Apple nu te va Obliga sa Cumperi iPhone X

Apple nu te va obliga sa cumperi iPhone X, sau cel putin asta promit cei din Cupertino cu doar cateva zile inainte ca telefonul sa fie efectiv lansat.

Apple sustine ca nu ne va obliga sa cumparam iPhone X dupa ce telefonul va fi lansat in mod oficial, cei din Cupertino fiind intrebati daca nu vor incerca sa convinga clientii sa uite de iPhone 8. Intrebarea i-a fost pusa Angelei Ahrendts, vicepresedintele senior al diviziei care administreaza Apple Store-urile din lumea intreaga, ea anuntand intr-un interviul ca noul telefon nu va fi promovat agresiv in randul clientilor.

iPhone X este in momentul de fata telefonul pe care mai toata lumea vrea sa il cumpere in momentul de fata, iPhone 8 si iPhone 8 Plus fiind ignorate intens de catre clientii globali. Apple va vinde iPhone X la cel mai mare pret perceput vreodata pentru un telefon propriu si este de asteptat ca angajatii sai sa recomande agresiv achizitia telefonului in magazine in randul celor care sunt in cautarea unui nou smartphone.

Angela Ahrendts a afirma ca ea le recomanda angjatilor sa-i intrebe pe clienti pentru cine cumpara telefonul pe care il doresc si sa le faca recomandari in baza nevoilor pe care le au. Apple crede ca iPhone X nu este telefonul potrivit pentru toata lumea, asa ca angajatii din Apple Store-uri ar trebui sa recomande si celelalte modele de telefoane care inca mai sunt disponibile pentru achizitie, chiar daca acestea sunt mai ieftine.

Apple sustine ca nu te va obliga sa cumperi iPhone X

iPhone X ar fi alegerea normala pentru orice persoana care nu duce lipsa de bani si vrea un model nou al iPhone, insa cei din Apple Store-uri ar trebui sa faca recomandari si pentru telefoane mai ieftine. Desigur ca asta nu este o garantie a faptului ca lucrurile vor si sta asa, deoarece angajatii nu respecta intotdeauna ceea ce spune compania Apple, mai ales daca unii mai primesc si comisioane pentru vanzari.

Apple va dori cu siguranta sa vanda foarte multe modele ale iPhone X prin intermediul magazinelor, insa chiar daca angajatii sai nu vor promova agresiv produsele, cei ai partenerilor o vor face. Vorbim aici despre operatorii de telefonie mobila si magazinele din lanturile de retail pe in care telefonul va fi vandut, acestia fiind incurajati sa faca comisioane mari la vanzari, deci vor promova agresiv noul telefon al companiei.

Apple va lansa iPhone X pe pietele globale in data de 3 noiembrie, insa din 27 octombrie telefonul va fi disponibil pentru achizitie pentru cei interesati. Asta inseamna ca de atunci il vom vedea inclusiv in magazinele celor din Cupertino, dar asta nu este garantat, pentru ca exista sansa ca din cauza stocurilor foarte mici, sa fie putine unitati expuse pentru cei nehotarati.

Apple Obliga Cumperi iPhone X