Prima Pagina iPhone Aplicatiile iPhone pot face Poze si Video fara sa Stii

Aplicatiile iPhone pot face Poze si Video fara sa Stii

Aplicatiile pentru iPhone si iPad pot face poze si clipuri video in fundal fara ca noi sa stim, Apple neavand masuri de protectie adecvate pentru a ne proteja de aceasta problema.

Aplicatiile pentru iPhone pot face poze si clipuri video cu tine si tot ceea ce se intampla in jurul tau fara ca tu sa stii, conform unui inginer al companiei Google. Mai jos aveti si un clip video care prezinta intreaga problema, inginerul celor de la Google aratand cum pot fi facute poze de o aplicatie fara ca noi sa stim, ea aratand un feed cu imagini in timp ce in fundal inregistreaza poze si poate face inclusiv clipuri video.

Problema sta in modul in care compania Apple le permite aplicatiilor sa ceara permisiuni pentru camera din iPhone sau iPad, ele primind acces total. In momentul in care noi le oferim acestor aplicatii acces la camera, ele pot face orice in fundal fara sa ne anunte, iar dezvoltatorii pot inclusiv sa monitorizeze in timp real fata noastra, sau ceea ce se afla in jurul nostru, recunoasterea faciala fiind deasemenea posibila.

Spre desebire de GPS, care are o iconita afisata in status bar cand este accesata locatia, in cazul camerei nu exista informatii care sa ne spuna asta cand cineva face poze, sau clipuri video. Nici macar cand facem streaming online intr-o aplicatie nu este afisat vreun mesaj de alerta, compania Apple neavand vreo masura de siguranta implementata de utilizatori, separat de cea pentru accesul la camera.

Aplicatiile pentru iPhone si iPad cer in mod constant permisiuni pentru foarte multe, de la microfon si pana la GPS, sau chiar camera, dar accesul primit este total, si de multe ori fara alerte. Exista multe aplicatii de la dezvoltatori necunoscuti care cer acces la camera, iar acestia pot face poze fetelor noastre, sau chiar clipuri video si le pot trimite in serverele proprii fara sa stim, compania Apple trebuind sa rezolve aceasta problema.

 • X1

  deacu incolo nu mai butonez ifeonu fara cagula.

 • X1

  sunt curios daca au tras si cateva cadre cu momentele cand finalizam si eram in extaz

 • Stai ca nu înțeleg: pai in momentul in care intri in Settings, Privacy și Camera, acolo nu ar trebui sa apare toate aplicațiile care au cerut sau au nevoie de acces la camera dispozitivului? Nu se poate controla de acolo cine poate avea acces sau nu la camera dispozitivului?

 • V.P

  Poate ma filmeaza astia in fundul gol ;)))

 • Mircea

  Sa pună un led la camera ca la Mac

 • cris

  Știre ca la realitatea sau România tv😬😬… dacă era așa , toate serverele snapchat , Facebook , Messenger și alte erau pline ochi… și ce ar face cu poza mea de exemplu??? Ca sa nu mai zic , ca poza ar trebuii făcută automat de aplicație , vrei selfie sau live , dai permisiuni… exact așa sa zis și de Nesstool , ca e spyware…🙄🙄🙄

 • cris

  Apropo, am văzut ca se face jailbreak direct din safari . Nu are cum sa nu fie adevărat , din moment ce site-ul a fost închis … de Apple , evident .. cred.🙈🙈

 • Crs

  Ăștia fac rost de nud uri cu fete :)))))

 • Iti dai seama, daca tu nu crezi inseamna ca nu exista. Te uiti prea mult la Realitatea si Romania TV :)))

 • cris

  Nu ma uit deloc , dar îmi mai ia ochii câte o știre când sunt pe Facebook , știre de-aia :” SENZAȚIONAL”, “ ESTE DE NEIMAGINAT CE A FĂCUT….”😂😂🤣🤣