Samsung va Plati 120 de milioane de Dolari pentru ca a Copiat iPhone

Samsung va plati 120 de milioane de dolari pentru ca a copiat functii ale iPhone dezvoltate de catre compania Apple, suma fiind una substantiala pentru orice firma.

Samsung va plati 120 de milioane de dolari pentru ca a copiat o functie a iPhone dezvoltata de catre compania Apple, o instanta americana respingand si ultimul apel al coreenilor. Suma de 120 de milioane de dolari face parte dintr-o veche hotarare prin care coreenii au fost obligati sa plateasca 1 miliard de dolari catre compania Apple, dar au facut apel peste apel pentru a scapa de decizie.

Samsung trebuie acum sa plateasca 120 de milioane de dolari pentru ca copiat functia slide to unlock a iPhone, cea care a disparut acum mai bine de un an de zile cu o actualizare a iOS. In anul 2011, cand a inceput procesul, slide to unlock era functia de baza a iPhone pentru a permite deblocarea telefoanelor, iar acum Samsung va plati pentru ca a copiat-o.

Samsung a platit deja peste 500 de milioane de dolari din suma de 1 miliard pe care o instanta americana i-a acordat-o companiei Apple, insa va mai adauga 120 de milioane de dolari. Desigur ca tot ceea ce plateste Samsung acum este o nimica toata in raport cu profitul facut dupa copierea produselor celor din Cupertino, asa ca pentru ei pedeapsa nu conteaza.

Samsung nu a copiat doar slide to unlock, ci si o tehnologie care permite accesarea anumitro texte ca si link-uri pentru apelare, adaugarea de date in calendare, sau accesarea de locatii. Acum cei de la Samsung vor trebui sa renunte intr-un final la 120 de milioane de dolari pentru a satisface cererea instantei americane, iar asa Apple va mai castiga putin profit de pe urma telefoanelor sale.

“Our argument was supported by many who believed that the Court should hear the case to reinstate fair standards that promote innovation and prevent abuse of the patent system. One of Apple’s patents at issue in this case has been invalidated by courts around the world, and yet today’s decision allows Apple to unjustly profit from this patent, stunts innovation and places competition in the courtroom rather than the marketplace.”

Samsung copiat iPhone