Prima Pagina iPhone X iPhone X: Face ID vs Touch ID – care e mai Rapid

iPhone X: Face ID vs Touch ID – care e mai Rapid

iPhone X are comparata rapiditatea cu care se face deblocarea folosind Face ID, Touch ID fiind utilizata ca etalon pentru a ne arata diferenta intre sisteme.

iPhone X are rapiditatea Face ID si Touch ID comparata intr-o scurta imagine animata care ne spune care dintre cele doua sisteme face deblocarea mai rapida. Dupa cum puteti vedea in clipul video de mai jos, Touch ID face deblocarea mai rapid decat Face ID pe iPhone 8 Plus in comparatie cu iPhone X.

iPhone X a fost prezentat de catre unii revieweri ca avand Face ID la fel de rapid ca Touch ID, insa realitatea este complet diferita. Se poate observa foarte usor faptul ca Face ID este mai incet decat Touch ID pentru deblocare, mai ales ca necesita glisarea pe ecran pentru a se debloca.

Daca Apple gandea iPhone X cu o deblocare automata si afisare a paginii principale de aplicatii cand Face Id ne recunoaste, probabil ca situatia ar fi fost alta. Daca lucrurile ar fi fost asa, atunci functia care ascundea notificarile pentru necunoscuti n-ar mai fi avut rost pe iPhone X.

Acestea fiind spuse, acum stiti si la ce sa va asteptati cu privire la timpul de deblocare al iPhone X folosind Face ID.

iPhone X Face ID Touch ID

 • RaduM

  Superb

 • GicaContra

  0.5 sec de 50 ori pe zi × 365 zile…e foarte mult timp cum ziceau niste flacai pe aici..

 • Nicos

  Dezastru.. trimiteam 2 mesaje in timpul pierdut 🤣

 • Srb Srb

  Superb, tinand cont ca faceID este versiunea 1, este atat de aproape

 • daniel d.

  E virba de animatii atata tot

 • Vlad

  Srb e versiunea 1, dar e inferior unei tehnologii existente deja pe piata in indeplinirea aceleiasi functii. Sa nu mai vorbim de multe alte scenarii in care FaceID va fi depasit. S-a facut mate tam tam cu FaceID, dar va da cateva batai de cap cu siguranta.

 • Srb Srb

  “Polish retailer listing suggests AirPower could be priced at $199”

 • Srb Srb

  cu ce este inferior? sa fim seriosi…touchid a ajuns la maturitatea pe care o poate oferi iOS..faceID deja e pe drumul cel bun, intre touchID vers1 si vers 1 ca rapiditate

 • BMW

  lag lag lag

 • V.P

  Face iD este clar inferior ,, pana sa aduci iPhone-ul cu Face iD in pozitia optima pentru a putea debloca cu Touch iD poti incepe deblocarea cu mult inaite de a aduce telefonul in pozitia optima de deblocare a Face iD ,, deci secunde bune in minus pentru Touch iD ,,

 • Să fim seriosi, acea diferență de 0,60 sec este nesemnificativă. Dar așa sunt cârcotașii, caută probleme unde nu sunt. Problema ar fi in cazul in care citirea nu se va face de fiecare dată și în orice situație. Abia atunci putem vorbi despre o adevărată problemă.

 • 1mihai

  Testul asta e o porcarie, vreau sa vad comparatia facuta in lumina scazuta/noaptea si apoi mai discutam

 • richard

  Mai exact 2.5 ore pe an. Practic Srb va polua mai putin pe aici cu circa 2.5 ore pe an, echiventul a circa 50 de commenturi inutile din partea lui. Desi e un mic pas inapoi pt Apple ca si lag dar e un pas enorm pt Idevice pt sectiunea de comment, mai putin poluata.

 • Srb Srb

  pai am mac, e ok, stai calm, ca TE RUP

 • Visan Teodor

  Interesanta idea sa faci swipe atunci când aprinzi ecranul,se pare că nemulțumirea mea referitoare la modul de deblocare a dispărut.

 • Visan Teodor

  :))

 • Fosocle

  Hahaha, corect

 • Flash

  pai sa fim seriosi, arunca-ti iphoneu la gunoi. a ajuns la maturitate. merge bine, totul ok, dar e la maturitate.
  iei si tu alt telefon, unu de tot rahatu, si il duci si pe ala la maturitate !
  e fix ce zici tu

 • Flash

  asta e best case scenario. cand il scoteam din buzunar, era deja deblocat pentru ca pusesem degetu pe touch id din momentul in care l-am apucat.
  deci … despre ce vorbim ? sunt 2-3 secunde on average

 • razvan

  Din ce am vazut pe la MKBHD si altii pare a fi foarte ok FaceID-ul. Imi place ce a facut apple, desi recunosc am fost foarte sceptic in privinta asta. De asemenea cred ca eliminarea ecranului initial ar trebui implementata macar ca si o optiune in setari si astfel ar injumatatii timpul de deschidere.

 • Unreal

  Prefer in continuare sa fiu sceptic. Este un telefon frumos (nu e cel mai frumos), dar consider ca Apple a gresit prin implementarea celor doua feature-uri noi. Primul este display-ul edge-to-edge si al doi-lea e faceID, renuntand la touchID. Parerea mea este ca ar fi fost mult mai castigati daca prima oara ar fi lansat doar edge-to-edge combinat cu touchID, iar la anul ar fi introdus faceID. Consider ca pe viitor acest telefon va dezamagi, nu atat prin feature-set-uri neoptimizate, pe cat prin pretul exorbitant cerut in raport cu stabilitatea lui. Eu am preferat iphone 8, si dupa ce m-am jucat putin cu X-ul, nu-mi pare rau nici o secunda ca am achizitionat 8-ul. Este o parere pur personala

 • icetkk

  Sunt mulți care nu au priceput, sper ca măcar tu să te luminezi, poate mai spui și la alții.
  FaceID funcționează și în beznă totală (pentru tine). De ce zic “pentru tine”? Pentru că FaceID folosește un emițător infraroșu (spectru invizibil pentru ochiul uman) și o cameră care percepe infraroșu. În alte cuvinte, chiar și în beznă totală, fața ta e “luminată” pentru FaceID.

  Ai văzut vreodată cameră de filmat cu infraroșu? Ai văzut secvențe prin documentare filmate în beznă? Ochiul uman nu vede, dar camera are un “bec” infraroșu care face foarte multă lumină (invizibilă pentru noi) pe care senzorul camerei o captează. Filmarea este în tonuri de alb și negru, dar se distinge perfect totul.