TOP 5 Cele mai BINE Vandute Smartphone-uri in T3 2017

Top 5 cele mai bine vandute smartphone-uri in T3 2017 au in frunte iPhone, compania Apple umilindu-si concurenta in vanzarile de telefoane premium.

iPhone 7 a intrecut iPhone 8 in vanzari, conform unei cunoscute companii specializate in analizarea vanzarilor de smartphone-uri pe pietele globale, dar asta nu este o surpriza. Acum cateva saptamani am aflat ca iPhone 7 se vinde mai bine decat iPhone 8, iar atunci nu prea existau date care sa sustina afirmatiile, insa acum cei de la Canalys vin cu o serie de informatii suplimentare despre vanzari.

iPhone 7 s-a vandut in 13 milioane de exemplare in T3 2017, cu 7.9 milioane de unitati mai mult decat iPhone 6S, cele doua telefoane adunand impreuna aproape jumatate din vanzarile totale ale Apple. iPhone 7 si iPhone 6S sunt telefoanele care au intrat in top 5 cele mai bine vandute smartphone-uri in lumea intreaga, avand impreuna vanzari cat urmatoarele 3 telefoane plasate in acest top.

“Apple’s iPhone 7 was the world’s best-shipping smartphone in Q3 2017, with 13.0 million units shipped. The iPhone 6s was a distant second, after an uptick that resulted in 7.9 million shipments. “

iPhone 7 era modelul premium pe care Apple l-a vandut in cea mai mare parte a T3 2017, iPhone 6S fiind modelul secund, insa desi iPhone 8 a fost lansat la final de septembrie, nu a avut vanzari mari. iPhone 8 si iPhone 8 Plus s-ar fi vandut in 11.8 milioane de unitati in septembrie, adica in putin peste o saptamana de disponibilitate, mai putin decat iPhone 7 in toate aceasta perioada.

TOP 5 Cele mai BINE Vandute Smartphone-uri in T3 2017

top 5 vandute smartphone t3 2017 1

Desi vanzarile pentru seria iPhone 8 sunt mici, trebuie totusi luat in calcul faptul ca vorbim despre telefoane care au fost lansate in umbra iPhone X si pe care multa lume le-a cam ignorat, asteptand noul telefon al companiei Apple. iPhone 8 s-ar fi vandut in 5.4 milioane de unitati, in timp ce iPhone 8 Plus s-ar fi vandut in 6.3 milioane de unitati, telefonul cu ecran mai mare fiind si mult mai popular.

iPhone 7 a inregistrat o crestere in vanzari in T3 2017 multumita faptului ca Apple i-a scazut pretul de vanzare dupa lansarea iPhone 8, insa si iPhone 6S a inregistrat vanzari foarte bune. Impreuna, cele doua modele de telefoane au adunat pentru Apple vanzari cat ceielalte 3 modele ale competitorilor la un loc, iar asta spune foarte multe despre pozitia pe care o are pe piata compania americana acum.

“Apple’s iPhone 8, which launched in mid-September, did not make the top five. While Apple shipped 5.4 million units of the iPhone 8, it shipped 6.3 million of the larger iPhone 8 Plus.”

iPhone 7 costa 700 de euro in septembrie, insa Samsung Galaxy J2 Prime s-a plasat pe pozitia a 3-a in top, telefonul avand un pret de aproximativ 130 de euro, da ati citit bine. Oppo A57, plasat pe locul 4, costa aproximativ 260 de euro, iar Oppo R11 costa aproximativ 400 de euro, deci concurenta Apple e facuta de telefoane low/mid-end, ceea ce arata pe ce e lumea dispusa sa cheltuie bani multi.

In concluzie, Apple vinde telefoane premium, scumpe, in cantitati foarte mari, in timp ce concurenta sa vinde telefoane ieftine, de duzina, fara capacitatea de a vinde mai multe modele premium.