Windows 10 Copiaza Inca o Functie Utila a Apple

Windows 10 copiaza inca o functie utila a Apple, asistentul personal Cortana urmand a beneficia de implementata de catre compania Microsoft pentru PC-uri.

Windows 10 are o functie extrem de utila pregatita de catre cei de la Microsoft, ea urmand sa fie disponibila peste nu foarte mult timp pentru utilizatorii globali de PC-uri. Vorbim despre o noua functie pentru Windows 10 preluata de catre cei de la Microsoft de la compania Apple, calculatoarele urmand a permite controlarea gadget-urilor inteligente din case folosind asistentul personal Cortana.

Windows 10 va avea practic o functie pe care Siri o ofera de mai bune de un an de zile pentru gadget-urile compatibile cu HomeKit, Microsoft pregatit asistentul Cortanta pentru asta. Noua functie pentru Windows 10 a fost descoperita intr-un meniu al Cortana, ea fiind denumita Connected Home, iar numele este cat se poate de sugestiv pentru functi ape care compania Microsoft vrea sa o ofere.

Windows 10 Copiaza Functie Utila Apple 1

Windows 10 le va permite utilizatorilor sa scrie Cortana Notebook in Start Menu pentru a accesa meniul special care ofera posibilitatea de a accesa si cealalta functie pentru a controla gadget-uri inteligente din case. Dupa activarea acestei functii din Windows 10, utilizatorii isi vor putea conecta caculatoarele la gadget-uri inteligente pentru case in ideea de a le controla folosind comenzi vocale si asistentul Cortana.

Windows 10 copiaza inca o functie Utila a Apple

Windows 10 ofera pentru Cortana compatibilitate cu gadget-uri precum Phillips Hue, Smarthings, Nest, Insteon si Wink, dar totul direct din calculator, fara integrarea vreunui framework special. Vorbim despre un numar limitat de dispozitive pe care Cortana din Windows 10 le poate controla folosind doar comenzi vocale in momentul de fata, insa este totusi un inceput in comparatie cu ceea ce era oferit si suportul va fi gradual extins la mai multe accesorii.

“New to the menu is a recently added “Connected Home” section, where users can now sign in to different smart home services to allow Cortana to control smart devices around their house. As of right now, Connected Home only works with five services: Wink, Insteon, Nest, SmartThings, and Hue. “

Windows 10 nu are momentan implementat suport complet pentru controlarea gadget-urilor inteligente din case, unele comenzi refuzand sa functioneze in acest moment cu accesoriile. Microsoft lucreaza la extinderea suportului pentru Windows 10 si Cortana in acest moment, asa ca atunci cand suportul va fi oferit in mod oficial, utllizatorii vor putea controla totul fara probleme folosindu-si doar vocea.

Windows 10 va avea aceasta functie disponibila si pentru versiunea mobila a sistemului de operare, lucru care era normal din moment ce Cortana este un asistent bazat pe comenzi vocale. Cand va fi disponibila aceasta functionalitate pentru Windows 10 nu este deocamdata cunoscut, insa avand in vedere ca Microsoft a cam ramas in urma cu asemenea actualizari, e posibil sa se gandeasca sa se “miste” ceva mai repede pentru a le oferi utilizatorilor ceea ce au nevoie in calculatoare, chiar daca asta inseamna sa copieze functii ale competitorilor.