WhatsApp – Functia Majora Lansata pe iPhone

WhatsApp a lansat o noua functie majora pentru iPhone si Android, ea fiind disponibila chiar acum pentru utilizatorii din lumea intreaga, iata ce face.

WhatsApp a lansat o functie majora pentru iPhone in cursul acestei zile, aplicatia de mesagerie avand-o integrata dupa foarte multe luni de testare, dupa cum v-am spus deja in cateva articole anterioare. WhatsApp a testat temeinic noua functie inainte de a o oferi pentru toata lumea, iar asta in conditiile in care vorbim despre o schimbare care pune capat intimitatii utilizatorilor, daca ei doresc asta.

WhatsApp a lansat astazi o functie numita Live Location, aceasta permitand partajarea locatiei noastre in timp real cu oricare dintre prietenii exitenti in platforma de mesagerie. WhatsApp Live Location preia informatii GPS privind locatia noastra, iar printr-o interfata speciala din aplicatie le arata prietenilor unde ne aflam, informatiile privind geolocalizarea fiind transmise in mod criptat spre aplicatie, conform celor de la WhatsApp.

WhatsApp Live Location

WhatsApp permite partajarea Live Location pentru fiecare prieten in parte chiar in interiorul conversatiilor, astfel ca putem alege cine va putea vedea unde ne aflam in orice moment. Mai mult decat atat, WhatsApp va permite partajarea locatiei doar pentru anumite perioade de timp, astfel ca partajarea poate fi oprita in mod automat, sau poate fi oprita manual, in functie de ceea ce dorim noi sa facem.

WhatsApp – functia majora lansata pe iPhone

WhatsApp permite partajarea de locatii in grup, adica mai multe persoane isi pot partaja simultan locatia pentru ca fiecare sa poata vedea unde se afla celelalat, in doar cateva secunde. Aceasta functie genereaza o harta speciala in care sunt afisate locatiile tuturor persoanelor, astfel ca toata lumea vede in timp real unde se afla celelalte persoane cu care trebuie sa se intalneasca la un moment dat.

“Whether you’re meeting up with friends, letting loved ones know you’re safe, or sharing your commute, Live Location is a simple and secure way to let people know where you are. This end-to-end encrypted feature lets you control who you share with and for how long. You can choose to stop sharing at any time or let the Live Location timer simply expire.”

WhatsApp permite activarea partajarii locatiei noastre cu ajutorul butonului ce permite trimiterea de atasamente, in sectiunea pentru locatie existand o optiune numita Share Live Location. Tot prin aceasta sectiune va putea fi dezactivata functia WhatsApp de catre persoanele care nu doresc sa o mai foloseasca, asa ca oricine se va putea bucura de sistem fara probleme, atat timp cat chiar doreste asta.

WhatsApp a anuntat lansarea acestei noi functii pentru telefoanele iPhone si Android, ea fiind testata pentru o perioada foarte lunga de timp pentru ambele platforme mobile. WhatsApp a inceput sa activeze functia pentru utilizatorii din lumea intreaga, asa ca va fi nevoie de cateva saptamani pana cand chiar toata lumea o va avea disponibila, deci daca nu o vedeti in momentul de fata, atunci va trebui sa mai asteptati pana cand va fi oferita.