iPhone X – Productie Injumatatita pentru Apple

iPhone X are parte de productie injumatatita in momentul de fata, compania Apple nereusind sa obtina de la partenerii sai mai multe unitati pentru lansare.

iPhone X va fi produs in doar jumatate din necesarul de unitati pe care compania Apple l-a cerut de la partenerii sai asiatici pentru lansarea din 3 noiembrie. Vorbim aici despre un numar de 2 – 3 milioane de unitati care vor fi pregatite de catre cei de la Foxconn pentru Apple pentru acea zi, insa nici productia pentru intregul an 2017 nu va fi mare.

Conform unor surse din interiorul fabricilor partenere ale companiei Apple, in 2017 ar urma sa fie fabricate doar 20 – 30 de milioane de unitati ale iPhone X in fabricile Foxconn. Cifra este injumatatita fata de ceea ce dorea sa aiba compania americana, insa numeroasele probleme de productie au fortat reducerea substantiala a cantitatilor.

Inca de la inceputul productiei la scara industriala a iPhone X au existat probleme serioase cu numarul de unitati pe care cei de la Foxconn le puteau asambla zilnic. Acestea au avut la baza fie lipsa componentelor pentru noul telefon, fie lipsa de experienta a angajatilor care au facut parte din echipele de asamblare de pe liniile de productie.

iPhone X – productie injumatatita pentru Apple

iPhone X productie Apple

Totul a inceput de la compania Samsung, care a avut dificultati foarte mari in a fabrica ecranele OLED pentru noul smartphone al celor de la Apple, insa nu aici a stat totul. Desi coreenii si-au rezolvat problemele in iulie, apoi au aparut probleme cu componentele pentru noua camera 3D frontala si mai apoi cu placa logica pentru smartphone.

Se speculeaza ca Foxconn ar urma sa produca aproximativ 20 milioane de telefoane iPhone X in noiembrie si decembrie, insa Apple negociaza o crestere a productiei. Daca productia nu va fi crescuta substantial in aceste doua luni, atunci e posibil ca zvonurile care sugerau ca vor exista probleme cu stocurile sa fie cat se poate de reale si telefoanele sa fie greu de gasit pana in primavara.

Din pacate pentru cei de la Apple, interesul clientilor este mai mare decat oferta pe care americanii o pot acoperi, asa ca vor exista cu siguranta foarte multe persoane dezamagite de faptul ca nu vor avea un iPhone X nou pe 3 noiembrie. In 2018 lucrurile vor sta ceva mai bine si productia va creste mai mult, dar e improbabil ca cererea sa fie acoperita in totalitate.

4 COMENTARII

  1. Daca in Ro nu ajunge iphone x pana in marrie aprilie,nici nu mai merita sa il cumparam asteptam noile probleme legate de iphone x 2

  2. Sunt convins că e doar o chestiune de marketing pentru că știu ce vânzări slabe au avut cu 8 si 8 plus. Iar telefonul asta este as-ul din mâneca dar nu cred că-i va ajuta.