iPhone X – iata CAT Costa Fiecare Componenta

iPhone X are costurile defalcate pentru fiecare componenta prezentate intr-o estimare care ne arata exact pretul productiei noului telefon al Apple.

iPhone X are costul fiecarei componente prezentat de catre cei de la IHS, ei incercand sa ne arate cum se aduna suma de 370 de dolari pe care Apple o plateste pentru fiecare unitate fabricata. Am aflat zilele acstea doua estimari diferite pentru costurile de productie ale iPhone X, o estimare spunandu-ne ca telefonul are un cost de productie de aproape 360 de dolari, insa IHS are un cost de aproape 370 de dolari.

iPhone X are, dupa cum prea bine stiti deja, cea mai scumpa componenta in ecran, acesta avand un pret de 110 dolari multumita celor de la Samsung, dar macar este cel mai bun. Pe locul secund avem un cost de 61 de dolari pentru carcasa din sticla si structura din otel inoxidabil a iPhone X, aceste componente fiind scumpe, insa calitatea si rezistenta costa, desi sticla nu e printre cele mai rezistente materiale.

iPhone X – iata cat costa fiecare componenta

iPhone X are un cost de 35 de dolari pentru camera duala verticala, aceasta fiind de peste 2 ori mai scumpa decat camera TrueDepth, care ofera o functionalitate mai avansata. Noul chip A11 Bionic al iPhone X are un cost de productie de 27.50 dolari, in timp ce modemul si celelalte chip-uri pentru costa in total 32.25 dolari, apple platind inca 33.45 dolari pe memoria RAM si mediul de stocare NAND al iPhone X.

iPhone X are in continuare listate preturile pentru o varietate de senzori, pana ajungem la camera TrueDepth, care costa 16.70 de dolari, bateria cu doua celule avand un pret de 6 dolari. In final, Apple plateste 12 dolari pentru ambalaj, incarcator, casti si adaptorul, impreuna cu materialele promotionale, desi separat aceste accesorii costa aproape 100 de dolari, ele nefiind speciale pentru iPhone X.

iPhone X are aici estimat un cost preliminar de productie, insa asa aflam si cat costa totul din telefon.

iPhone X cost componente