Apple Explica Tehnologia din Spatele Hey Siri

Apple explica in detaliu tehnologia folosita pentru a crea functia Hey Siri, care sta la baza experientei de utilizare pe care Siri o ofera pentru clienti.

Apple a lansat Hey Siri ca un sistem care are menirea de a ne permite sa ne controlam telefoanele si tabletele folosind doar comenzi vocale, lucru disponibil intr-un mod rudimentar in trecut. Apple explica intr-un document stiintific tehnologia din spatele Hey Siri, un sistem foarte apreciat, care a contribuit chiar si la salvarea vietilor unor persoane, acestea reusind sa ceara ajutor fara a-si atinge telefoanele.

Apple a integrat in iPhone si iPad un chip special care recunoaste vocea proprietarului dispozitivului, acesta functionand in permanenta daca functia Hey Siri este activata. Analizand tot ceea ce spunem, chip-ul permite activarea functiei Hey Siri cand detecteaza insiruirea cuvintelor, inteligenta artificiala fiind folosita pentru a detecta tiparul acustic al vocii noastre, inregistrat in prealabil cand am activat functia Hey Siri.

Apple sustine ca atunci cand acest tipar este detectat, Siri primeste comanda de pornire, totul fiind calculat automat de catre inteligenta artificiala implementata de companie in iOS. In cazul in care sistemul nu este sigur ca a detectat corect cuvintele, el activeaza un modul special care analizeaza cu o atentie si mai mare cuvintele rostite de catre noi, astfel ca in aceasta situatie este capabil sa inteleaga mai usor ceea ce spunem.

Apple ofera explicatii detaliate cu privire la acest sistem in aceasta pagina si va recomand sa va uitati acolo pentru a descoperi tot ceea ce se ascunde in spatele Hey Siri.

“We compare the distances to the reference patterns created during enrollment with another threshold to decide whether the sound that triggered the detector is likely to be “Hey Siri” spoken by the enrolled user. This process not only reduces the probability that “Hey Siri” spoken by another person will trigger the iPhone, but also reduces the rate at which other, similar-sounding phrases trigger Siri.”

Apple Hey Siri