iPhone 8 a avut Vanzari Foarte Slabe pana acum

iPhone 8 a avut vanzari foarte slabe, sub cele ale modelelor anterioare, spre uimirea tuturor, inclusiv a companiei Apple, care va lansa si iPhone X in curand.

iPhone 8 si iPhone 8 Plus au avut vanzari faorte slabe pana in prezent, primele date privind vanzarile de telefoane iPhone in T3 2017 confirmand acest lucru. Conform companiei CIRP, specializata in monitorizarea vanzarilor de telefoane mobile, iPhone 8 a inregistrat vanzari chiar mai slabe decat un telefon din seria S, lucru pe care compania Apple cel mai probabil il preconiza inaintea prezentarii.

iPhone 8 si iPhone 8 Plus au inregistrat vanzari care au insumat doar 16% din vanzarile totale de telefoane mobile ale companiei Apple in T3 2017, mai putin decat iPhone 6S in T3 2015. Acel model a insumat 24% dintre vanzarile totale de telefoane iPhone in T3 2015, deci vorbim despre o scadere cu 8 procente a vanzarilor, semn ca in realitate cele doua telefoane s-au vandut in doar 7 – 8 milioane de unitati.

iPhone 8 Plus a inregistrat 10% din vanzari, in timp ce “fratele” sau mai mic a inregistrat 6% din vanzari, deci vedem pentru prima oara ca modelul cu ecran mai mare ar fi si mai popular. Diferenta in vanzari fata de vechile modele sugereaza faptul ca Apple are foarte multe de recuperat cu iPhone X dupa ce telefonul va fi lansat oficial, dar din pacate productia estimata pana acum este cu mult sub asteptarile clientilor.

iPhone 8 a avut vanzari foarte slabe pana acum

iPhone 7 si iPhone 7 Plus au inregistrat 43% din vanzarile totale de telefoane iPhone in T3 2017, deci diferenta fata de seria iPhone 8 este uriasa, dar cea din urma a fost doar o saptamana din trimestru pe piata. In ciuda acestui lucru, vanzarile sale sunt cu mult mai mici decat ale altor serii care au fost vandute pentru o perioada similara, asa ca este destul de clara situatia in care se afla acum produsele.

iPhone 8 vanzari slabe

iPhone 8 a fost lansat de catre compania Apple stiind ce fel de probleme vor fi cu vanzarile telefoanelor, din moment ce iPhone X va fi lansat cu mult mai tarziu. Foarte multe zvonuri anuntau faptul ca vanzarile noilor telefoane sunt mici, iar acum avem si cateva cifre care sa ne arate cam cat de mare este cu adevarat problema pentru cei de la Apple, ei pierzand multe miliarde de dolari din cauza lipsei de interes a clientilor.

“iPhone 8 and 8 Plus accounted for only 16% of total sales, compared to a 24% share for the iPhone 6S and 6S Plus two years ago. While it’s a little early to know, it appears that this even lower share relative to that earlier ‘S’ model probably resulted from some buyers delaying a purchase, we think in anticipation of the new iPhone X.” 

iPhone 8 este deja disponibil in multe tari de pe glob si poate fi cumparat la discretie de catre oricine doreste sa-l aiba, compania Apple neavand probleme in a onora comenzile. Dupa ce iPhone X va fi lansat, mai putina lume se va uita la modelul nou, dar ceva mai ieftin, asa ca va fi interesant de vazut cum vor evolua vanzarile dupa ce si noul model va fi disponibil pe pietele globale.