Apple si Samsung Continua un Proces fara Sfarsit

Apple si Samsung trebuie sa reinceapa un proces, aparent, fara sfarsit, acesta datand de mai bine de 5 ani si neavand vreo cale de rezolvare deocamdata.

Samsung si Apple vor continua un proces care pare sa fie fara sfarsit, un juecator american luand decizia ca acesta sa se rejudece dupa ce a mai fost rejudecat deja. Vorbim despre un proces vechi de peste 5 ani in care Apple a castigat 1 miliard de dolari dupa ce un juriu american a decis ca Samsung a copiat anumite elemente din design-ul si interfata iPhone si le-a folosit pentru a genera vanzari pentru propriile produse.

Procesul dintre Apple si Samsung va avea la baza rejudecarea unei hotarari in baza careia coreenii au fost obligati sa plateasca 400 de milioane de dolari pentru incalcarea unui brevet de inventie pentru design-ul iPhone. Apple si Samsung trebuie sa decida pana miercuri data la care doresc sa reinceapa acest proces, iar acum se pare ca exista sanse ca ele sa se inteleaga in afara instantei pentru a incheia procesul vechi de peste 5 ani.

Apple Samsung Proces

Samsung fost obligata de juriul procesului initial sa plateasca multi bani pentru ca a copiat interfata paginii principale de aplicatii a iPhone, dar si carcasa dreptunghiulara cu colturi rotunde. Practic, Samsung a copiat design-ul “iconic” al iPhone, iar compania Apple a incasat deja 500 de milioane de dolari in baza hotararii initiale, asa ca ramane de vazut daca va exista dorinta de a scapa de aceasta povara.

Apple a trebuie sa isi apere victoria in multe randuri, inclusiv in fata Curtii Supreme de Justitie din SUA, iar pana acum a incasat jumatate din acel miliard de dolari pe care Samsung a fost obligata sa-l plateasca. Daca va mai incasa si cealalta jumatate nu stie nimeni, insa dupa cum se prezinta lucrurile in momentul de fata, pare putin probabil ca Apple si Samsung vor ajunge la o intelegere amiabila vreodata.