Qualcomm Pierde 90% din Profit din Cauza Apple

Qualcomm a pierdut o foarte mare parte din profitul sau trimestrial din cauza disputei legale pe care o are cu compania Apple in momentul de fata.

Qualcomm a ramas fara 90% din profitul sau trimestrial din cauza bataliei legale pe care o duce cu Apple in momentul de fata, incasarile scazand deasemenea cu 4.5%. Cei de la Qualcomm nu au ascuns faptul ca incasarile si profitul au scazut din cauza proceselor pe care le au deschise impotriva Apple in diverse zone de pe glob, insa situatia poate deveni dramatica pentru companie foarte curand.

Qualcomm a incasat 5.96 miliarde de dolari in T4 2017 fata de 6.2 miliarde de dolari i T4 2016, aici diferenta nefiind chiar atat de mare intre cele doua trimestre fiscale. In ceea ce priveste profitul, Qualcomm a declarat profit de 168 de milioane de dolari, cu 89.5% mai mic decat cel inregistrat in T4 2016, aceasta fiind problema cea mai mare cu care compania se va confrunta in urmatoarele luni.

Qualcomm nu mai incaseaza taxe de licentiere de la Apple si alti parteneri ai celor din Cupertino, iar asta inseamna cel putin 1 miliard de dolari care nu au mai ajuns in conturile companiei. Suma este una foarte mare si va creste in urmatoarele luni daca Apple si Qualcomm nu ajung la o intelegere pentru a incheia procesele pe care le au deschise, cei din Cupertino avand foarte putine de pierdut.

Qualcomm ar putea pierde si mai mult daca Apple va renunta complet la produsele sale pentru iPhone si iPad, incasarile putandu-se injumatati peste noapte fara sanse de a fi recuperate. Desi exista sansa ca Qualcomm si Apple sa ajunga la o intelegere pentru a incheia disputele procesuale din momentul de fata, e greu de spus cand, sau macar daca, se va intampla acest lucru.

Qualcomm profit apple