Cat Costa si Merita sa-ti Faci singur iPhone ?

Omul care si-a facut singur un iPhne din piese iti spune cat a costat intregul proiect si daca merita sa treci prin ceva similar pentru a-ti fabrica singur un telefon.

Omul care si-a facut singur un iPhone cu piese cumparate din pietele de electronice din Shenzen, a facut un clip video in care ne spune daca intreaga experienta merita macar incercata. In clipul video de mai jos il puteti vedea pe omul devenit faimos pe internet pentru ca si-a facut un iPhone 6S folosind doar piese, el explicand cat costa in realitate sa-ti faci singur un iPhone si cat de greu este intregul proces, in esenta.

Intre 300 si 1000 de dolari sunt necesari pentru a-ti face singur un iPhone, dar si extrem de multa rabdare, plus oameni specializati care sa te ajute sa faci asta. Pretul acopera nu doar componentele necesare, ci si componentele pe care le strici in proces, uneltele necesare pentru a face asamblarea, plus eventuale materiale didactice de care ai nevoie pentru a-ti face telefonul.

Merita sa-ti asamblezi de unul singur un iPhone in China, sau oriunde altundeva ? Raspunsul americanului este, NU! Telefonul pentru care el a platit, in final, 1000 de dolari, poate fi construit pe piese cu 300 de dolari, insa second-hand costa intre 250 si 350 de dolari in momentul in care el s-a implicat in proces, asa ca nu prea merita sa te complici cand poti cumpara unui fara probleme.

Este mai simplu sa cumperi un telefon second-hand de la cineva care a avut grija de el decat sa-ti faci tu singur unul, asa ca ascultati sfatul unei persoane care chiar a trecut prin asta.

2 COMENTARII