Prima Pagina iPhone X iPhone X – iata CAT Costa Fiecare Componenta

iPhone X – iata CAT Costa Fiecare Componenta

iPhone X are costurile defalcate pentru fiecare componenta prezentate intr-o estimare care ne arata exact pretul productiei noului telefon al Apple.

iPhone X are costul fiecarei componente prezentat de catre cei de la IHS, ei incercand sa ne arate cum se aduna suma de 370 de dolari pe care Apple o plateste pentru fiecare unitate fabricata. Am aflat zilele acstea doua estimari diferite pentru costurile de productie ale iPhone X, o estimare spunandu-ne ca telefonul are un cost de productie de aproape 360 de dolari, insa IHS are un cost de aproape 370 de dolari.

iPhone X are, dupa cum prea bine stiti deja, cea mai scumpa componenta in ecran, acesta avand un pret de 110 dolari multumita celor de la Samsung, dar macar este cel mai bun. Pe locul secund avem un cost de 61 de dolari pentru carcasa din sticla si structura din otel inoxidabil a iPhone X, aceste componente fiind scumpe, insa calitatea si rezistenta costa, desi sticla nu e printre cele mai rezistente materiale.

iPhone X – iata cat costa fiecare componenta

iPhone X are un cost de 35 de dolari pentru camera duala verticala, aceasta fiind de peste 2 ori mai scumpa decat camera TrueDepth, care ofera o functionalitate mai avansata. Noul chip A11 Bionic al iPhone X are un cost de productie de 27.50 dolari, in timp ce modemul si celelalte chip-uri pentru costa in total 32.25 dolari, apple platind inca 33.45 dolari pe memoria RAM si mediul de stocare NAND al iPhone X.

iPhone X are in continuare listate preturile pentru o varietate de senzori, pana ajungem la camera TrueDepth, care costa 16.70 de dolari, bateria cu doua celule avand un pret de 6 dolari. In final, Apple plateste 12 dolari pentru ambalaj, incarcator, casti si adaptorul, impreuna cu materialele promotionale, desi separat aceste accesorii costa aproape 100 de dolari, ele nefiind speciale pentru iPhone X.

iPhone X are aici estimat un cost preliminar de productie, insa asa aflam si cat costa totul din telefon.

iPhone X cost componente

 • Srb Srb

  Superb

 • Srb Srb

  The best !! Better than all the rest

 • serban07

  Magnific, partea proastă e că îl vinde de 3-4 ori mai scump

 • Srb Srb

  Sunt si alte costuri,mai ales acum la inceput unde multe unitati sunt aruncate si nu ies din fabrica

 • Daniel Razvan

  Nu pot sa cred, Apple are unități aruncate și nu ies din fabrica !!! Auzi, tu la el. Da, aia mulți și p€&@”) care fac cozi lungi la Apple și care nu dorm nopțile … și dau 1200€ acoperă pierderile de zeci de ori

 • serban07

  Reciclate pentru lotul 2, mai mult ca sigur

 • Daniel Razvan

  Preț nejustificat. Și pana acum produsele Apple erau scumpe dar acum au dat-o prea sus. Poate nu pentru toți, dar dacă nici aia nu ar cumpara, atunci Apple s-ar reinventa.

 • Daniel Razvan

  Nu uita ca ești doar un număr pentru Apple, iar când nu o sa mai aibă nevoie de tine, ai sa te simți aruncat la gunoi ca o măsea stricata.

 • Daniel Razvan

  Deșteaptă-te, deșteptați-vă !!! Deschideți bine ochii … și cei bogați și cei sărați … nu aruncăti banii doar pentru trend, cântăriți bine … nu deveniți sclavii tehnologiei.

 • Emy

  Nu inteleg deloc cum puteti calcula asa ? Nu va dati seama ca mei este o intreaga armata de oameni inainte de asta care se ocupa de design ,concept , tot felul de teste , prototipuri , cei care fac softul IOS toti trebuie platiti , plus livrarea manageri , vinzatori , call center toti trebuiesc platiti , nu cred ca in final profitul e mai mare de 25% din pretul telefonului ….

 • Daniel Razvan

  Nimeni nu a calculat nimic. Spun doar ca prețul e prea mare pentru ceea ce știe sa facă. Te întinzi cât te tine pătura … 🙂 nu trebuie sa fii ignorant, frustrat sau neaparat in trend. Nu ai nu dai … sau te duci sa faci împrumut in banca pentru telefon !!!???

 • Daniel Razvan

  Dacă înțelegi !!!

 • Emy

  Eu nu ma refeream la ce ai spus tu , eu la articol , care tot mentioneaza ca pretul telefonului este de doar 360 $. Dar nimeni nu calculeaza si celelalte costuri … daca merita sau nu asta e altceva

 • Lucian84

  La mulți din cei ce se dau bogați pe aici le stau șoarecii cu lacrimi in ochi prin case (dacă dețin) ca nu găsesc o coaja de pâine !!! Dar ei au iPhone x !!

 • serban07

  Eu trăiesc decent ( în altă țară bineînțeles) și butonez un iPhone 8 de 256Gb comandat direct de pe Apple Store fără abonament sau alte alea

 • V.P

  Slab ecranul , treci pe X o sa ma pomenesti dupa ,,