iPhone X – CAT COSTA Fabricarea Telefonului

iPhone X are un cost de fabricare mai mare decat cel al iPhone 8, compania Apple platind mai mult pentru a-si aduce pe piata noul telefon de ultima generatie.

iPhone X are costul de fabricare estimat pentru noul telefon al companiei Apple, analistii americani dandu-si cu parerea cu privire la costurile de productie pentru acest terminal mobil. Conform analistilor americani, iPhone X 64 GB fabricat de catre compania Apple are un cost de productie de 357.50 dolari, adica cu 642 de dolari mai mic decat pretul standard perceput de catre Apple pentru el.

iPhone X are un cost de productie mult mai mare decat iPhone 8, insa si marja de cost pe care Apple o obtine de la noul sau telefon este deasemenea mai mare, ea ajungand acum la 64%. In cazul iPhone 8 diferenta dintre incasari si profit este de 59%, deci Apple reuseste sa scoata profit marginal mai mare cu iPhone X in aceasta situatie, deci pretul mare de vanzare nu este egal si cu profit mult mai mare.

iPhone X are in noul ecran OLED de 5.8 inch cea mai scumpa componenta dintre tlate, Apple platind aproximativ 65.50 dolari pentru ea, cu 29.50 dolari mai mult decat pentru ecranul iPhone 7. Apple plateste multi bani si pentru carcasa din otel inoxidabil pentru iPhone X, ea costand 36 de dolari, cu 14.50 dolari mai mult decat pentru carcasa de aluminiu folosita in iPhone 8 de catre compania Apple.

Costul de productie al iPhone X, cat de mare este in comparatie cu cel al iPhone 8

iPhone X are noi tehnologii inovatoare implementate de Apple, conform presedintelui Tim Cook, iar uneori oferirea lor are la baza costuri de productie mai mari decat in mod normal. In aceasta idee, exista o explicatie pentru diferenta de pret de 110 dolari intre costurile de productie pentru iPhone X si iPhone 8, noile componente impunandu-i companiei Apple sa cheltuiasca si mai multi bani, per total.

“The iPhone X smartphone costs $357.50 to make and sells for $999, giving it a gross margin of 64 percent, according to TechInsights, a firm that tears down technology devices and analyzes the parts inside. The iPhone 8 sells for $699 and has a gross margin of 59 percent.”

iPhone X este un telefon foarte scump si era de asteptat ca in spatele acestui pret sa existe si un cost de productie mai mare decat pentru alte telefoane mobile ale Apple, mai exact iPhone 8. Separat de costul de productie, trebuie luate in calcul si costurile pe care Apple le are cu dezvoltarea iPhone X, a software-ului pentru el si a celorlalte tehnologii, acestea nefiind incluse in costul de productie, ci in cele adiacente.

iPhone X este mai ieftin decat cafeaua zilnica, pe termen lung, conform presedintelui Apple, Tim Cook, insa doar un om cu caeva sute de milioane de dolari avere poate spune asta. Realitatea este ca iPhone X este foarte scump pentru mai toti fanii companiei Apple, insa chiar si asa, noul produs inregistreaza vanzari extrem de mari, intrecand chiar si modelele anterioare ale iPhone in vanzari pentru weekend-ul lansarii.

iPhone X COSTA Fabricarea