iPhone X – Primele Probleme cu Ecranul OLED

iPhone X are primele probleme raportate pentru noul ecran OLED, reviewerii descoperind ca acesta nu este chiar atat de perfect precum ar vrea clientii Apple.

iPhone X are primele probleme cu ecranul OLED raportate de catre unii dintre cei care au avut telefonul pentru doar o zi in teste pentru a face un review noului produs al americanilor. Conform celor care au petrecut putin timp cu iPhone X, ecranul OLED pare sa aiba probleme care sunt des intalnite la componentele de acest gen, desi foarte multa lume avea incredere ca Apple va reusi sa faca un produs superior, dar iata ca nu e asa.

iPhone X are probleme cu luminozitatea si saturatia culorilor in momentele in care imaginile de pe ecran sunt privite din diverse unghiuri, probleme ce au fost raportate si la alte telefoane. Compania Apple a afirmat ca a incercat sa rezolve pe cat posibil aceste probleme inainte de a implementa ecranul OLED in iPhone X, insa iata ca realitatea bate filmul, iar americanii n-au reusi sa faca mare lucru.

“The one area where this display falls prey to standard OLED gripes is in off-axis viewing. Apple tells me that it has done work to counter the drop-in saturation and shift to blue that affects OLED screens traditionally. I can tell you that, compared to other OLED screens, you have to get further “off of center” to see a real shift in color, holding the phone 30 degrees or more off of dead on.”

iPhone X va afisa culori fade, denaturate si luminozitate mai mica in momentele in care este privit din unghi, inclinatia mai mare crescand efectul pe care utilizatorul il vede cand foloseste telefonul. Conform testerilor, in cazul in care privim ecranul iPhone X de la un unghi de 30 de grade, sau mai mare, vom vedea foarte clar ca el afiseaza culori denaturate, dar si ca luminozitatea este mai mica decat ar trebui sa fie.

iPhone X – primele probleme cu ecranul OLED

iPhone X afiseaza culorile cu o tenta albastra si cu saturatie redusa, efectul fiind vizibil foarte clar, chiar daca reviewerii spun ca el nu este chiar atat de rau precum la alte telefoane Android. Vorbim totusi despre o problema pe care o vom vedea exemplificata cu siguranta in foarte multe clipuri video in care iPhone X va fi prezentat in detaliu, asa ca ne putem astepta la un asalt de probleme in zilele urmatoare.

“But it is still there. For people who share their phone’s screen or use it at odd angles a lot, it will be noticeable. On some phones, OLEDs go super blue. On the iPhone X it’s more of a slight blue shift with a reduction in saturation and dynamic range. It’s not terrible, but it definitely exists.”

iPhone X cu al sau ecran OLED genera foarte multe temeri cu privire la faptul ca ar putea exista probleme de burn-in, sau ghosting, adica elemente de interfata care raman afisate permanent pe ecran. Ei bine, de asa ceva nu s-a plans nimeni deocamdata, dar oare cate poti descoperi intr-o singura zi de utilizare a iPhone X, iar aici putem presupune iar ca Apple a dorit exact acest lucru de la telefonul sau.

iPhone X va genera cu siguranta foarte multe plangeri de la foarte multe persoane dupa ce va fi lansat, insa sunt curios sa vad cam cata lume va blama ecranul OLED pentru problemele enumerate mai sus. Cred ca iPhone X va fi foarte criticat din cauza faptului ca oamenii asteapta un telefon mobil perfect, avand in vedere pretul de vanzare, fara a se gandi ca este pana la urma doar un produs electronic.

iPhone X probleme ecran oled