Apple ramane fara Omul care a Creat Infrastructura iCloud

Apple a ramas fara omul care a creat infrastructura iCloud, acesta luand decizia de a parasi compania, iar asta ar putea afecta serios evolutia serviciilor online ale Apple. Eric Billingsley este omul care a ajutat compania Apple sa isi creeze infrastructura care sustine iCloud in lumea intreaga, adica serverele de pe care functioneaza totul, plus tot ceea ce tine de crearea acestei infrastructuri foarte importante.

Apple ii atribuise lui Eric Billingsley functia de director al diviziei de operatiuni care supravegheaza serviciile ce functioneaza pe baza de internet, Siri functionand in baza ei, separat de alte servicii. Fara Eric Billingsley, Apple va continua sa isi extinda infrastructura iCloud, cel putin 3 centre de date fiind in momentul de fata in constructie, sau expansiune, in cel putin 3 zone de pe planeta, totul spre beneficiul nostri.

Apple foloseste in momentul de fata servere ale Amazon si Microsoft pentru a transfera date prin iCloud in lumea intreaga, insa schimbarea de management sugereaza dorinta de diversificare. Compania Apple vrea sa renunte la Amazon si Microsoft pentru a-si crea propriile centre de date, insa ramane de vazut daca va avea capacitatea de a deveni complet independenta de gigantii sai competitori.

“An Apple executive responsible for operating data center infrastructure for some internet services has left. Eric Billingsley, director of internet services operations at Apple, was in charge of operating infrastructure for iCloud services, including the iCloud Drive document storage service that competes with services like Dropbox and Microsoft’s OneDrive.”

Apple ramane fara Omul care a Creat Infrastructura iCloud