Prima Pagina Apple Qualcomm Pierde 90% din Profit din Cauza Apple

Qualcomm Pierde 90% din Profit din Cauza Apple

Qualcomm a pierdut o foarte mare parte din profitul sau trimestrial din cauza disputei legale pe care o are cu compania Apple in momentul de fata.

Qualcomm a ramas fara 90% din profitul sau trimestrial din cauza bataliei legale pe care o duce cu Apple in momentul de fata, incasarile scazand deasemenea cu 4.5%. Cei de la Qualcomm nu au ascuns faptul ca incasarile si profitul au scazut din cauza proceselor pe care le au deschise impotriva Apple in diverse zone de pe glob, insa situatia poate deveni dramatica pentru companie foarte curand.

Qualcomm a incasat 5.96 miliarde de dolari in T4 2017 fata de 6.2 miliarde de dolari i T4 2016, aici diferenta nefiind chiar atat de mare intre cele doua trimestre fiscale. In ceea ce priveste profitul, Qualcomm a declarat profit de 168 de milioane de dolari, cu 89.5% mai mic decat cel inregistrat in T4 2016, aceasta fiind problema cea mai mare cu care compania se va confrunta in urmatoarele luni.

Qualcomm nu mai incaseaza taxe de licentiere de la Apple si alti parteneri ai celor din Cupertino, iar asta inseamna cel putin 1 miliard de dolari care nu au mai ajuns in conturile companiei. Suma este una foarte mare si va creste in urmatoarele luni daca Apple si Qualcomm nu ajung la o intelegere pentru a incheia procesele pe care le au deschise, cei din Cupertino avand foarte putine de pierdut.

Qualcomm ar putea pierde si mai mult daca Apple va renunta complet la produsele sale pentru iPhone si iPad, incasarile putandu-se injumatati peste noapte fara sanse de a fi recuperate. Desi exista sansa ca Qualcomm si Apple sa ajunga la o intelegere pentru a incheia disputele procesuale din momentul de fata, e greu de spus cand, sau macar daca, se va intampla acest lucru.

Qualcomm profit apple

 • Srb Srb

  Domne, te pui cu Apple, pam pam

 • V.P

  Asta se intampla cand faci afaceri cu masonii ,, urmeaza TSMC .

 • Filip

  Despre ce masoni vorbesti?Apple e o firma tech..
  Esti adeptul teoriilor conspiratiei?

 • Gibilan

  trebuie sa invete sa mentina o relatie de afaceri cu brand ul nr 1

 • V.P

  Si PSD-ul este un partid politic ce lucreaza in slujba societatii ,, uiti ca numeri autostrazile pe degete ,, mai baga o teleconferinta de 4 ore ,, Bucuresti -Brasov .

 • Mircea

  Așa e când nu știi sa zbori 😀

 • Gibilan

  sa zicem ms ca nu avem mai multe autostrazi. romanul nu stie sa circule pe autostrada. e bine asa.

 • V.P

  Pai cele mai multe accidente se produc pe drumuri judetene si comunale .
  Adevarat natia noastra e batuta rau de tot in cap , nu inteleg cum mare parte a pietonilor au impresia ca trecerea de pietoni le ofera viata fara de moarte .

 • richard

  Sa vezi ce pam pam o sa va luati de la Mediatek. O sa plangeti dupa Qualcomm

 • kik_24

  O sa plângem noi clienții pentru idioțeniile Apple, când toate telefoanele o sa introducă aptx, numai Apple nu o sa aibe.