Aplicatiile iPhone pot face Poze si Video fara sa Stii

Aplicatiile pentru iPhone si iPad pot face poze si clipuri video in fundal fara ca noi sa stim, Apple neavand masuri de protectie adecvate pentru a ne proteja de aceasta problema.

Aplicatiile pentru iPhone pot face poze si clipuri video cu tine si tot ceea ce se intampla in jurul tau fara ca tu sa stii, conform unui inginer al companiei Google. Mai jos aveti si un clip video care prezinta intreaga problema, inginerul celor de la Google aratand cum pot fi facute poze de o aplicatie fara ca noi sa stim, ea aratand un feed cu imagini in timp ce in fundal inregistreaza poze si poate face inclusiv clipuri video.

Problema sta in modul in care compania Apple le permite aplicatiilor sa ceara permisiuni pentru camera din iPhone sau iPad, ele primind acces total. In momentul in care noi le oferim acestor aplicatii acces la camera, ele pot face orice in fundal fara sa ne anunte, iar dezvoltatorii pot inclusiv sa monitorizeze in timp real fata noastra, sau ceea ce se afla in jurul nostru, recunoasterea faciala fiind deasemenea posibila.

Spre desebire de GPS, care are o iconita afisata in status bar cand este accesata locatia, in cazul camerei nu exista informatii care sa ne spuna asta cand cineva face poze, sau clipuri video. Nici macar cand facem streaming online intr-o aplicatie nu este afisat vreun mesaj de alerta, compania Apple neavand vreo masura de siguranta implementata de utilizatori, separat de cea pentru accesul la camera.

Aplicatiile pentru iPhone si iPad cer in mod constant permisiuni pentru foarte multe, de la microfon si pana la GPS, sau chiar camera, dar accesul primit este total, si de multe ori fara alerte. Exista multe aplicatii de la dezvoltatori necunoscuti care cer acces la camera, iar acestia pot face poze fetelor noastre, sau chiar clipuri video si le pot trimite in serverele proprii fara sa stim, compania Apple trebuind sa rezolve aceasta problema.