Apple a fortat Samsung sa Atace Qualcomm

Apple ar fi fortat compania Samsung sa atace Qualcomm si sa ceara amendarea acesteia din partea autoritatilor din Coreea de Sud.

Apple a fortat Samsung sa atace Qualcomm, conform unor informatii divulgate in cursul zilei de ieri in legatura cu batalia legala dintre prima si ultima dintre companii. Apple a pus presiune pe Samsung printr-unul dintre managerii sai, acesta cerandu-i reprezentantului companiei coreene sa vorbeasca cu autoritatile din Coreea de Sud sa investigheze Qualcomm si sa puna presiune pe companie in tara respectiva.

Managerii Apple si Samsung s-ar fi intalnit la o conferinta care ar fi avut loc undeva in statul american Idaho, el cerandu-le coreenilor sa devina mai agresivi in relatia cu Qualcomm. Discutia dintre cei doi pare sa fi avut succes, deoarece in urma sa autoritatile din Coreea de Sud au inceput sa investigheze Qualcomm, pentru ca in final compania sa fie amendata pentru modul in care isi licentiaza tehnologiile catre parteneri.

Se speculeaza ca ar fi vorba despre o intalnire intre Tim Cook, presedintele Apple si Jay Y. Lee, vicepresedintele consiliului de administratie al Samsung, care acum este arestat. Cei de la Qualcomm sustin ca atunci a cerut Apple, aparent prin Tim Cook, ca ea sa fie investigata de catre autoritatile din Coreea de Sud, iar avand in vedere influenta lui Lee, e de inteles de ce Qualcomm a fost amendata.

Qualcomm a facut aceste acuzatii intr-o intampinare formulata la unul dintre procesele pe care Apple le-a deschis impotriva sa in SUA, asa ca acuzatia are, probabil, ceva real la baza. Daca informatia este reala, atunci e clar ca Apple a manipulat intreaga situatie si ca Qualcomm a fost amendata la cererea americanilor, deci va fi interesant de vazut ce alte dezvaluiri vor mai fi facute in acest caz.

“The story starts two summers ago, at a conference in Idaho, where a senior Apple executive, probably Cook, and a senior Samsung Electronics Co. executive, most likely Vice Chairman Jay Y. Lee. …the Apple executive urged Samsung to pressure South Korean antitrust regulators to intensify an investigation into Qualcomm that had been open since 2014. “Get aggressive,” the Apple executive said.”

Apple Samsung Atace Qualcomm