Windows 10 vine cu noi Functii pentru Aplicatii

Windows 10 vine cu noi functii pentru aplicatii, Fall Creators Update urmand a oferi noi functii de securitate pentru utilizatorii de calculatoare.

Windows 10 vine cu noi functii pentru aplicatii prin Fall Creators Update, compania Microsoft pregatind o serie de schimbari importante pentru utilizatorii sistemului de operare. Windows 10 va permite instalarea Fall Creators Update incepand de la jumatatea lunii octombrie, atunci sute de milioane de utilizatori urmand a avea in sfarsit acces la versiunea finala a update-ului pentru toata lumea.

Windows 10 va implementa cu aceasta actualizare si noi functii pentru cei care folosesc diverse aplicatii instalate din orice fel de mediu de pe internet. Pentru ca aplicatiile Windows 10 vin din locatii diferite, compania Microsoft implementeaza noi functii de securitate pentru utilizatori, acestea urmand a oferi mai mult control asupra datelor pe care le preiaua ceste aplicatii din calculatoarele noastre.

Windows 10 va prelua practic ideea pe care o avem in telefoanele iOS si Android de ani de zile si ne va cere sa acordam permisiuni pentru diversele date pe care aplicatii le pot accesa. Stiti deja din iOS si Android ca avem o groaza de alerte pentru situatiile in care aplicatiile vor acces la datele GPS, la microfon, la camera si la multe alte functii, iar Windows 10 va face exact acelasi lucru din Fall Creators Update.

Windows 10 vine cu noi functii pentru aplicatii

Windows 10 le va oferi practic utilizatorilor de calculatoare aceleasi functii pe care le au pe telefoanele mobile impreuna cu suport extins pentru controlarea aplicatiilor. Aceasta noua functie ne va ajuta sa descoperim mai usor aplicatiile instalate in Windows 10 care cer permisiuni pentru functii la care nu ar trebui sa aiba acces, deci in final asta ne va creste substantial securitatea in folosirea calculatoarelor.

Windows 10 implementeaza aceasta noua functionalitate incepand cu Fall Creators Update, insa ea se va aplica numai pentru aplicatiile nou instalate in calculatoare. Practic, aplicatiile instalate deja nu vor fi acoperite de aceasta noua masura de securitate a Windows 10, deci ele vor trebui reinstalate pentru a ne putea bucura de securitatea suplimentara oferita de catre sistem, asa ca totul este doar pe jumatate util.

Windows 10 aduce totusi o functie care era necesara de foarte multa vreme pe platforma celor de la Microsoft, pentru ca exista multe aplicatii create pentru a fura datele din calculatoarele noastre. Din fericire Microsoft a inteles ca Windows 10 are nevoie de securitate imbunatatita pentru a evolua pozitiv, asa ca noile functii din Fall Creators Update au menirea de a ne face sa ne simtim mai in siguranta cand folosim calculataorele, controlul fiind acum, in sfarsit, in mainile noastre.

Windows 10 Functii Aplicatii