Vodafone va Oferi Internet Fix prin Telekom

Vodafone va oferi internet fix prin Telekom, cei doi operatori de telefonie mobila fiind in discutii avansate pentru ca primul sa ofere servicii fixe pentru clienti.

Vodafone va oferi internet fix prin Telekom, operatorul de telefonie mobila fiind in momentul de fata in negocieri pentru a putea vinde pachete de internet pentru clientii proprii. Vodafone este singurul operator de telefonie mobila din Romania care nu are abonamente de internet fix in oferta, insa preia ideea celor de la Orange si va folosi infrastructura celor de la Telekom pentru a putea oferi si aceste servicii.

Vodafone a fost la un moment dat in centrul unor zvonuri care dadeau de inteles ca ar discuta cu RCS & RDS despre posibila utilizare a infrastructurii acestui operator pentru servicii de internet fix. Sunt destul de sigur ca au existat macar cateva discutii intre Vodafone si RCS & RDS pe aceasta tema, insa in final se pare ca Telekom este operatorul ales pentru a incheia un acord de colaborare.

Vodafone putea face o alegere mai buna cu cei de la RCS & RDS, insa si Telekom are o infrastructura destul de raspandita si fibra optica cu viteze de pana la 1 Gbps in multe orase din tara. Problema este ca aceasta infrastructura va trebui sa suporte nu doar clientii Telekom si Orange, ci si pe cei ai Vodafone, asa ca va fi interesant de vazut cum va rezista unui trafic mai mare toata aceasta infrastructura.

Vodafone va oferi internet fix prin Telekom

Vodafone ar putea sa ofere pachete complete de servicii fix-mobil, precum Orange Love sau Magenta One, intrand astfel in randul restului operatorilor de pe piata locala. Serviciile convergente fix-mobil sunt la mare moda in randul operatorilor de telefonie mobila, iar chiar daca Vodafone ajunge ultimul in acest segment, asta nu inseamna ca nu poate oferi si abonamente foarte bune pentru clienti.

“Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă şi singurul operator de pe piaţa locală care nu are în portofoliu servicii fixe de televiziune şi de internet fix pentru clienţii de retail, negociază cu Telekom România un contract care să-i ofere acces la reţeaua fixă a grupului.”

Vodafone nu a confirmat discutiile cu Telekom cu privire la incheierea unui asemenea acord, insa cei de la Telekom au confirmat ca ar discuta cu multiple companii despre asemenea intelegeri. Separat de Orange, cei de la Telekom ofera acces la infrastructura proprie si pentru AKTA, un alt operator de telefonie mobila lansat anul acesta, deci Vodafone ar fi al treilea care profita de cei de la Telekom, care castiga bani frumosi din asta.

Vodafone le-ar putea oferi celor de la Telekom si acces la propria infrastructura 4G, asa cum se intampla si in intelegerea dintre Orange si cei de la Telekom. Vodafone va avea foarte multe de castigat de pe urma unei intelegeri facute cu Telekom si, ca sa fiu sincer, cred ca zvonurile acestea se vor transforma in realitate intr-un viitor foarte apropiat, asa cum este si norma, pentru a fi mai multa concurenta in Romania.

Vodafone Internet Fix Telekom

3 COMENTARII

  1. Ganditi-va dacă nu era țara asta plină de hoți Romtelecomul ar fi putut sa fie principalul furnizor de servicii internet , telefonie ,au avut infrastructura moștenită de la Ceaușescu tot ceia ce trebuiau sa facă e sa investească in tehnologii .Au preferat sa-și încaseze abonamentele iar directorii numiți politica sa-și ia drepturile materiale garantate de mandat . S-a ales praful !!!

  2. Daca o sa vina ca Orange, cu echipament de toata jena, un ONT fara bridge mode si performante de mizerie plus latente de 4 ori mai mari ca la restul, o sa aiba acelasi “succes”