they have to delay their shipments to the first half of 2018 due to low yield rates for the modules, the sources said.”

iPhone X era anuntat de catre unii analisti zilele trecute ca avand un avans tehnologic de 2.5 ani in fata producatorilor de telefoane Android, insa realitatea este ca diferenta ar putea fi mai mica. Daca productia de senzori 3D pentru camere va creste suficient de mult in urmatoarele luni, atunci avansul tehnologic al iPhone X ar urma sa fie cu mult mai mic decat cel pe care il estimeaza analistii in acest moment.

iPhone X Functia Vedeta Copiata