Facebook Implementeaza Functia Asteptata de Ani de Zile

Facebook va implementa o functie asteaptata de ani de zile de catre utilizatorii din lumea intreaga, ea trebuind sa ajunga de foarte mult timp in cadrul retelei.

Facebook a decis in sfarsit sa implementeze o functie care trebuia sa ajunga in reteaua de socializare cu foarte multi ani in urma, dar care abia va avea parte de suport acum. Vorbim, in sfarsit, despre implementarea suportului pentru clipurile video 4K in reteaua de socializare Facebook, intr-un moment in care cei de la YouTube deja permit incarcarea de clipuri 8K, si HDR10, ceva ce la Facebook nu va ajunge prea curand.

In momentul de fata compania americana testeaza aceasta implementare in cateva tari mai mici de pe glob si cu un numar mai mic de utilizatori din respectivele zone. Testul facut cu un numar atat de restrans de utilizatori le va permite celor de la Facebook sa ofere functionalitatea pentru un grup mai usor de controlat, astfel ca va sti mai usor ce fel de impact are oferirea functiei de vizualizare a clipurilor video 4K.

Facebook va permite nu doar vizualizarea de clipuri video in format 4K, ci si incarcarea clipurilor video in acest format direct din pagini de profil, sau pagini standard. Incarcarea clipurilor video 4K pe Facebook se face la rezolutie 2160p in format UHD-1, deci vorbim despre ceva ce majoritatea smartphone-urilor si tabletelor pot inregistra in mod standard in momentul de fata oriunde si oricand.

Facebook implementeaza functia asteptata de ani de zile

Facebook vrea de mult sa concureze cu YouTube pe zona de partajare de clipuri video, iar oferirea formatului 4K era o cerinta absolut necesara pentru cei care creeaza continut pentru retea. Facebook permite de ceva vreme incarcarea de clipuri video la 360 de grade, compania promovand intens realitatea virtuala in randul oamenilor din intreaga lume, mai ales ca are si  companie specializata in asta.

Facebook 4k

Oferirea 4K pentru clipurile video Facebook va genera o crestere a calitatii clipurilor video redate pentru utilizatori, dar si a internetului consumat pentru a le urmari. Asta desigur ca va impulsiona si mai multa lume sa urmareasca aceste clipuri video, pentru ca majoritatea celor incarcate in Facebook au o calitate foarte proasta si nu te prea motiveaza sa le vezi dincolo de primele 10 secunde.

Facebook testeaza foarte multe schimbari pentru reteaua sa de socializare inainte de a le implementa in mod public pentur utilizatorii din lumea intreaga. Exista sansa ca suportul 4K pentru clipuri video sa nu fie oferit in final de catre compania Facebook, car parerea mea este ca functia trebuia sa ajunga acum cativa ani, asa ca amanarea oferirii sale nu ar fi o miscare logica.

2 COMENTARII

  1. Da, pai pe ecranul telefonului se și vede diferența între full-hd și restul !! Doar ca o sa se consume mai mult internet pentru vizualizare !!

  2. Ai mare dreptate in ceea ce priveste consumul de date,dar si durata de asteptare o sa fie infinit mai mare, si apoi sa fim seriosi, ce resurse ai nevoie pentru a rula 4k, ca vorbim de un pc,laptop sau telefon.Eu la ce banda de trafic am in Germania, cred ca aici o sa implementeze printre ultimile tari asa zisa optiune asteptata de ani de zile ! 🙂