Asa a evoluat Interiorul iPhone in 10 ani

iPhone este unul dintre cele mai complexe telefoane mobile existente pe piata, iar in cei 10 ani de existenta compania Apple a creat design-uri interne foarte complicate pentru a putea include componente de ultima generatie in telefoanele mobile pe care le vinde pe pietele globale.

iPhone a pornit in 2007 cu un procesor ARM11 cu un singur nucleu, el fiind tactat la 412 MHz si ajutat de 128 MB RAM, insa a ajuns astazi la un procesor cu 6 nuclee si 3 GB RAM, toate aceste componente fiind “inghesuite” in carcase care au grosimi apropiate, dar marimi diferite.

In cei 10 ani de existenta ai iPhone, compania Apple a crescut substantial dimensiunea ecranelor folosite in telefoane, dar si cea a bateriilor, restul componentelor fiind chiar micsorate intr-o anumita masura, insa aranjarea lor in interior ramane o arta pentru cei din Cupertino.

Mai jos puteti vedea o comparatie intre iPhone 2G si iPhone 8, pentru a va da seama cat de mult a evoluat structura interna a iPhone in 10 ani, dar si o comparatie intre iPhone 3G si iPhone 3GS pentru a vedea cum s-au schimbat lucrurile la inceput intr-un singur an intre doua modele ale iPhone.

iPhone interior 10 ani

iPhone interior 10 ani 1