Facebook Testeaza Statusuri Temporare in Retea

Facebook testeaza o functie pentru publicarea de statusuri temporare in cadrul retelei de socializare, ea fiind deocamdata disponibila doar pentru unii utilizatori.

Facebook testeaza mesajele care se autodistrug dupa ce sunt publicate de catre utilizatori, aceasta fiind o noua tentativa a companiei americane de a copia functii ale Snapchat. Stim de ceva timp ca Facebook a copiat functia Stories de la Snapchat si a integrat-o in Instagram, WhatsApp, Facebook Messenger si apoi in reteaua sa de socializare, iara cum vrea sa ofere si mesajele care se autodistrug, la fel ca Snapchat.

Facebook testeaza deocamdata acest tip de mesaje in cadrul retelei sale de socializare, ele putand fi trimise de catre utilizatori cu o perioada de valabilitate limitata. Facebook testeaza aceasta functie sub forma unor statusuri pe care le putem publica intr-o limita maxima de 101 caractere, ele fiind disponibile pentru o perioada limitata de timp inainte de a fi sterse automat din cadrul retelei de socializare.

Facebook status temporar 1

Facebook descrie aceasta functie ca una menita sa le permita utilizatorilor sa-si descrie starea de spirit, sau ceea ce fac intr-un moment sau altul, printr-un status temporar. Facebook sustine deasemenea ca utilizatorii au optiunea de a seta ca acel status sa fie unul temporar si ca el sa apara, sau nu, in News Feed, sau pe pagina de profil, deci teoretic poate fi ascuns de catre foarte multe persoane.

Facebook testeaza publicarea de statusuri temporare in retea

Facebook a avut la “inceputuri” o functie similara care permitea publicarea de statusuri temporare care erau afisate in News Feed-urile utilizatorilor in loc de postari. Aceste statusuri au fost inlocuite progresiv de catre compania Facebook cu postarile pe care le stim astazi, insa se pare ca exista o dorinta in cadrul companiei de a “reveni la origini” cu o functie care s-a dovedit a fi foarte populara acum ceva timp.

“We’re testing an update that lets people set a temporary status on their profile to let friends know what they’re doing or feeling in the moment. People have the option to set an expiration date for the status and choose whether or not it appears in News Feed or only on their profile.”

Facebook a inceput sa testeze aceasta noua functionalitate cu statusuri temporare inca din cursul saptamanii trecute si nu se stie cand va lansa public functia pentru utilizatori. Exista posibilitatea ca Facebook sa ofere aceasta noua functie pentru toata lumea in viitorul foarte apropiat, dar exista deasemenea sansa ca lansarea ei sa aiba loc peste cateva luni, asa ca nimeni nu stie cand va putea publica efectiv statusuri temporare.

Facebook status temporar

Facebook incearca inca de anul trecut sa rezolve problema scaderii ratei de utilizare a retelei de socializare, iar implementarea de functii noi, sau readucerea unora vechi par sa fie unele dintre solutii. Facebook nu spune daca ele au, sau nu, efect, insa daca exista mai putina activitate in cadrul retelei de socializare Facebook, atunci stiti foarte clar ca lumea s-a cam plictisit de retea.