iPhone X – Entuziasm foarte Mare pentru Lansare

iPhone X genereaza entuziasm foarte mare pentru lansare in randul fanilor Apple din intreaga lume, un nou studiu confirmand interesul extrem de ridicat.

iPhone X genereaza un grad foarte mare de entuziasm in randul fanilor companiei Apple, conform unui nou studiu facut de catre analistii americani inainte ca produsul sa fie efectiv lansat. Vorbim despre un studiu facut pe putin peste 1000 de persoane in China, SUA si Marea Britanie, el dezvaluind faptul ca oamenii sunt mai mult entuziasmati de aparitia acestui nou telefon mobil, decat sunt interesati sa il cumpere efectiv.

Rezultatul studiului este oarecum contrat cu ceea ce am vazut din diverse alte surse, alti analisti afirmand ca exista interes foarte mare pentru cumpararea noului telefon al companiei Apple. Interesul ar fi atat de mare incat oamenii sunt mai dornici sa-l cumpere decat au fost sa cumpere iPhone 8, iar asta in ciuda faptului ca pretul sau de vanzare este cu peste 300 de dolari mai mare, dar asta in SUA, pentru ca in Europa diferenta e mai mare.

iPhone X genereaza mai mult entuziasm decat intentie de cumparare

iPhone X entuziasm lansare

48% dintre participantii la acest studiu afirma ca sunt foarte entuziasmati de lansarea iPhone X din data de 3 noiembrie, iar daca ar fi sa extrapolam, atunci fanii Apple abia asteapta telefonul. Desigur ca intentia de achizitie este cu totul altceva, iar aici vorbim despre un procent de doar 25% dintre persoane care intentioneaza efectiv sa cumpere telefonul de la compania Apple dupa ce va fi disponibil pe piata.

Cu o intentie de cumparare ce reprezinta jumatate din numarul de fani care sunt entuziasmati de lansare, este destul de clar ca e posibil ca undeva, cineva sa fi exagerat cu cifrele care sugerau ca foarte multa lume va cumpara telefonul. E posibil ca stocurile initiale de 2 – 3 milioane de unitati ale noului smartphone sa fie suficiente pentru a acoperi cererea de pe piata, dar desigur ca asta vom afla luna viitoare.

“The excitement surrounding the iPhone X appears to be magnitudes higher than actual purchase intent – 48 percent of respondents agreed/strongly agreed that they were ‘excited for the iPhone X. We remain wary that investor expectations for the iPhone 8/X cycle are more optimistic than realistic.”

iPhone X va fi disponibil pentru precomanda din 27 octombrie, adica de vineri, si atunci ne vom putea face o idee cu privire la popularitatea sa pe pietele globale. E posibil ca zvonurile privind cererea sa se adevereasca, sau sa fie complet false, dar asta vom afla doar in baza rapiditatii cu care unitatile dispar din stocurile magazinelor Apple si cele ale partenerilor din lumea intreaga.