Facebook a Lansat Oficial noul Explore News Feed

Facebook a lansat oficial noul Explore News Feed, acesta permitand descoperirea de continut nou in cadrul retelei de socializare de la surse necunoscute noua.

Facebook a lansat noul Explore News Feed, o functie pe care o testeaza de cateva luni inainte de a ne-o oferi incepand de astazi, ea fiind gandita pentru a ajuta utilizatorii sa descopere mai usor postarile interesante pentru ei. Facebook a inceput sa activeze noul Explore Feed in aplicatiile mobile si pe desktop, iar asta dupa ce a testat functionalitatea timp de cateva luni bune cu unii dintre utilizatorii sai.

Facebook a gandit Explore Feed pentru a prezenta continut din multiple surse pe care utilizatorii nu le urmaresc, totul fiind afisat in baza intereselor descoperite pentru utilizatori. Ideea din spatele Explore Feed este de a ajuta utilizatorii Facebook sa descopere noi surse de continut de care sunt potential interesati, acum reteaua de socializare afisand in News Feed doar informatii de la pagini si prieteni cu care avem macar un contact.

Facebook Explore News Feed 1

Facebook afiseaza in noul Explore Feed postari, imagini, sau clipuri video de la surse cu care noi nu am interactionat vreodata, dar care ar putea avea continut ce ne-ar putea interesa. Totul este afisat intr-un mod aproximativ similar cu cel al News Feed-ului din Facebook, astfel ca vorbim despre o interfata familiara pe care o avem in fata si de care ne putem folosi pentru a descoperi informatii noi in cadrul retelei de socializare.

Facebook a lansat oficial noul Explore News Feed

Facebook analizeaza continutul inainte de a decide ce sa ne afiseze si desigur ca totul are legatura cu interactiunile avute in cadrul retelei de socializare pana in prezent. Mai exact, vorbim despre like-uri, share-uri si comentarii lasate pentru postari disponibile in cadrul Facebook, acestea fiind analizate de catre inteligenta artificiala a companiei americane pentru a afisa continut relevant pentru noi in Explore Feed.

“We are beginning to roll out a complementary feed of popular articles, videos, and photos, automatically customized for each person based on content that might be interesting to them. We’ve heard from people that they want an easy way to explore relevant content from Pages they haven’t connected with yet.”

Facebook a declarat ca lansarea acestui nou sistem are la baza cererile tot mai dese ale utilizatorilor de a avea disponibile noi metode de a descoperi continut nou in retea. Cei de la Facebook le respecta cererile, astfel ca acum ofera Explore Feed pentru a permite descoperirea foarte usoara de continut nou fara prea mult efort, compania americana intentionand sa si creasca rata de utilizare a retelei de socializare.

Facebook permite accesarea Explore Feed din aplicatiile mobile prin intermediul sectiunii More, deci nu vorbim despre ceva ce este prezentat in prim-plan pentru utilizatori. In versiunea desktop, cei de la Facebook au un buton Explore in sidebarul din partea dreapta a interfetei web a website-ului, asa ca avem cum sa descoperim foarte rapid unde trebuie sa ne uitam pentru a descoperi continutul nou din retea.